Novou posilou Slavie je Igoh Ogbu | SK Slavia Praha
Více

Novou posilou Slavie je Igoh Ogbu

Do Slavie přestupuje z norského Lilleströmu dvaadvacetiletý nigerijský stoper Igoh Ogbu. Účastník MS do 20 let v roce 2019 podepsal v Edenu smlouvu do 31. prosince 2026.

„Věřím, že Igoh bude pro Slavii platnou posilou. Skauting i naši analytici odvedli výbornou práci. Jednání byla dlouhá, ale férová, chci touto cestou poděkovat agentům hráče i jeho bývalému klubu Lilleströmu. A Igohovi přeju hodně štěstí," říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Cítím se úžasně, jsem šťastný z toho, jak mě klub uvítal, že jsem zde mohl podepsat smlouvu. Snem každého hráče je vyhrávat trofeje, zanechat po sobě v týmu, do kterého přestupujete, odkaz. Odnést si nezapomenutelné vzpomínky. Moc si přeju, aby se mi to ve Slavii povedlo. Těším se na fanoušky, viděl jsem některé zápasy, třeba derby, a vím, jak skvělou atmosféru dokážou vytvořit. A moc se těším, až se potkám s krajany Peterem Olayinkou a Mosesem Usorem,“ říká po podpisu čtyřletého kontraktu Igoh Ogbu.

„Je to hráč, o kterém se bavíme delší dobu, měli jsme o něj zájem už v letním přestupním období. Opravdu hodně nás zaujal, bohužel v létě to nevyšlo z mnoha důvodů. Náš zájem trval dál, pokračovali jsme v jeho sledování. Po dlouhých a komplikovaných jednáních se teď přestup povedl. Jsme za to opravdu moc rádi, je to hráč, kterého jsme typologicky hledali,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Je na tom velice dobře rychlostně, fyzicky, má velmi dobrou hlavu, je silný v soubojích. Je to důrazný typ stopera, který je ale i rychlostně vybaven, je schopný hrát ve stoperské dvojici i trojici. Má bojovný naturel, k čemuž samozřejmě patří i určité chyby. Je to ale mladý hráč, se kterým chceme pracovat. Trošku vzdáleně připomíná Simona Deliho, když u nás začínal, atletický typ, velký bojovník. Jeho styl je až trošku hokejový, obětavě padá do střel. Měl velký zájem k nám jít, nakonec se podařilo udělat dohodu s jeho mateřským klubem, za což jsme moc rádi,“ dodává šéf střídačky Slavie.

Dvaadvacetiletý nigerijský stoper do Slavie přichází z norského Lilleströmu, kde působil od ledna 2021. Nebylo to jeho první angažmá v Norsku, v roce 2018 krátce po svých osmnáctých narozeninách přestoupil z nigerijského Gombe United FC do Rosenborgu, odkud dvakrát hostoval v druhé nejvyšší soutěži.

Povedené bylo zejména hostování v Sogndal IL, kterému Ogbu pomohl k příčce zaručující play off o postup do nejvyšší soutěže. V létě 2020 se Sogndalu upsal na trvalo, ale po třetím místě a druhém zklamání v baráži v řadě přestoupil do prvoligového Lilleströmu.

187 centimetrů vysoký stoper je dominantní v soubojích na zemi i ve vzduchu, umí zahrozit i směrem dopředu, v uplynulém ročníku Eliteserien se třikrát trefil a připsal si jednu asistenci. Má skvělý rozsah přihrávek, umí přesně najít spoluhráče po celém hřišti i v náběhu za obranu.

V létě si zahrál tři zápasy v kvalifikaci Evropské konferenční ligy, Lilleström nakonec vypadl proti belgickému Royal Antverpy.

Igoh Ogbu také reprezentoval Nigérii na mládežnické úrovni. V kategorii do dvaceti let nastoupil sedmkrát, pokaždé v základní sestavě. Dva zápasy si zahrál na mistrovství světa do dvaceti let.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články