Dorostenci zvládli první jarní soutěžní víkend | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci zvládli první jarní soutěžní víkend

Ligový kolotoč se rozběhl na plné obrátky a dorostenci do něj vstoupili úspěšně. Kategorie U15 sehrála utkání s Lipskem a žáci přivítali Rapid Vídeň. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 4. března

U19

SK Slavia Praha vs. MFK Karviná 2:0 (1:0)

Sestava: Dvořák – Kolář, Hunal, Pančev, Herák – Žitný (61. Ogungbayi), Pech (90. Dufek) – Mikulanda (61. Lopatář), Hájek (77. Toula), Trédl – Pikolon

Góly: 7. Hájek, 52. Pikolon

Hodnocení trenéra Milana Titěry: První kolo soutěže přineslo spíše soubojový fotbal. Ani jeden z tymů nechtěl pustit soupeře do vedení. Pěkných akcí bylo velmi málo. Náš první gól byl ale krásný. Proti vyspělému soupeři se zahraničními hráči jsme obstáli soubojově, což se oproti předchozímu utkaní výrazně zlepšilo. Ve druhém poločase jsme přestáli pár závarů před naší brankou. I my jsme však měli další šance. Dnes jsme tedy spokojení především s výsledkem.

U17

SK Slavia Praha vs. MFK Karviná 5:1 (2:0)

Sestava: Obdržálek – Kolísek, Holub (74. Steklý), Křístek, Boledovič – Naskos (84. Hefner), Zamazal, Slončík (64. Zima) – Belžík, Lacko (74. Růžička), Jinoch Jan

Góly: 10. Zamazal, 24. Belžík, 56. Naskos, 63. a 79. Jinoch Jan

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Po slabším úvodu jsme se rozehráli do stabilního výkonu, který přinesl spoustu pohledných akcí. Proměnili jsme však pouze dvě, ale oba góly stály za to. Ve druhém poločase jsme si nechali dát laciný kontaktní gól po ztrátě míče ve středu hřiště. Přesto jsme utkání dohráli kvalitně a přidali další branky po hezkých akcích.

U15

SK Slavia Praha vs. RB Lipsko 2:3

Sestava: Paar – Kovář, Fuksa, Červenka, Chaluš – Magada, Pastyřík, Kubů – Palaščák, Potměšil, Drašnar

Góly: Horváth, Klepáč

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Objektivně jsme první poločas měli méně ze hry. Soupeř měl několik velmi šikovných hráčů, kteří byli fotbaloví. Hrálo se pro nás extrémně vysoké tempo a častěji na naší polovině. Nedali jsme dvě stoprocentní šance. Zato soupeř dvě ze čtyř proměnil. Ve druhé půli jsme hru srovnali. Dali jsme gól z penalty a vyrovnali po hezké akci. Třetí a rozhodující branku jsme však dostali dvě minuty před koncem.

U14

SK Slavia Praha vs. Rapid Vídeň 5:2 (1:1)

Sestava: Vávra – Kratochvíl, Barčot, Pancíř – Chadima, Srb, Ilinčić, Mašek, Kuneš – Filip, Kozhusko

Góly: 2x Srb, Filip, Ilinčić, Kozhushko

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Odehráli jsme utkání, které bylo tvrdé z obou stran, plné osobních soubojů, ale i fotbalových akcí z naší strany. Tři z pěti branek jsme dali po standardních situacích. Další šance, které jsme si vytvořili ze hry, však zůstaly neproměněné. Především v prvním poločase jsme si nevěděli rady s přehuštěným středem před soupeřovým vápnem. V prostoru vápna jsme se občas snažili zbytečně kombinovat namísto zakončení.

