Slavii posílí norský talent Christos Zafeiris | SK Slavia Praha
Více

Slavii posílí norský talent Christos Zafeiris

Do Slavie přichází devatenáctiletý záložník Christos Zafeiris. Norský mládežnický reprezentant podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2027.

„Věříme, že Christos bude pro Slavii platnou posilou. Je mu devatenáct let, už tak zajímavé fotbalové dovednosti bude moci u nás ještě zdokonalit. Doufáme, že půjde ve stopách Alexandera Baha a Aihama Ousoua, kteří se na naše prostředí perfektně aklimatizovali. Věříme, že získáváme typologii hráče, rychlého a důrazného záložníka, která trenérskému týmu umožní ještě víc variovat při tvoření sestavy. Chci poděkovat agentu Christose i Hagesundu za náročné, ale korektní jednání,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Můj osobní cíl je ukázat lidem, že jsem dobrý hráč. Ukázat, že můžu hrát od začátku a být důležitým hráčem týmu. Týmové cíle jsou vždycky se snažit vyhrávat, dostat se do Ligy mistrů a hrát v Evropě. Taky vyhrát ligu a pohár. Nemůžu se dočkat, až začnu. Slavia je skvělý klub, mám radost, že jsem tady a těším se na zkušenosti, které tu získám,“ říká po podpisu 4,5 roku dlouhého kontraktu Christos Zafeiris.

Devatenáctiletý Nor přichází do Slavie z norského Haugesundu, kterému v uplynulé sezoně pomohl čtyřmi góly a pěti asistencemi k desátému místu v Eliteserien. Podílel se na více než pětině všech gólů týmu a byl vyhlášen nejlepším hráčem Haugesundu za sezonu 2022. Dostal se i do nominace na nejlepšího mladého hráče sezony.

Talentovaný záložník s fotbalem začal v Panathinaikosu Athény, v hlavním městě Řecka se i narodil. V devíti letech se pak s rodinou přesunul do Norska, kde fotbalově dospěl. V lednu 2020 přestoupil z akademie Vålerengy do Grorudu, kde začal pravidelně hrát druhou norskou ligu. V létě 2021 se přesunul do Haugesundu, ale sezonu ještě dokončil ve druhé lize s Grorudem. Po úspěšné první sezoně v norské nejvyšší soutěži zamířil do Slavie.

Zafeiris reprezentuje Norsko v kategorii do jednadvaceti let a může se tak těšit na letní EURO, kde se ve skupině utká proti Ukrajině, Izraeli a Gruzii. Reprezentoval také Řecko, ale jen krátce v kategorii do šestnácti let, jinak pravidelně nastupoval za Norsko ve všech kategoriích.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články