Dorostenci porazili Zlín. U16 skórovala v Budějovicích. | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci porazili Zlín. U16 skórovala v Budějovicích.

B-tým na vítězství nenavázal a podlehl na Julisce 4:1. Dorostenci si doma poradili se Zlínem. Jedenáct úspěšných zásahů si připsali hráči U16. Žáci v Karlových Varech přehráli místní Slavii. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Pátek 17. března

U19

SK Slavia Praha vs. FC Trinity Zlín 1:0 (0:0)

Sestava: Slavata – Piták, Mervard, Pančev, Herák – Pech, Dufek (66. Bouchner), Žitný (46. Lopatář) – Mikulanda (74. Toula), Pikolon (90. Kolář), Ogungbayi (66. Jelínek)

Góly: 88. Pikolon

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Zápas proti týmu s největším počtem vstřelených branek v soutěži jsme do defenzivy zvládli. Vyjma pár situací neměl náš brankář moc práce. Bojovali jsme hlavně s proměňováním šancí. Měli jsme řadu situací ve vápně i kolem vápna, ale v přehuštěném prostoru jsme nenašli ideální řešení. Soupeř hrál velmi organizovaně a obětavě. Pomohl jim dobrými zákroky i gólman. Ke konci utkání jsme opět zvýšili ofenzivní sílu a soupeře zatlačili do vápna. V samém závěru byl faulován ve vápně Pikolon a penaltu suverénně proměnil.

U17

SK Slavia Praha vs. FC Trinity Zlín 6:0 (1:0)

Sestava: Obdržálek – Kolísek, Křístek (76. Růžička), Zima (76. Hanzelka), Boledovič – Belžík, Zamazal, Naskos – Zelingr (76. Holub), Lacko, Jinoch (64. Steklý)

Góly: 45., 54. a 84. Lacko, 47. Zelingr, 49. Naskos, 82. Boledovič

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Odehráli jsme utkání proti týmu, který je sice v dolní polovině tabulky, ale jejich výsledky většinou bývají o gól a moc branek nedostávají. Proto si vážíme počtu vstřelených branek a množství dalších vytvořených šancí, opět s nulou vzadu. S první půlí jsme spokojeni, i když jsme dost kazili v jednoduchých situacích. Určitě nám pomohl Lackův gól do šatny po hezké individuální akci Belžíka. Především zásluhou několika výborných individuálních výkonů, jsme během prvních deseti minut druhé půle vstřelili tři branky a utkání rozhodli.

Sobota 18. března

B-tým

FK Dukla Praha vs. SK Slavia Praha 4:1 (2:1)

Sestava: Dvořák - Hošek (72. Kopáček), Kričfaluši, Konečný, Bárta - Pech, Planka (87. Žitný), Beran (72. Labík)- A. Pudil (72. Alrashdi), Šmiga, Trédl (22. Nikl)

Góly: 32. Pudil A.

Hodnocení trenéra Marka Jarolíma: Byl to pro nás asi nehorší zápas, který jsme společně odehráli. Tentokrát nám nevyšlo skoro nic. Bylo to od nás velice slabé. Dukla nás trochu vrátila do hry, ale ani jsme si to moc nezasloužili. Vytvářeli si nějaké šance, my dostali gól trochu jako dárek a vrátili jsme se do hry. Mohl to být náš motor do druhé půle. Apelovali jsme na to, abychom byli daleko aktivnější jak do ofenzivy, tak do defenzivy. Vůbec se nám to bohužel nepodařilo přenést na hřiště.

Kompletní reportáž ze zápasu zde.

U13

FC Slavia Karlovy Vary vs. SK Slavia Praha 1:12

Sestava: Beneš – Odei, Martínek, Fingerhutt, Všetečka, Štěpánek, Šíma, Pěnkava, Fukna, Novotný, Lahoda

Góly: Lahoda x2, Štěpánek x2, Pěnkava x2, Fingerhutt x2, Novotný, Fukna, Odei, Všetečka

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Náš výkon byl velmi dobrý a jsem rád, že jsme po většinu zápasu udrželi koncentraci. Naše kombinační hra byla dobrá, ale soupeř většinu zápasu čekal v obranném bloku. Bohužel nám občas stále chybí větší přesnost.

U12

FC Slavia Karlovy Vary vs. SK Slavia Praha 3:7

Sestava: Vlasák – Kopřiva, Kočí, Kléma, Sklenář, Rakár, Dvořák, Rusyn, Jeřábek, Lysyi, Rigoci

Góly: Rigoci 4x, Jeřábek 2x, Rakár

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Soupeře z Varů jsme zatlačili hned od začátku na jeho vlastní polovinu. Bohužel ani časté zakončení a hodně akcí z křídla, což jsme trénovali, nevedlo k výraznějšímu vítězství. Špatně jsme řešili dlouhé míče za naší obranu a inkasovali takto dva góly.