U13

SK Slavia Praha vs. Rapid Vídeň 2:3

Sestava: Beneš – Bryndza, Baroš, Kravařík, Fingerhutt, Fukna – Svoboda, Míča, Kupera – Pěnkava, Štěpánek

Góly: Štěpánek, Pěnkava

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Odehráli jsme zápas, ve kterém jsme dominovali v držení míče, ale nám chyběla kvalita ve finální fázi. Rapid byl velmi nebezpečný z protiútoků a využil našich individuálních chyb a výpadků koncentrace k tomu, aby zvítězil. Měli jsme problémy s přenášením hry a nevyužívali jsme krajní hráče. Celkově si myslím, že jsme byli lepším týmem, ale nedokázali jsme toho využít k lepšímu výsledku.

U12

SK Slavia Praha vs. Baník Ostrava 5:7

Góly: Šíma, Dvořák, Kléma, Rakár, Vavrla

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: S Baníkem to od začátku utkání nebylo ono. Měli jsme týdenní tréninkové téma využívání situací dva na jednoho při výstavbě hry. To se nám i dařilo, ale špatně jsme zachytávali náběhy hráčů Baníku za obranu po naší ztrátě nebo po nepřesnostech. V jasných šancích jsme selhali v koncovce, která byla zbrklá a často doprostřed branky. Naše hra z křídelních prostorů byla dobrá, ale to nestačilo.

U11

SK Slavia Praha vs. SFC Opava U12 7:5

Sestava: Vohralík – Hlaváč, Kočina – Dvořák, Plháček, Paur, Pokorný, Jozífek - Ficl

Góly: 3x Freimann, 2x Valenta, Ficl, Lžičař

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Pro nás bylo toto utkání první zkušenost ve formátu 8+1. Fyzicky vyspělejšího soupeře jsme přehrávali. Byli jsme odvážní jak v kombinaci, tak v situacích jeden na jednoho. I s ofsajdy jsme si poradili celkem dobře. Problém u nás bylo v prvních dvou třetinách finální řešení, kdy jsme často s míčem, díky naší nerozhodnosti, narazili do hráče nebo jsme si dali dotek na dlouhou nohu. Dostali jsme se do několika přečíslení, které jsme kvůli tomu nedokázali vyřešit. V poslední třetině jsme začali lépe řešit tyto situace ve finální třetině a dali čtyři góly. Branky jsme inkasovali převážně po našich individuálních chybách ve výstavbě nebo po nákopu od brankáře za obranu.

U10

Miniturnaj Strahov

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Do zápasu s Baníkem kluci naskočili velmi dobře nastavení. Za padesát minut hry měl Baník jen dvě střely na bránu. Naši hráči dominovali. Výsledek mohl být ještě výraznější než 10:1. První poločas proti Spartě byl trochu nervózní a celkem vyrovnaný. Po přestávce ale kluci zařadili ještě na vyšší rychlostní stupeň a soupeře jednoznačně přehráli s výsledkem 1:8.

U9

SK Slavia Praha vs. FC Písek U10

Hodnocení trenéra Jana Duse: Naši hráči předvedli velmi dobrý výkon. Na začátku zápasu jsme měli menší problém se šířkou hřiště. Co ale bylo na velmi vysoké úrovni po celý zápas bylo přecházení hráčů jeden na jednoho. Viděli jsme radost z fotbalu a spoustu dobrých řešení situací v poslední třetině hřiště. Naši brankáři si dnes vůbec nezachytali, všichni hráli vysoko a soupeř si s tím nevěděl rady.

U8

Miniturnaj Teplice

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Na tomto turnaji se ukázali všichni naši zdraví hráči. Výsledkově to sice nedopadlo ideálně, ale herně jsme určitě nezaostali. Třetinu gólů jsme inkasovali po ztrátě míče při rozehrávce a další část po pomalém přepínání, či nedohrání situace. Na druhou stranu jsme byli odvážní při hře jeden na jednoho a kluci se stále více pokoušejí i o cílenou kombinaci více hráčů.

