U10 si veze pohár z Třeboně. B-tým podlehl Táborsku. | SK Slavia Praha
Více

U10 si veze pohár z Třeboně. B-tým podlehl Táborsku.

Slávistický B-tým letos poprvé nestačil na svého soupeře a podlehl Táborsku 4:2. Nedařilo se ani starším žákům ve Wroclawi. U13 a U12 na miniturnajích v Edenu a Horních Měcholupech porazily Plzeň i Slovácko. Starší přípravky U10 ovládly Kapřík Cup v Třeboni. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 28. ledna

B-tým

FC Silon Táborsko vs. SK Slavia Praha 4:2

Sestava: Kolodziej – Labík, Konečný, Hunal, Hošek – Žitný, Šubert, Nikl – Pudil M., Šmiga, Beran
Góly: 36. Žitný, 61. Konečný

Další přípravné utkání nezačal B-tým vůbec dobře a už ve 4. minutě inkasoval. Svěřenci trenéra Jarolíma však nepolevili a hnali se za vyrovnáním. Jejich plán však dostal další trhliny ve 28. minutě, když Táborsko navýšilo vedení. Na to však sešívaní stihli ještě do poločasu zareagovat, když je do kontaktu skóre dostal ve 36. minutě Matěj Žitný. Krátce po začátku druhého dějství si ale domácí vzali dvougólové vedení zpět. Půl hodiny před koncem naději na příznivější výsledek pro Slavii ještě vykřesal Mikuláš Konečný. Vítězství Táborska ale stvrdil v 85. minutě gól na konečných 4:2 pro domácí mužstvo.

U19

Dynamo Drážďany vs. SK Slavia Praha 2:2

Sestava: Slavata – Hausman, Pančev, Kopecký – Zachoval, Lopatář – Bouchner, Hájek, Piták – Pikolon, Rama
Góly: 2x Rama

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Odehráli jsme velmi dobrý zápas proti soupeři, který je aktuálně druhý v německé lize a hrál s hráči ročníku 2004. Velmi aktivní vstup do zápasu nám přinesl výhodu penalty. Následně jsme mohli vstřelit další gól, ale Pikolon trefil jen břevno. Soupeř pak otočil skoré po rychlém protiútoku a doklepnutém trestném kopu. Druhý poločas jsme útočili a zejména v závěru zápasu jsme měli několik šancí. Nakonec jsme zaslouženě vyrovnali v 85. minutě. Spokojení jsme s kvalitou a intenzitou zápasu a s naším aktivním presinkem, díky kterému jsme se dostávali do šancí.

U15

Slask Wroclaw vs. SK Slavia Praha 4:0

Sestava: Suda – Ferenc, Fuksa, Janota, Chaluš – Kubů, Horváth, Hájek – Martyniuk, Červenka, Drašnar

Hodnocení trenéra Pavla Němce: První poločas jsme odehráli velmi špatně. Hrálo se hlavně na naší polovině a soupeř byl u všeho dřív. Bylo to také hodně soubojové utkání a my tyto souboje častěji prohrávali. Nevypracovali jsme si ani žádnou šanci. Soupeř své ale neproměnil. Druhou půli jsme předvedli zlepšený výkon. Měli jsme dvě velké šance a neproměnili jsme penaltu. Hrálo se už častěji na půlce Wroclawi. Dostali jsme ale 4 góly, převážně do otevřené obrany.

U14

Slask Wroclaw vs. SK Slavia Praha 8:1

Sestava: Beneš – Chadima, Barčot, Kuneš, Filip – Srb, Mašek, Svoboda – Kozhusko, Pancíř, Ilinčić

Góly: Filip

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Dnes pro nás byla velká škola z lekce jednoduchosti a účelnosti fotbalu. Soupeř měl dva výborné hráče v útoku, kteří se mohli muskulaturou, výškou i rychlostí rovnat s dorostenci a byli navíc i šikovní s míčem. Šest z osmi branek jsme inkasovali po rychlém protiútoku, kdy naši obránci neměli šanci rozběhnutého útočníka nabrat. Navíc byl soupeř extrémně efektivní v koncovce a prakticky všechny šance, které si vytvořil, tak i proměnil, narozdíl od nás. Herně to určitě nebyl z naší strany propadák. Kombinovali jsme víc, než soupeř a kluci ani za nepříznivého stavu neopouštěli naši hru, snažili se vystavovat a hrát konstruktivně. Nicméně v klíčových situacích byl soupeř vždy o kousek silnější, rychlejší a někdy i chytřejší.

U13

Miniturnaj Eden

SK Slavia Praha – Viktoria Plzeň 7:0 (Fukna x3, Pěnkava x2, Bureš, vlastní)
SK Slavia Praha – 1. FC Slovácko 5:3 (Pěnkava x2, Novotný, Zich, Všetečka)

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: V defenzivě jsme byli proti Plzni téměř perfektní. Náš presink byl také výborný a vedl k minimálně třem našim gólům. Sice jsme nedokázali kontrolovat držení míče, ale i tak jsme byli mnohem lepším týmem. Špatně jsme začali proti Slovácku, které bylo velmi dobré v situacích jeden na jednoho a v kombinacích. Ve druhém poločase byla rozdílová síla a rychlost našich útočníků. Měli jsme i trochu štěstí. I přesto, že jsme prohrávali 2:0 a nehráli dobře, tak se nám podařilo najít cestu k vítězství. Jakmile jsme otočili skóre a vyhrávali jsme, začali jsme hrát opět sebevědomě.

