Brankářka Olivie Lukášová na třetím místě Fotbalistky roku 2022 | SK Slavia Praha
Více

Brankářka Olivie Lukášová na třetím místě Fotbalistky roku 2022

Brankářka Slavie a jednička fotbalové reprezentace Olivie Lukášová se umístila na třetím místě v anketě Fotbalistka roku 2022!

Rok 2022 byl pro brankářku Slavie nejlepší v kariéře a po zásluze se dostala do nominace třech nejlepších hráček v anketě Fotbalistka roku 2022, kde se umístila za Kateřinou Svitkovou z Chelsea a Andreou Staškovou z Atletika Madrid na třetím místě. V dresu Slavie vychytala v minulém roce islandský Valur, čímž pomohla k historickému postupu slávistek do základní skupiny Ligy mistryň. Tam se postavila proti italskému Římu, rakouskému St.Poltenu a německému Wolfsburgu, kterému nedovolila svým nadstandardním výkonem nedovolila vstřelit branku a po celou dobu základní skupiny patřila mezi nejlepší hráčky Slavie. V reprezentačním dresu si připsala do svých statistik dvě důležitá čistá konta, nejprve v únoru proti týmu USA a v řijnu proti úřadujícím mistryním Evropy z Anglie, před vyprodaným stadionem v Brightonu, kde odchytala podle svých slov největší zápas své kariéry.

Dostat se do trojice nejlepších fotbalistek České republiky roku 2022 je pro mě neskutečná čest a vnímám to jako takovou “třešničku na dortu” za celým povedeným rokem 2022. Byl to pro mě nejlepší rok v mojí dosavadní kariéře a myslím si, že jsem udělala velký sportovní i lidský posun ve svém životě. Samozřejmě, že naše týmové výkony hodně pomohly v tom, jak jsem se cítila na hřišti i já, a v tom, jaké jsem následně podávala individuální výkony. Dlouho jsem na sobě pracovala, snažila se dostat do dobré formy a to se mi právě v minulém roce podařilo - odměnou je nominace mezi tři nejlepší hráčky poprvé v mojí kariéře. Stále ještě vnímám, že jsem v jednadvaceti letech dost mladá a doufám, že toho mám ještě hodně před sebou a proto umístění v této anketě je pro mě velká pocta a motivuje mě k další práci, okomentovala svoje umístění brankářka Slavie Olivie Lukášová.


Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články