Slavia podpořila Český den proti rakovině | SK Slavia Praha
Více

Slavia podpořila Český den proti rakovině

Slávisté ve spolupráci s Všeobecnou fakultní nemocnicí v Praze na Karlově náměstí darovali v úterý krev, která pomůže vážně nemocným.

Stalo se tak v rámci podpory Českého dne proti rakovině, který už 27 let připadá na 10. května. Koupí kvítku měsíčku lékařského můžete přispět i vy.

„Mám radost z toho, že se do odběru prvodárců zapojili slávisti napříč klubem. Od kluků a holek z A-týmů, přes naše mládežníky až po řadové zaměstnance. Přidali se k nám i kolegové z Odboru přátel a Nadačního fondu Slavie. Dnešní akce vhodně doplňuje naši dlouhodobou spolupráci s organizacemi jako DONOR nebo F*CK CANCER,“ uvedla Michaela Schejbalová, CSR manažerka SK Slavia Praha.

Transfúzní přípravky vyrobené z odběru slávistické krve pomáhají péči pacienty například:

- s anémií (chudokrevností), kterou trpí např. pacienti s poruchami krvetvorby, nádorovým onemocněním, pacienti zařazení do dialyzačního programu (umělá ledvina)
- kteří trpí poruchou krvácivosti a srážlivosti,
- kteří utrpěli velkou ztrátu krve po úrazech nebo v průběhu operací, dokonce ještě před jejich narozením, kdy se podává transfuze do umbilikální vény (pupečníkové žíly)

Zapojit se můžete i vy. Všechny potřebné informace naleznete zde.

Český den proti rakovině je nejstarší sbírka v České republice. Koná se pravidelně už od roku 1996. Jejím cílem je přinést veřejnosti informace o prevenci rakoviny a zároveň získat finanční prostředky na boj proti rakovině. Na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center. Projekty Ligy proti rakovině můžete podpořit ve středu koupí kvítku měsíčku lékařského nebo kdykoliv na webu Českého dne proti rakovině.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články