U16 vyrazí na Sněžku s nadační skupinou KlaPeto | SK Slavia Praha
Více

U16 vyrazí na Sněžku s nadační skupinou KlaPeto

Slávisté z kategorie U16 se tradičně zapojí do charitativní akce nadační skupiny KlaPeto. Při této příležitosti vystoupají společně s hendikepovanými na nejvyšší českou horu Sněžku, tentokrát na podporu Václava Mikolny.

Na poslední květnovou sobotu si slávističtí dorostenci U16 připravili teambuildingovou akci spojenou s charitativním přesahem. Zúčastní se pod patronací nadačního fondu KlaPeto již jedenáctého výstupu na nejvyšší českou horu, akce nazvanou Na Sněžku pro Vencu.

Tato akce se koná každý rok, vždy s charitativním účelem pomoci dítěti či více dětem, kteří nemají takové štěstí jako naši mladí fotbalisté. Této akce se každoročně zúčastní přes tři tisíce lidí, kteří minimálně nákupem trička (podpořit se dá i vyšší částkou) spojeného s akcí pomohou vybrat částku důležitou na úhradu operace, léčby či sportovních protéz a jiných lékařských potřeb, které pojišťovny nehradí.

V letošním roce se vybírají peníze na sportovní protézu pro Václava Mikolnu. Vašek se narodil, navzdory všem lékařským vyšetřením, která nenaznačila jediný problém, s vrozenou vývojovou vadou mimo jiné i levé dolní končetiny. Od kolene dolu byla deformovaná, nevyvinutá, pro normální život nepoužitelná. Pro rodiče nebylo snadné rozhodnout se pro amputaci, ale odstraněním nefunkční končetiny umožnili Vaškovi žít plnohodnotný život. Venda je velký sportovec. Má rád jízdu na kole, florbal, míčové hry a hlavně fotbal. Za chrudimský plavecký klub jezdí nejen na závody paraplavání, ale i na závody, kde soupeří se zdravými dětmi. Za pomoci protézy se věnuje také sjezdovému lyžování.

Tohoto charitativního pochodu se tradičně zúčastní i naši šestnáctiletí dorostenci, kteří tuto událost pojali v dlouhé sezóně jako teambuildingovou akci. Nakoupili si nadační trika týkající se této akce v hodnotě přes 10 000 Kč a pomohli tak dobré věci. Společně se svými trenéry vyrazí do Pece pod Sněžkou, odkud je 27. května plánovaný start výšlapu pro Vencu na 9:00.

„Akce se účastním už poněkolikáté. Proto jsme ji s trenéry také představili a nabídli našim hráčům, aby viděli i jiné příběhy než pouze ty fotbalové a měli možnost zase na chvíli uchopit myšlenku, že fotbal není středobod všeho. Nakonec nejedeme do Pece jen na otočku, ale vyrážíme dokonce o den dřív a zůstáváme až do neděle, kdy pouze přejedeme k mistrovskému utkání do Liberce. Akce tak pro nás bude mít převážně mimofotbalový přesah, kdy můžeme pomoci někomu, kdo tu pomoc opravdu potřebuje. Při každém výšlapu na Sněžku je úžasné vidět všechny ty handicapované děti a všechny amputáře, s jakou energií a elánem žijí a zdolávají nejvyšší horu. Jsou to naprostí borci a inspirativní lidé. Naší motivací je ukázat klukům, že život má i jiný rozměr a jiné než jen fotbalové příběhy a aby ve svém věku dokázali pochopit, že vše, co na fotbale řešíme, jsou oproti takovým zdravotním problémům malichernosti." zhodnotil akci hlavní trenér U16 Jaroslav Machač.

Více o nadačním fondu a akci výšlapu na Sněžku zde.

Facebookové stránky nadačního fondu.

Foto z loňského výšlapu

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články