PREVIEW: Trpišovský a Lingr před Budějovicemi | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Trpišovský a Lingr před Budějovicemi

Sešívané čeká v neděli venkovní ligový souboj v Českých Budějovicích. Utkání vyhlíží v preview trenér Jindřich Trpišovský a Ondřej Lingr, kterému pokládali otázky fanoušci na sociálních sítích.

Dynamu patří v tabulce sice až třináctá příčka, naposledy ale doma přehrálo silné Bohemians a stejně jako sešívaní se probilo mezi nejlepší čtyřku domácího poháru. „Vypadají velice dobře. V Plzni prohráli, ale hráli velmi dobře. V MOL Cupu vyhráli dva zápasy. V domácím prostředí vypadají velice kompaktně, hrají kombinačně a drží se na míči,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Pohodlnou výhru 4:0 nad Vyškovem řídil dvěma góly Václav Jurečka, po takřka půlroční pauze chytal soutěžní duel Aleš Mandous. Poprvé v jarní části nastoupil Taras Kačaraba a po nemoci hrál i Petr Ševčík. „Mám radost. Vyškov je velmi dobrý tým. Zaslouženě vyhráli ve Zlíně i v Jablonci. Měli jsme hodně změn, takže jsem rád za výkon a celý projev týmu. Do zápasu jsme vstoupili hodně dobře. Výkony hráčů, kteří dlouho nehráli, byly výborné. Navázali jsme na podobný výkon jako se Slováckem,“ říká o středečním duelu hlavní trenér.

Vítěznou středeční trefu obstaral Ondřej Lingr, který tým proti Vyškovu vedl jako kapitán. Už se ale soustředí na nedělní duel na jihu Čech. „Nebude to nic jednoduchého. Hrajeme venku, ale musíme k tomu přistoupit více zodpovědně než v Teplicích, kde to nebylo dobré. Ten zápas budeme chtít odčinit a rozhodnout ideálně v první půli,“ říká Ondřej Lingr.

Hlavní trenér Slavie promluvil i o aktuálním stavu marodky. „Je to Provi a Jakub Hromada, kteří jsou mimo. Lukáš Masopust začal po nemoci s individuálním tréninkem, ale je tam velký deficit. Zbytek hráčů je v pohodě,“ dodává trenér Trpišovský.

Zápas proti Českým Budějovicím začíná v neděli v 17:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články