Do Slavie přestupuje Babacar Sy | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přestupuje Babacar Sy

Novou posilou Slavie je senegalský útočník Babacar Sy, který na podzim úspěšně působil v Táborsku. V Edenu podepsal smlouvu do 30. června 2026.

„Babacar nás zaujal už dříve, ale chtěli jsme vidět, jestli zvládne první důležitý krok v adaptaci na český fotbal, což se mu v Táborsku povedlo. Teď ho čeká krok druhý, aby se prosadil v nejvyšší soutěži. Věříme, že do budoucna to bude pro Slavii skvělá investice,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Jsem strašně spokojený, že jsem ve Slavii, že jsem v tak velkém klubu mohl podepsat smlouvu. Splnil se mi sen,“ těší Babacara Sy.

Dvaadvacetiletý senegalský útočník přichází do Slavie z Táborska, kde v létě uspěl na testech. Během podzimní části nasázel ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE pět branek. Celkem třikrát se prosadil proti slávistickému B-týmu, nejprve jednou trefou zařídil domácí remízu 1:1 a na Xaverově dvěma góly vystřelil remízu 2:2.

184 centimetrů vysoký útočník přišel do Táborska přímo z Afriky. Zdobí ho rychlost a přímočarost, může nastupovat na obou křídlech, pod hrotem nebo přímo v útoku. Ve druhé lize nastoupil na podzim do šestnácti utkání, jen v jediném utkání naskočil z lavičky, jinak vždy nechyběl v základní sestavě.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články