Hráči na hostování: Trefili se Plavšić, Fila i Horský | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Trefili se Plavšić, Fila i Horský

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (Bohemians 1905): Mladý záložník naskočil v uplynulém týdnu z lavičky jak do utkání na Letné, které klokani těsně prohráli, tak do duelu v Plzni, kde pomohl hostům udržet vedení 2:0 až do závěrečného hvizdu.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): V odvetném duelu proti Hradci Králové odehrál na středu tříčlenné stoperské trojice celé utkání, v defenzivě předvedl jistý výkon, soupeři nedovolil skórovat a pomohl tak k jasné výhře 4:0.

Srdjan Plavšić (FC Baník Ostrava): Ve víkendovém duelu proti Teplicím vstřelil vítěznou branku, v 60. minutě přehodil vybíhajícího gólmana Muchu a zapsal tak už svoji pátou branku v sezoně.

Daniel Fila (FK Teplice): Talentovaný útočník chytl v závěru sezony gólovou formu, o víkendu sice neodvrátil porážku s Baníkem, ve středeční bitvě se Zbrojovkou ale zařídil vyrovnávací branku sklářů a uzavřel skóre na konečných 1:1.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Pětadvacetiletý středopolař odehrál závěrečnou půlhodinu v duelu s Jabloncem, ani jemu se ale nepodařilo nakopnout Moravany k obratu a zvrátit další těsnou porážku 0:1.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): Mladý stoper nechyběl v základní sestavě jak ve víkendovém utkání se Zlínem, tak ani ve středečním duelu proti Jablonci. Na stoperské pozici opět působil jistým dojmem a se Severočechy přispěl k výhře 2:0. K jistotě alespoň barážové pozice ale musí Pardubice zvládnout i poslední zápas proti Baníku.

Marek Icha (FK Pardubice): I druhá slávistická opora Pardubic odehrála obě utkání, na kraji obrany předvedla aktivní výkon a přispěla k zisku tří cenných bodů.

Bundesliga (Rakousko):

Maksym Telovjerov (LASK Linec): Proti Rapidu Vídeň nastoupil po delší době na pozici stopera a pomohl Linci k remíze 1:1.

Moses Usor (LASK Linec): Do utkání s týmem z rakouské metropole naskočil v 60. minutě, i díky jeho aktivitě LASK dokázal v závěru srovnat skóre a vybojovat alespoň cenný bod.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Jakub Zeronik (FK Příbram): Jak ve víkendovém duelu s Jihlavou, tak ve středečním utkání se Spartou odehrál téměř celé utkání a svojí aktivitou na hrotu útoku přispěl ke dvěma důležitým výhrám.

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Nadějný gólman se v duelech s Olomoucí a Jihlavou činil, s Hanáky dokonce udržel čisté konto a pomohl tak Moravanům k zisku hned šesti bodů do našlapané špice druholigové tabulky.

Filip Horský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Sešívaný křídelník se v závěru sezony rozstřílel, ve vloženém kole pokořil Chrudim dvěma góly a potvrdil tak svoji skvělou formu.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Utkání s Táborskem slovenského záložníka nezastihlo v nejlepší formě, při porážce 1:3 byl stažen z trávníku už po padesáti minutách hry. Ve středečním vítězném duelu s Chrudimí pak naskočil na hřiště v druhé půli a zahrál si závěrečných šestadvacet minut.

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Mladý obránce proti Táborsku naskočil na trávník až během druhé půle, v duelu s Chrudimí už ale nechyběl v základu a spolehlivým výkonem pomohl k jasné výhře 4:0.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): Dvacetiletý gólman inkasoval o víkendu hne třikrát z pěti střel, ve středečním duelu si ale spravil chuť, pochytal všechny střelecké pokusy Chrudimi a pomohl tak k přesvědčivé výhře.

Erik Biegon (FC Sellier & Bellot Vlašim): Urostlý ofenzivní hráč si v duelu s Chrudimí připsal premiérovou trefu v druhé lize, hostujícího Macha překonal v padesáté minutě a zvýšil v tu chvíli skóre na průběžných 2:0.

Jan Sirotník (FC Varnsdorf): Jednadvacetiletý gólman dostal příležitost v duelu s jasně první Karvinou, v utkání sice dvakrát inkasoval, přispěl ale k zisku alespoň bodu za remízu 2:2.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články