Hráči na hostování: Beran asistoval u výhry, čisté konto pro Vágnera | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Beran asistoval u výhry, čisté konto pro Vágnera

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem přehledu.

FORTUNA:LIGA

Srdjan Plavšić (FC Baník Ostrava): Srbský křídelník nastoupil v duelu proti Spartě v základní sestavě. Do vápna soupeře sice vyslal několik nebezpečných centrů, Ostravanům se ale zápas nevydařil a s letenskými prohráli jasně 0:3.

Ubong Ekpai (FK Mladá Boleslav): Zkušený záložník odehrál proti Liberci více jak hodinu hry, při jasném vítězství 4:0 se prezentoval aktivním výkonem, i díky jeho podpoře útoku Středočeši oslavili důležitou výhru.

Michal Tomič (FK Mladá Boleslav): Do utkání s Libercem nastoupil v 69. minutě, kdy na trávníku nahradil Ubonga Ekpaie. Ve zbytku duelu domácím pomohl udržet vysoké vedení až do závěrečného hvizdu.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Mladý stoper odehrál v Mladé Boleslavi smolné utkání, v prvním poločase domácí třikrát překonali defenzivu Severočechů, v závěru půle se navíc sešívaný obránce zranil a na trávníku jej musel nahradit Varfolomeev.

Matěj Valenta (FC Slovan Liberec): V utkání s Boleslaví odehrál téměř celý zápas, ani jemu se ale ve středu pole příliš nedařilo a Slovan počtvrté v řadě padl.

Babacar Sy (FK Teplice): Senegalský útočník nastoupil do utkání se Zbrojovkou v 75. minutě za stavu 1:0 pro skláře, do statistik se ale zapsal pouze žlutou kartou, kterou od rozhodčího viděl závěru druhé půle. Zbrojovce se navíc v poslední minutě nastavení podařilo skórovat z penalty a utkání tak skončilo jednobrankovou remízou.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): V duelu s Teplicemi odehrál pětadvacetiletý záložník více jak hodinu hry, v záloze se prezentoval aktivním výkonem, po gólu domácího Pleštila byl ale stažen z trávníku za ofenzivnějšího Rogožana.

Michal Beran (Bohemians 1905): V domácím utkání s Pardubicemi nastoupil v základní sestavě a asistencí přispěl k důležité výhře 2:0. Přihrávku na první gól utkání si připsal ve 37. minutě, kdy z pravého křídla přesnou přihrávkou pod sebe našel ve vápně neobsazeného Hálu, který ranou na bližší tyč propálil Nitu.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): Jedna z opor pardubické sestavy nastoupila i do utkání proti klokanům, perníkářům se ale duel tentokrát nevydařil, i přes převahu v držení balonu nedokázali vzdorovat ofenzivě domácích a prohráli 0:2.

Marek Icha (FK Pardubice): Návrat do sestavy po dlouhé pauze způsobené zraněním mladému obránci nevyšel podle představ, na hřišti Bohemians nedokázal Pardubicím pomoci k zisku cenných bodů.

Bundesliga (Rakousko):

Moses Usor (LASK Linec): V duelu s favorizovaným Salzburgem nastoupil v základní sestavě, s jasným lídrem tabulky se ale LASK většinu zápasu musel bránit a sešívaný křídelník tak neměl tolik prostoru k ofenzivním akcím. Z trávníku byl stažen v 85. minutě za stavu 0:2.

Maksym Talovjerov (LASK Linec): Po zranění naskočil do utkání se Salzburgem v 85. minutě, s průběžným výsledkem už ale Linec ve zbylém čase nic udělat nedokázal.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Jakub Zeronik (FK Příbram): V utkání týmů z čela tabulky nastoupil v základní sestavě, horníkům pomohl k vítězství 2:0 a návratu na průběžné první místo tabulky.

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Mladý brankář čelil v utkání s Opavou čtyřem střelám, za svá záda pustil pouze ránu Kopečného a pomohl Vyškovu k remíze 1:1.

František Matys (MFK Vyškov): Urostlý stoper odehrál proti Opavě celé utkání, na pozici stopera předvedl jistý výkon, i tak ale Jihomoravané se Slezany pouze remizovali.

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Nadějný stoper nastoupil na hřišti Sparty v základní sestavě, v duelu dokázal vymazat ofenzivu letenských a Vlašimi pomohl k cenné výhře 3:0.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Slovenský záložník odehrál proti Pražanům celý zápas, nejblíže gólu byl v 51. minutě, kdy ale jeho brána zamířila pouze do tyče. Mrzet ho to ale příliš nemuselo, Středočeši totiž i tak jasně zvítězili.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): V duelu se Spartou zneškodnil hned pět střel soupeře, připsal si čisté konto a velkou měrou se tak podílel na výhře Vlašimi.

Erik Biegon (FC Sellier & Bellot Vlašim): Do duelu s letenskými naskočil v 74. minutě, ve zbytku duelu pomohl domácím udržet jasné vedení do závěrečného hvizdu.

Filip Šimeček (FC Sellier & Bellot Vlašim): Po návratu z hostování v Benešově se mladý středopolař poprvé objevil na druholigových trávnících, v závěrečné desetiminutovce duelu se Spartou přispěl k jasné výhře modrobílých.

Česká fotbalová liga

Pavel Behenský (Králův Dvůr): V duelu s Přešticemi odehrál celý zápas, ve kterém přispěl k důležitému a těsnému vítězství Králova Dvora 2:1.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články