PREVIEW: Trpišovský a Douděra před Libercem | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Trpišovský a Douděra před Libercem

Slávisty čeká v sobotu poslední zápas před reprezentační pauzou, od 18:00 vyzvou na venkovní půdě Liberec. Před utkáním promluvil trenér Jindřich Trpišovský a na otázky fanoušků odpovídal novic v nominaci národního týmu David Douděra.

Povzbuzeni vítězstvím nad Plzní míří slávisté do Liberce. Pod Ještědem vyzvou tamní Slovan, kterému patří v tabulce jedenácté místo. Výkop zápasu proběhne v sobotu v 18 hodin.

„Víme, do jakého prostředí jedeme a jak náročný zápas nás tam čeká, máme s tím dlouhodobou zkušenost. Řada hráčů v Liberci působila, i my jako trenérský štáb jsme pod Ještědem strávili několik let. Vůbec se neohlížíme na jejich aktuální formu, utkání s námi je vždy specifické. Mám radost ze zdravotního stavu kádru, kromě vykartovaného Ivana Schranze a dlouhodbých marodů jsou všichni hráči připraveni do duelu zasáhnout," říká hlavní trenér Slavie.

Právě z Liberce Jindřich Trpišovský a jeho kolegové do Slavie zamířili. A byť je tomu už pět, pro šéfa sešívané střídačky jsou návraty na sever Čech stále emotivní.

„Už je to pět let, ale zápas v Liberci je pro mě ze všech venkovních výjezdů ten nejdůležitější. Prožili jsme tam krásné časy a odstartovali naši kariéru v lize. Velmi celému Liberci fandím a každé kolo ho sleduji. Díky němu můžeme být tam, kde jsme nyní. ”

Trenérský tým počítá, že terén na stadionu U Nisy bude v sobotu náročný. V sousedním Jablonci museli kvůli nepříznivým podmínkám odložit v minulém kole duel se Slováckem.

„Klimatické podmínky tam v současných měsících bohužel nejsou příznivé, už s tím máme zkušenost. Samozřejmě to musíme vzít v potaz, ale náš herní styl se velmi složitě mění, takže budeme muset najít ideální cestu, která bude tamní terén reflektovat. Určitě nás čeká větší množství osobních soubojů a na důležitosti nabudou také standardní situace, kterých budeme chtít využít stejně jako proti Plzni.”

Na pravidelné dotazy slávistických fanoušků ze sociálních sítí odpovídal David Douděra. Jak 24letý obránce prožívá první nominaci do reprezentačního áčka? A co vzkázal svému bratranci Lukáši Červovi, který působí ve Slovanu?

„Na sobotu se těším moc! Škoda, že se Lukáš nevykartoval na nás, byl bych o něco klidnější (smích). Teď si z toho oba děláme srandu, při samotném zápase ale už do sebe půjdeme naplno. Rodina je z toho trochu zoufalá, protože neví, komu ve vzájemném duelu fandit. Určitě si to ale všichni užijeme, bude to zajímavé.”

„Pozvánku do reprezentace jsem neočekával, velmi mile mě překvapila. Když vyšla nominace, nabila mě takovou energií, že mi celý den nedovolila ani jíst. Neskutečně mě to povzbudilo a dodalo sebevědomí. Pozvánku do reprezentace beru jako odměnu za výkony, které se snažím předvádět. Velmi se těším!”

Jindřich Trpišovský a jeho kolegové nebudou moci v sobotu využít služeb vykartovaného Ivana Schranze. O místo v základní sestavě si řekli výbornými výkony nejen Ondřej Lingr s Mick van Burenem, kteří ve druhé půli pomohli otočit skóre proti Plzni.

„Nezáleží na tom, jak velkou dostanou jednotliví hráči minutáž na hřišti. Všichni jsou pro nás stejně důležití, protože se každý z nich hodí do jiné fáze zápasu. Klukům, kteří se bodově podílí na gólových akcích, se ale jde do dalšího utkání samozřejmě mnohem lépe. Čeká nás poslední zápas před reprezentační přestávkou, chceme vycházet hlavně z velmi kvalitního výkonu při druhém poločasu proti Plzni. Kluci jsou v dobré formě, cítí se skvěle, do Liberce pojedeme maximálně připravení.”

Zápas proti Liberci začíná v sobotu v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články