Hráči na hostování: Usor v základu, Beran pomohl k semifinále | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Usor v základu, Beran pomohl k semifinále

Jak se v uplynulých sedmi dnech dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (Bohemians 1905): Mladý záložník dostal po dlouhé době příležitost v základní sestavě, proti Brnu odehrál přes sedmdesát minut hry. Na trávníku rozdal několik dobrých pasů, pokus o nebezpečné zakončení v úvodu zápasu mu zblokovala pozorná obrana soupeře. Hřiště opustil za remízového stavu 1:1, který vydržel až do závěrečného hvizdu.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): V Ďolíčku strávil na trávníku více jak šedesát minut, ve středu zálohy předvedl aktivní výkon, Brnu se ale nedařilo vstřelit vyrovnávací branku a sešívaný středopolař tak byl na hřišti nahrazen odpočatým Divíškem.

Michal Tomič (FK Mladá Boleslav): Do utkání proti Českým Budějovicím naskočil talentovaný bek v 59. minutě, Středočeši v tu chvíli vedli 2:1. Úkolem mladého obránce tak bylo zejména pomoci udržet nadějný výsledek, Budějovicím se ale deset minut před koncem podařilo skórovat a uzavřít výsledek na konečných 2:2.

Ubong Ekpai (FK Mladá Boleslav): Do duelu s Jihočechy vstoupil po hodině hry spolu s Michalem Tomičem, na trávníku se prezentoval svým tradičně aktivním výkonem, k zisku tři bodů to ale nakonec nepomohlo.

Matěj Valenta (FC Slovan Liberec): Na hřišti Plzně odehrál celý zápas, ve středu hřiště předvedl spolehlivý výkon, těsné porážce 1:2 se mu ale zabránit nepodařilo.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): I mladý stoper nastoupil ve Štruncových sadech v základní jedenáctce, obranu opět řídil z klíčové pozice prostředního ze tří stoperů, i přes řadu skvělých defenzivních zákroků se mu ale porážku Severočechů odvrátit nepodařilo.

Babacar Sy (FK Teplice): Senegalský útočník naskočil do zápasu v Jablonci do startu druhé půle, na těžkém a zasněženém terénu se sklářům vůbec nedařilo. Sešívaný útočník se v průběhu duelu ocitl v jedné nadějné pozici, míč ale poslal vysoko nad břevno a Jablonec nakonec zvítězil jasně 4:1.

Srdjan Plavšić (FC Baník Ostrava): V utkání s Hradcem Králové patřil v první půli k ofenzivně nejaktivnějším hráčům domácích, žádný ze střeleckých pokusů ale tentokrát nedokázal nasměrovat mezi tři tyče a v 60. minutě byl nahrazen odpočatým Boulou. Hradec nakonec dokázal zvítězit 2:0.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): V dalším důležitém duelu talentovaný stoper málem pomohl k cennému skalpu na hřišti Olomouce, Východočechům se ale nepovedl samotný závěr utkání, v nastavení inkasovali z penalty a duel skončil remízou 2:2.

Bundesliga (Rakousko):

Moses Usor (LASK Linec): V zápase proti Austrii Lustenau dostal mladý křídelník prostor v základní sestavě, i přes jasnou převahu LASKu se mu ale nepodařilo gólově prosadit a v 70. minutě byl stažen z trávníku za čerstvého Goigingera. Linec nakonec zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem díky proměněnému pokutovému kopu v samotném závěru nastavení.

MOL Cup:

Michal Beran (Bohemians 1905): V pohárovém utkání proti Slovácku dostal drobný záložník podruhé v řadě příležitost v základní sestavě. Bodově se sice neprosadil, díky svým technickým přednostem a aktivitě na míči měl ale velkou měrou zásluhu na vedení 2:0, které platilo při jeho odchodu z trávníku v 66. minutě. Domácím se sice na samém konci utkání podařilo snížit na 1:2, druhou branku se jim už ale vstřelit nepodařilo a do semifinále poháru se tak probojovali klokani.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Stále teprve devatenáctiletý obránce získal ve středečním čtvrtfinále další cenné zkušenosti, s nebezpečnou ofenzivou Sparty se pasoval více než 120 minut. Utkání totiž po remíze 2:2 v základní hrací době dospělo do prodloužení a penaltového rozstřelu, ve kterém se štěstí nakonec přiklonilo na stranu letenských.

Matěj Valenta (FC Slovan Liberec): Do zápasu se Spartou nastoupil v průběhu první půle za zraněného Gebre Selassieho, ve zbytku duelu pomohl zastavit řadu nebezpečných útoků soupeře, k postupu do semifinále to ale nakonec nestačilo.

Antonín Kinský (MFK Vyškov): I přes jasnou výhru Slavie předvedl několik skvělých zákroků, v první půli se ukázal zejména proti zakončení Ondřeje Lingra a Ewertona, v druhé půli pak zlikvidoval nebezpečnou ránu Davida Juráska i zakončení Micka van Burena z bezprostřední blízkosti.

František Matys (MFK Vyškov): Proti svému mateřskému celku odehrál celý druhý poločas, ve kterém Slavii dovolili Moravané inkasovat pouze jednou, a proti svým bývalým spoluhráčům tak nasbíral řadu cenných zkušeností.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články