Slavia podpořila Český den proti rakovině | SK Slavia Praha
Více

Slavia podpořila Český den proti rakovině

Slávisté ve spolupráci s Všeobecnou fakultní nemocnicí v Praze na Karlově náměstí darovali v úterý krev, která pomůže vážně nemocným.

Stalo se tak v rámci podpory Českého dne proti rakovině, který už 27 let připadá na 10. května. Koupí kvítku měsíčku lékařského můžete přispět i vy.

„Mám radost z toho, že se do odběru prvodárců zapojili slávisti napříč klubem. Od kluků a holek z A-týmů, přes naše mládežníky až po řadové zaměstnance. Přidali se k nám i kolegové z Odboru přátel a Nadačního fondu Slavie. Dnešní akce vhodně doplňuje naši dlouhodobou spolupráci s organizacemi jako DONOR nebo F*CK CANCER,“ uvedla Michaela Schejbalová, CSR manažerka SK Slavia Praha.

Transfúzní přípravky vyrobené z odběru slávistické krve pomáhají péči pacienty například:

- s anémií (chudokrevností), kterou trpí např. pacienti s poruchami krvetvorby, nádorovým onemocněním, pacienti zařazení do dialyzačního programu (umělá ledvina)
- kteří trpí poruchou krvácivosti a srážlivosti,
- kteří utrpěli velkou ztrátu krve po úrazech nebo v průběhu operací, dokonce ještě před jejich narozením, kdy se podává transfuze do umbilikální vény (pupečníkové žíly)

Zapojit se můžete i vy. Všechny potřebné informace naleznete zde.

Český den proti rakovině je nejstarší sbírka v České republice. Koná se pravidelně už od roku 1996. Jejím cílem je přinést veřejnosti informace o prevenci rakoviny a zároveň získat finanční prostředky na boj proti rakovině. Na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center. Projekty Ligy proti rakovině můžete podpořit ve středu koupí kvítku měsíčku lékařského nebo kdykoliv na webu Českého dne proti rakovině.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články