Maksym Talovjerov odchází na hostování do Lince | SK Slavia Praha
Více

Maksym Talovjerov odchází na hostování do Lince

Slavii pro jarní část sezony opouští Maksym Talovjerov. Ukrajinský stoper odchází na půlroční hostování bez opce do LASKu Linec, kde se potká s Mosesem Usorem.

„Vzhledem k tomu, že by Maksym nedostával takovou porci minut na hřišti, kterou ve svém věku potřebuje, je hostování před letním mistrovstvím Evropy do 21 let logickým řešením. Ve hře byly možnosti české i zahraniční, po domluvě s hráčem, který preferoval Linec, ale míří do Rakouska," říká o hostování sportovní ředitel Jiří Bílek.

V průběhu podzimní části sezony Talovjerov hostoval v Liberci, v aktuálním ročníku FORTUNA:LIGY odehrál za Slovan třináct ligových utkání, ve kterých vstřelil jeden gól v zápase proti Teplicím. Jednu branku přidal také v MOL Cupu, kdy se trefil do sítě Frýdku-Místku.

Během baráže o evropský šampionát si 195 centimetrů vysoký obránce připsal devět startů za ukrajinskou reprezentaci U21, ve kterých pomohl žluto-modrému výběru postoupit na EURO 2023.

Za Slavii nastoupil k přípravnému utkání proti Hradci Králové a absolvoval také soustředění v Algarve, v rámci něhož se objevil na hřišti při vítězné generálce proti Servette Ženeva.

Ať se ti v Rakousku daří, Maksyme!

Aktuálně

Víkendové vítězství mladších i starších žákyň v derby

19. 3. 2024
Mládežice Slavie mají za sebou úspěšný víkend, mladší i starší žákyně vyzvaly na souboj rivala ze Sparty a obě dvě utkání zvládly vítězně!

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Trenérem roku Trpišovský, stříbra Juráska a Lukášové

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Další články