U11

Miniturnaj Eden

Sestava: Vohralík – Kočina, Botnari, Lžíčař, Plháček, Jozífek, Paur, Valenta, Franěk, Chlumský, Kroupa, Pokorný

SK Slavia Praha – Zbrojovka Brno 2:3 (Valenta, Plháček)
SK Slavia Praha – Dynamo Drážďany 14:3 (4x Plháček, 3x Kočina, 2x Paur, 2x Jozífek, 2x Franěk, Chlumský)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: V zápase proti Brnu jsme ve druhé minutě měli na kontě už druhou neproměněnou šanci a po třetí nás soupeř potrestal z brejku. Takový byl průběh celého prvního poločasu, který jsme prohráli 2:3. Ve druhém už jsme soupeře do brejků nepouštěli, ale nedokázali jsme proměnit žádnou z šancí. Zápas s Drážďany byl v naší režii. Dali jsme hezké góly, ale znovu jsme v obraně měli velké rezervy. Celkově jsme byli velmi nebezpeční dopředu, jak díky kombinaci, tak díky situacím jeden na jednoho. V čem jsme měli dnes velké rezervy, byla hra dozadu. Zejména pak v odhodlání se vracet po ztrátě míče. Hodně se soustředíme na míč a necháváme hráče za sebou. Další věc je efektivita v zakončení, která je velmi nízká.

U9

Miniturnaj Eden

Hodnocení trenéra Jana Duse: Na začátku zápasu s Brnem jsme nehráli dobře, ale postupně jsme přebrali iniciativu a sehráli velmi dobrý zápas. Byli jsme kvalitní jeden na jednoho a měli dobré řešení ve finální fázi a výběr místa. Zaglebie Sosnowiec je velmi kvalitní soupeř. Pomalu jsme přepínali do obrany, měli malou nabídku a téměř žádnou odvahu jeden na jednoho. Sparta na nás nastoupila s velmi agresivní hrou a bylo k vidění spousta osobních soubojů. Snažili jsme se o výstavbu a jeden na jednoho, soupeř o dlouhé míče na hrot a střelbu z dálky.

U8

Miniturnaj České Budějovice U9

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Na miniturnaji nás prověřilo pouze Dynamo České Budějovice. Další dva týmy byly výrazně slabší, takže si kluci mohli vyzkoušet velké množství obcházení jeden na jednoho, kombinací více hráčů a zakončení z různých pozic jak silnější, tak slabší nohou. Pod tlakem museli pracovat pouze první polovinu zápasu s Dynamem, jinak jsme měli na všechno dost času, takže i díky tomu byla úspěšnost výše zmiňovaných věcí vysoká.

Neděle 19. března

U18

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 6:1 (4:1)

Sestava: Tomas – Urban, Růžička, Hausman, Beran – Jelínek (62. Rezek), Kopecký (78. Kočvara), Shami (78. Kolařík) – Kašpírek, Steklý (46. Hanzelka), Toula

Góly: 3. Jelínek

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Vstup do zápasu jsme měli výborný a po krásné brance Jelínka vedli. Navýšit skóre mohl po kličce brankaři Toula, ale bohužel netrefil prázdnou branku. Vzápětí jsme inkasovali a naše hra se rozpadla, hlavně ta defenzivní. Ohromné problémy nám na velké umělce dělaly náběhy za obranu, se kterými si naši stopeři nedokázali poradit. Nebyli jsme dostatečně důrazní v osobních soubojích a náš běžecký výkon také nebyl dobrý. Navíc jsme si zápas chtěli ulehčovat tím, že budeme více dole, což ale zapříčinilo, že jsme byli roztažení a naše napadání tím pádem neúčinné. Soupeři se dnes dařilo, proto skóre po poločase vypadalo hrozivě. Několik nebezpečných střel jsme měli i my, zejména Toula. Do druhé půlky jsme šli s tím, že zápas není ztracený, ale je potřeba více zatlačit a mít lepší pohyb. To se také zlepšilo a druhá půlka nebyla vůbec špatná. Vytvořili jsme si spoustu šancí, ale nedokázali jsme míč protlačit do brány. Zvonily tyče i břevna nebo zachraňoval domácí brankář, kterého jsme parádně rozchytali. Soupeř udeřil ještě dvakrát z rychlých protiútoků a nedůsledném bránění.

U16

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 0:11 (0:4)

Sestava: Seidel (46. Dostalík) – Palivec, Hubička, Adam (60. Fuksa), Jelínek – Sehnoutka, Kočvara, Filippov (60. Antič) – Šmiga (60. Kumpan), Kotrba (60. Potměšil), Kolařík

Góly: 9., 49. a 62. Kočvara, 30. Šmiga, 34. Sehnoutka, 45. a 81. Kolařík, 47. Hubička, 52. Kotrba, 79. Potměšil, 90. Palivec

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: K utkání jsem přistoupili výborně. Měli jsme také výborný pohyb a neustálou chuť hrát, i když bylo o výsledku rychle rozhodnuto.