U12

Miniturnaj Horní Měcholupy

SK Slavia Praha – Viktoria Plzeň 4:2 (Dvořák 2x, Rigoci, Rusyn)
SK Slavia Praha – 1. FC Slovácko 5:3 (Dvořák 2x, Rigoci, Rusyn, Kléma)

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: První utkání bylo na začátku vyrovnané. Vstup měla lepší Viktorka Plzeň, která dala i první gól. Postupem času jsme se dostali do tempa a začali splňovat náš cíl z tréninkového procesu, a to situace jeden na jednoho v defenzivě. K tomu se nám dařilo individuálně z křídelních prostorů a také po herních kombinacích. Do druhého utkání jsme vlétli a dobrým pohybem, akcemi opět z křídelního prostoru i středem hřiště jsme se prosazovali. Téma z tréninkového procesu se také dobře propojovalo, což byl náš cíl jako v předešlém zápase. Bohužel jsme pak trochu polevili a soupeř toho začal využívat a dostával se do hry. To vyústilo i ve zbytečné góly v naší síti.

U11

L'European Futsal Cup U11 Štrasburk – den první

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Red Bull Salzburg 2:2 (Freimann, Lžíčař)
SK Slavia Praha – RC Strasbourg Alsace 3:0 (Freimann, Pokorný, Valenta)
SK Slavia Praha – RSC Anderlecht 1:0 (Pokorný)
SK Slavia Praha – Olympique Marseille 1:1 (Paur)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: V úvodním zápase jsme si chvíli zvykali. Poté už opadla počáteční nervozita a odehráli jsme solidní utkání, ve kterém jsme vyrovnali dvacet vteřin před koncem. Se Štrasburkem jsme už potřebovali vyhrát a dokázali jsme dát první gól. Poté jsme přežili pár chyb v rozehrávce, a nakonec dokázali přidat ještě dva góly. Proti Anderlechtu to byl skvělý zápas z obou stran. Viděli jsme mnoho šancí, nádherných akcí a my dokázali na konci vstřelit nádhernou branku. Utkání s Marseille bylo jediné, ve kterém nás soupeř trochu přehrával. To hlavně díky dvěma fyzicky velmi vyspělým hráčům. I přes to jsme vedli, ale šancí jsme si nevytvořili víc než soupeř. Celkově má turnaj skvělou organizaci i konfrontaci. My patříme k týmům, které se snaží hrát už od brankáře a jen nepřehazovat. Jsme v tom také úspěšní. Hodně se tlačíme jeden na jednoho, překonáváme první řadu soupeře a jediné co nám trochu chybí je větší klid ve finální fázi. Kluci za dnešek zaslouží pochvalu. Naše výkony měli vzestupnou tendenci.

U10

Kapřík Cup Třeboň – den první

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – FK Admira Praha 3:1
SK Slavia Praha – FC Písek 2:2
SK Slavia Praha – FC Spartak Trnava 5:1
SK Slavia Praha – 1. SC Znojmo 7:0
SK Slavia Praha – FK Viagem Příbram 5:3
SK Slavia Praha – FK Baník Sokolov 1948 2:1

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Až na zápas s Pískem a Příbramí, jsme soupeře většinu zápasu zatlačili před vlastní branku. Kluci na to dobře reagovali, pracovali s hloubkou hřiště a měnili si pozice. Velký posun, oproti stejnému turnaji před rokem, je zakládání útoku od naší branky. Postoupili jsme také do nedělní finálové skupiny.

Neděle 29. ledna

U11

L'European Futsal Cup U11 Štrasburk – den druhý

Osmifinálová skupina:
SK Slavia Praha – Servette Ženeva 1:2 (Freimann)
SK Slavia Praha – RC Lens 1:1 (Valenta)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Bohužel proti Ženevě na kluky dolehla nervozita. V zápase jsme vedli, poté ale soupeř vyrovnal, my nevyřešili tři nadějná přečíslení a minutu před koncem jsme inkasovali nešťastný gól, který rozhodl. Proti Lens jsme odhodili nervozitu a byli jsme velmi dobří jeden na jednoho. Vytvořili jsme si minimálně 5 brankových příležitostí. Bohužel nás jejich brankář vychytal. I proto se s turnajem loučíme trochu trpce, protože včera jsme dokázali zvládnout těžké zápasy. A bohužel jeden vlastní gól rozhodl, že jsme skončili v osmifinálové skupině. Každopádně pro kluky skvělá konfrontace za oba dny. Kromě zápasu s Ženevou jsme se prezentovali odvážně, dobře ve výstavbě i v situacích jeden na jednoho. I v obranné fázi jsme sledovali zlepšení. Co nám trochu chybělo bylo řešení situací v přečíslení a větší přehled a kontrola prostoru. Týmy se tu prezentovali různými styly hry. Někdo vystavuje za pomoci brankáře, jako Stuttgart, někdo vystavuje ale minimálně hrají s brankářem, např. Barcelona, Anderlecht a Lyon a zbytek týmů od brankáře přehazoval na druhou polovinu na hráče, který se vracel minimálně. Organizace každopádně byla skvělá a těší se na Slavii i příští rok.

U10

Kapřík Cup Třeboň – den druhý

Celková umístění:
1. SK Slavia Praha
2. Jihočeská fotbalová akademie

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Opět jsme měli horší vstup do prvního zápasu. Měli jsme špatný pohyb, byli jsme bez nápadu a pomalí při hře s míčem. Poté jsem se zlepšili a odehráli čtyři dobré zápasy za sebou. Góly, které jsme dostali, byly v drtivé většině přes půl hřiště a do prázdné brány. Jediný zápas, který jsme výsledkově nezvládli byl s ŠK Slovanem Bratislava, kde jsme měli herní převahu, ale soupeř trestal ztráty míče a my neproměňovali šance. Finále s JFA už bylo opět v naší režii a proto si odvážíme pohár pro vítěze.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články