50 let Vladimíra Šmicera. Všechno nejlepší, legendo! | SK Slavia Praha
Více

50 let Vladimíra Šmicera. Všechno nejlepší, legendo!

Vladimír Šmicer slaví 24. května jubilejní padesátiny. Šmíco, za celý klub přijmi naši co nejsrdečnější gratulaci. Všechno nejlepší!

Majitel tří sešívaných titulů i stříbra a bronzu z ME. Vítěz Ligy mistrů a Poháru UEFA. Legenda Slavie, legenda českého fotbalu. Vladimír Šmicer.

„Čas letí všem stejně, těžce se s tím smiřuji. Když mi bylo třicet, myslel jsem si, že do padesátky je hodně času. Když někomu bylo padesát, říkal jsem si, že už je v důchodu (smích). Teď to holt doběhlo i mě,“ usmívá se čerstvý padesátník.

Slavia, Lens, Liverpool… Kde rodák z Děčína na klubové scéně působil, tam své angažmá pozlatil, orámoval ziskem trofeje.

„Asi ta nejlepší byla Liga mistrů, to je jasné. Něco takového je sen každého kluka, tehdy jsme s Milanem Barošem byli první Češi, kterým se to povedlo. Samozřejmě další cenná trofej byla hned ta první, titul se Slavií po devětačtyřiceti letech. Byla o to cennější, že jsme s klukama třikrát skončili druzí,“ vrací se v čase do nezapomenutelného ročníku 1995/96, triumfu, který zrežíroval František Cipro.

„Vyhráli jsme ještě na starém stadionu, slavili jsme na traktoru před starou tribunou. To jsou neskutečné vzpomínky, mám husí kůži, jen o tom mluvím. Byl to zážitek, navíc jsem pak odcházel do Francie, takže jsem se loučil titulem. Stejné to bylo vlastně i v Liverpoolu, kde jsem odcházel po výhře Champions League, v Lensu jsem končil titulem a pohárem. To všechno byly příjemné odchody, nevyšlo to akorát v Bordeaux, po návratu do Slavie jsem se ale zase loučil titulem.“

Na kompletní rozhovor s Vladimírem Šmicerem se můžete těšit v sobotu při utkání se Slováckem v zápasovém magazínu Poločas. Před utkáním bude Šmicer spolu s dalšími mistry ze sezony 2007/08 hostem autogramiády, těsně před výkopem proběhne slavnostní ceremoniál na jeho počest.

„Moc si toho vážím, jsem tady doma. Těším se na fanoušky a snad uděláme za sezonou vítěznou tečku.“

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články