U15

SK Slavia Praha vs. FK Meteor Praha 2:0 (0:0)

Sestava: Vávra – Brázda (41. Skokan), Červenka, Janota, Kovář (41. Kubů) – Horváth, Pastyřík (72. Ferenc), Magada – Palaščák, Hájek (41. Motyčka), Klepáč (41. Drašnar)

Góly: 45. Horváth, 59. vlastní

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Byli jsme trpěliví a soupeřův obranný blok hodně odehrávali. V prvním poločase nám chybělo rychlejší otočení hry, individuální pokus o překonání bloku a více střel ze střední vzdálenosti. Šancí jsme si vypracovali víc hlavně v druhém poločase. V rámci možností jsme tedy spokojeni.

U14

SK Slavia Praha vs. FK Meteor Praha 10:2 (7:1)

Sestava: Fukna – Chadima, Kratochvíl, Barčot, Baroš – Ilinčić (70. Vávra), Kupera, Svoboda – Kubeš, Pěnkava (41. Kuneš), Kozhushko (41. Srb)

Góly: 3. Barčot, 17., 17. a 34. Kubeš, 22. a 35. Kozhushko, 32. a 49. Baroš, 44. vlastní, 48. Ilinčić

Hodnocení trenéra Filipa Jeřábka: První poločas jsme odehráli velmi dobře. Dařilo se nám využívat křídelní prostory, kde jsme byli velmi nebezpeční. Největším negativem prvního poločasu byly nevynucené ztráty ve výstavbě, ze kterých pramenil i první gól soupeře. Ve druhem poločase od stavu 10:1 šel náš výkon rapidně dolu. Rozpadla se nám organizace, hráli jsme pomalu a zbytečně jsme předržovali míč.

U11

SK Slavia Praha vs. Wisla Krakov 10:9

Sestava: Kubička – Botnari, Kočina, Paur, Valenta, Ficl, Podhorský, Freimann, Vohralík. Franěk, Jozífek, Kroupa, Plháček, Pokorný

Góly: 3x Freimann, 3x Podhorský, 2x Paur, Kroupa, Pokorný

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Odehráli jsme těžký zápas. Soupeř byl velmi agresivní, měl propracovaný pressing, ale zároveň i výrazné individuality v týmu. My jsme měli první polovinu zápasu podobné problémy jako v sobotu a z mnoha šancí dali málo gólů. Soupeř měl vysokou efektivitu v zakončení a naše malá agresivita v osobních soubojích znamenaly v půlce zápasu stav 2:6. Poté už si kluci agresivní hru nechtěli nechat líbit a soupeři se v ní vyrovnali. Najednou jsme tak jednoduše góly nedostávali, a i díky lepší efektivitě v zakončení jsme utkání dokázali v poslední minutě otočit. Celkově jsme znovu byli velmi dobří v situacích jeden na jednoho i výstavbě hry. V druhé polovině zápasu jsme zlepšili i otáčení hry a kluci byli zaslouženě odměněni.

U10

SK Slavia Praha vs. Wisla Krakov

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Odehráli jsme zápas s velmi dobře organizovaným soupeřem, který cíleně a rychle otáčí hru a presuje ve čtyřech hráčích. První třetinu jsme ovšem soupeře do hry neupustili a ten se musel věnovat pouze bránění. Kluci byli skvělí jak v individuálním pojetí, tak v součinnostech. Postupem času se hra začala vyrovnávat a soupeř využíval svých předností. Kluci ale nepolevili, chtěli vyhrát a soupeře přehrát. Dnes to byla skvělá konfrontace a zápas od začátku až do konce.

U10

Miniliga Mladá Boleslav

Hodnocení trenéra Jakuba Kopáčka: Turnaj se hrál na velmi malém hřišti a byl plný soubojů. Na kluky to však nemělo velký efekt. Ve většině zápasů jsme nechytili začátek, ale kluci vždy chtěli vyhrát a zápasy otočili. Koncem turnaje už docházela hladovost, chuť hrát a dávat góly.

U8

Miniturnaj Písek

Hodnocení trenéra Jana Mitála: V neděli kromě zápasu s JFA byly všechny zápasy velmi vyrovnané. Velkou část gólů jsme nešťastně obdrželi při ztrátě z rozehrávky od gólmana. Jediný zápas, kdy nás soupeř o kousíček přehrál, byl úvodní zápas s Plzní, která byla důraznější. V posledním zápase s Příbramí jsme nechali kluky odehrát celý zápas bez jakéhokoliv koučování. Vše si řešili sami a ze začátku s tím hodně bojovali a velmi brzy vysoko prohrávali, ale nakonec téměř zápas otočili. Obecně nás to dnes hodně táhlo dopředu, ale dělalo nám problém přepínání do defenzivy, málo jsme používali slabší nohu, a občas jsme zbrkle řešili zakončení z nepřipravených pozic.

U7

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Zápas byl z obou stran velice vyrovnaný. Bylo k vidění spousta odvahy jeden na jednoho a velmi dobré přepínání. Ze začátku zápasu jsme měli trochu problém s pozorností. Hrálo se vysokém tempu. K tomu přispěl i velmi kvalitní soupeř a proto bylo k vidění spousty krásných individuálních i týmových akcí z obou stran.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články