Etický kodex: Rozvíjíme hodnoty zakladatelů Slavie | SK Slavia Praha
Více

Etický kodex: Rozvíjíme hodnoty zakladatelů Slavie

Slavia se v letošním roce hodlá ještě mnohem více soustředit na prohlubování své společenské odpovědnosti. V rámci nové strategie zveřejňuje klub znění svého etického kodexu, ve kterém se hráči i zaměstnanci zavazují hrát a chovat se v duchu zásady fair play.

Společný závazek by měl být jedním z prvních velkých kroků na cestě být opravdu společensky odpovědným klubem.

Na hřišti, na tribunách. Uvnitř i mimo ochozy FORTUNA:ARENY. Ve všech rovinách, v duchu etického kodexu Slavie, který reflektuje její hodnoty a principy, na kterých od svého vzniku stojí.

Slavia etickým kodexem prostřednictvím všech svých zaměstnanců, hráčů, trenérů, managementu a dalších pracovníků a partnerů potvrzuje svůj závazek činit vše pro to, aby v rámci její činnosti byly naplňovány nejvyšší standardy etického a morálního jednání.

Při úctě k bohaté historii Slavie. V rámci respektování odkazu jejích zakladatelů a všech jejích následovníků. Ve snaze jasně vymezit směřování a příklad Slavie jako jednoho z předních českých a středoevropských klubů.

„Slavia, jakožto multikulturní fotbalový klub, ctí lidská práva a základní svobody, odmítá a netoleruje žádné druhy diskriminace založené např. na příslušnosti k rase, etniku, pohlaví, sexuální orientaci, státu, náboženství. Slavia odmítá jakékoli projevy nesnášenlivosti, rovněž netoleruje jednání, při kterém by se kdokoli mohl cítit omezován, ponižován nebo obtěžován,“ stojí v etickém kodexu.

Slavia dbá na budování prostředí, ve kterém vládne důvěra, vstřícnost, vzájemný respekt a snaha o týmovou spolupráci.

„Za všech okolností a při maximální odpovědnosti vůči ostatním a sobě samým by proto měli jednat fair-play, ve vzájemné úctě a respektu ke všem spoluhráčům a spolupracovníkům, soupeřům, rozhodčím, partnerům klubu, rodinám a všem dalším.“

K hodnotám, k nimž se klub hrdě hlásí a chce na nich stavět své aktivity, patří také podpora dětí a mládeže, vedení ke sportu a celkovému zdravému životnímu stylu. K němu nepatří jen fyzická kondice, ale i psychická pohoda. V podpoře duševního zdraví, a to u nejen u samotných dětí a mládeže, ale i u dospělých, vidí klub velký potenciál.

Do etického kodexu se promítly všechny oblasti společenské odpovědnosti. Zaměstnanci, hráči a management tak svůj společný závazek vyjádřili také k rozvoji komunity a podpory fanoušků, kteří patří k těm nejaktivnějším v lize.

Stejně tak se stala důležitou otázka bezpečnosti nebo důsledné ochrany osobních údajů a citlivých dat. Své významné místo má v kodexu také ochrana životního prostředí.

Celé znění etického kodexu SK SLAVIA PRAHA – FOTBAL A.S. si můžete přečíst zde.


Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články