Neděle 5. března

U18

SK Slavia Praha vs. SK Kladno U19 1:1 (1:1)

Sestava: Tomas – Zima, Růžička, Hausman, Urban – Dufek, Kočvara, Jinoch Josef – Steklý (62. Hefner), Toula, Kašpírek

Góly: 25. Toula

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: V prvním jarním kole jsme hostili soupeře ze spodu tabulky, který přijel získat alespoň bod. To se mu nakonec také podařilo. V prvním poločase jsme bušili do velmi hlubokého bloku, ale bez vytvoření si větších šancí. Ujala se až šťastná akce, kdy dlouhý míč za obranu nevypustil Toula a na dlouhou nohu skóroval podél brankáře. Kladno srovnalo z ojedinělého protiútoku, kdy jsme nebyli dostatečně důslední při bránění. Druhý poločas byl víceméně podobný. Do větší šance se dostal pouze Kašpírek, ale mířil vedle. Soupeř hrozil z nebezpečně zahrávaných standardních situací. Když už jsme se prosadili, pět minut před koncem, rozhodčí bohužel zvedl praporek pro offside. I proto na nás dnes stačil dobře bránící tým. My jsme se nebyli schopni prosadit do více šancí a většina akcí končila před vápnem. Když už jsme se dostali do slibných prostorů, zradila nás kvalita na míči či nepřesnost.

U16

SK Slavia Praha vs. SK Kladno U17 3:1 (1:0)

Sestava: Dostalík (46. Seidel) – Adam, Beran, Hubička, Palivec – Čížek, Filippov (60. Antič), Sehnoutka (60. Jelínek) – Kolařík, Kroupa (60. Kumpan), Šmiga (79. Obdržálek)

Góly: 18. a 79. Šmiga, 90. Obdržálek

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Na pohled se odehrálo velice podobné utkání jako naší kategorie U18. Kladno zalezlo do obranného bloku, chtělo hlavně bránit a doufat, že naše šance přežije. V první půli, abychom byli herně i výsledkově úspěšnější, nám chyběl větší pohyb bez míče, méně doteků na míči a větší dynamika. Hráli jsme pomalu, bez náběhů, často středem a míč přidržovali moc dlouho. Do druhé půle jsme měli jasný cíl, hru zrychlit. To se nám i dařilo, ale z ojedinělého rohu jsme dostali vyrovnávací gól. Své dvě jasné šance jsme zahodili, soupeř ožil a hra se rozkouskovala fauly a nepřesnostmi pro strach z negativního výsledku. Nakonec jsme v závěru soupeře zlomili a dvěma góly rozhodli. Radost z výsledku máme. Co se týká hry, máme o čem přemýšlet.

U12

Miniturnaj Horní Měcholupy

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Proti Baníku jsme odehráli velmi dobrý poločas z naší strany, který byl plný pohybu, hry jeden na jednoho a kvalitní výstavby, kterou jsme během týdne trénovali. Bylo to úplně jiné utkání než v sobotu. Jen velká škoda, že jsme se více neprosadili gólově a poločas vyhráli jen 3:0. Do druhé půle vstoupil Baník s větší intenzitou, a i větším a důraznějším presinkem. My jsme občas měli problém Baník překonat a kvůli nepřesnostem ztráceli jednoduché míče. Hrálo se nahoru dolu ale bez kvalitní předfinální fáze. Soupeř snížil na rozdíl jednoho gólu. My bohužel nevyužili dobré příležitosti k zvýšení náskoku. Bylo to pro nás velmi přínosné utkání a dobrá konfrontace. Utkání s Bohemians 1905 bylo o poznání jiné oproti utkání s Baníkem, zejména v tempu hry. Nemuseli jsme hrát v takové intenzitě. Byli jsme velmi úspěšní jeden na jednoho z křídelních prostorů, dominovali ve středu hřiště a obrana se už také sehrála, ale nebylo to stále ono.

U7

SK Slavia Praha vs. Dolní Královice U9

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Utkání jsme odehráli ve slušném tempu. Ukázali jsme také hodně fotbalových momentů a dovedností, které kluky učíme, z čehož máme velkou radost.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články