Slávisté v anketě Fotbalista roku | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v anketě Fotbalista roku

Ondřej Lingr se v anketě Fotbalista roku umístil na osmém místě, Jindřich Trpišovský byl třetí mezi trenéry. Na skvělé třetí příčce skončila na pondělním galavečeru Olivie Lukášová.

V anketě tradičně hlasovali členové fotbalové akademie, do níž patří prvoligoví trenéři, kapitáni prvoligových týmů, reprezentanti s minimálně jedenatřiceti starty v národním týmu, vítězové uplynulých ročníků, vybraní zástupci médií a fotbalové asociace.

Pondělní galavečer proběhl v pražském hotelu Hilton.

V hlavní kategorii Centropol Fotbalista roku 2022 skončil Ondřej Lingr na osmém místě, jeho spoluhráč Tomáš Holeš obsadil třináctou příčku. Exsešívané duo z West Hamu Souček-Coufal bralo čtvrtou, respektive šestou pozici.

Brankářku Slavie a oporu národního týmu Olivii Lukášovou předstihly v anketě Puma Fotbalistka roku 2022 pouze útočnice Juventusu Andrea Stašková, která obhájila loňské prvenství, a bývalá slávistka Kateřina Svitková, v současné době záložnice londýnské Chelsea.

Mezi nejlepšími deseti fotbalistkami roku 2022 figurují ze slávistek i čtvrtá Tereza Szewieczková, devátá Tereza Krejčiříková a desátá Gabriela Šlajsová.

Fortuna Trenérem roku 2022 byl vyhlášen Michal Bílek, Jindřich Trpišovský skončil třetí. V Centropol Talentu roku bral Matěj Jurásek čtvrtou pozici.

Všem oceněným slávistům blahopřejeme!

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články