PREVIEW: Van Buren a Trpišovský před Jabloncem | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Van Buren a Trpišovský před Jabloncem

Sešívané čeká v neděli od 15:00 v Edenu první ligový zápas roku 2023 proti Jablonci. Utkání vyhlížejí Jindřich Trpišovský a Mick van Buren.

Dlouhé čekání je u konce! Slávisté po více než dvou měsících nastoupí v neděli k soutěžnímu zápasu. Od 15:00 vyzvou v Edenu Jablonec. Hrát se bude 17. kolo FORTUNA:LIGY. Lístky na utkání jsou stále v prodeji.

„Mám velká očekávání, pauza byla dlouhá, nejdelší za dobu, co jsme ve Slavii. Cítím velkou natěšenost, hrajeme doma, kde je položena nová tráva. Navíc se bude hrát pro fanoušky ve skvělý čas, věřím, že jich dorazí spousty. Opravdu moc se těším, už ukrajujeme hodiny do výkopu,“ přiznává hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Na start jarní části sezony se výběr Jindřicha Trpišovského připravoval třináct dní v Portugalsku. Z Algarve se tým vrátil v pondělí, další tréninkové jednotky probíhaly v Edenu. „Myslím, že příprava byla náročná. Všichni měli ke konci už unavené nohy. Ale teď je na tréninku vidět, že jsme silní. Noví hráči vypadají taky dobře, jsme všichni připraveni na první zápas, který nás čeká v neděli,“ říká Mick van Buren, navrátilec z libereckého hostování.

„Budu stejný jako vždycky, když jsem hrál. Dám do toho na hřišti 150 %. Teď možná v trochu jiné roli než předtím, kdy jsem hrál spíš na křídle, teď spíš jako útočník. Kromě toho ale myslím, že to udělám jako vždy, dám do toho všechno a nechám všechno na hřišti.“

Jablonec po podzimu sedí na čtrnáctém místě tabulky. Z šestnácti duelů vydoloval stejný počet bodů. „Viděli jsme několik jejich utkání včetně toho posledního proti Puskási. Hráli výborně. Pokračují ve stejném rozestavení, ve kterém končili podzim. Někteří hráči jim odešli, někteří přišli. Mají nového stopera, možná dojde i ke změně gólmana. V tabulce nemají moc bodů, ale v podzimní části byl jejich herní projev hodně dobrý. Dopláceli na zbytečné karty a vyloučení, tabulkově by měli být úplně někde jinde,“ má jasno hlavní trenér Slavie.

Trenérský tým před nedělí těší zlepšující se stav zraněných hráčů. „Je tam velký posun. Lukáš Provod se po krátké pauze připojil k týmu, Lukáš Masopust, který měl angínu, rovněž. Když nepočítám Davida Hovorku, který je dlouhodobý marod, a Honzu Bořila, který s týmem absolvuje všechny tréninky, byť má některé úlevy, tak mimo zůstává jen David Pech. U něj ale také čtvrteční vyšetření ukázalo výrazné zlepšení,“ těší Trpišovského.

První jarní kolo proti Jablonci začíná v Edenu v neděli v 15:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Vstupenky koupíte zde. Slávisti, dorazte nás podpořit!

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články