U19 porazila Brno. Žákyně vyhrály pražské derby. | SK Slavia Praha
Více

U19 porazila Brno. Žákyně vyhrály pražské derby.

Dorostenci jednoznačně přehráli Zbrojovku a s čistým kontem v zádech slaví vítězství 4:0. Starší žákyně vyhrály důležité derby se Spartou. U14 si veze z Kroměříže bronzové medaile. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 28. května

U19

SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno 4:0 (3:0)

Sestava: Kolodziej – Kolář, Žitný, Hunal, Piták (79. Kopecký) – Zachoval, Jelínek (72. Lopatář), Dufek (84. Pančev) – Trédl (46. Jinoch Josef), Toula (79. Fiker), Ogungbayi

Góly: 2. a 20. Trédl, 31. Jelínek, 55. Ogungbayi

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Odehráli jsme nejlepší první půli v sezoně. V desáté minutě to mohlo být 4:0 a na soupeře se valila spousta pěkných útočných akcí. Druhá půle už byla ovlivněna vetší únavou a častějšími nepřesnostmi. I tak jsme přidali krásný čtvrtý gól a udrželi čisté konto.

U17

SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno 1:2 (1:2)

Sestava: Jovanovski – Kolísek, Růžička (46. Slončík), Zima (46. Křístek), Boledovič – Belžík (73. Podroužek), Zamazal, Naskos – Lacko, Hefner (61. Zelingr), Jinoch Jan

Góly: 16. Zamazal

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, protože jsme hned z první standardky inkasovali. Chování našich stoperů v zóně bylo špatné a dali jsme si vlastní gól. Vzápětí jsme srovnali a vypadalo to, že se vývoj utkání bude ubírat jiným směrem. Ke konci poločasu ale náš stoper opakovaně uklouzl v situaci, kdy jsme měli míč pod kontrolou a soupeř nás gólem do šatny lehce zmrazil. Ve druhém poločase jsme přes jasnou převahu ale dvě nastřelené tyče nedokázali výsledek otočit.

WU15

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 1:2 (0:1)

Góly: 27. Bartošová, 43. Stejskalová

Hodnocení trenéra Patrika Mažáriho: Po minulé prohře v Liberci nás čekal nejtěžší zápas o první místo v tabulce, který jsme zvládli po všech stránkách. První gól padl z akce v křídelním prostoru, kde jsme díky odvaze přesně našly centrovaným míčem hráčku ve vápně, která hlavou otevřela zápas. Po úvodních minutách jsme přidaly druhý gól z rohu. Po naší ztrátě ve středu hřiště Sparta snížila na konečných 1:2. Díky tomuto zápasu skončíme nadstavbu na prvním místě v tabulce.

U9 + U8

Planeo Cup – den první

Základní skupina

Hodnocení trenéra Jana Duse: O víkendu jsme se zúčastnili finálového turnaje Planeo Cupu. Tým byl složený z hráčů U9 a U8. První den jsme se prezentovali perfektní hrou ve velké intenzitě a po právu jsme postoupili do zlaté skupiny.

U8 + U7

SK Slavia Praha vs. SC Xaverov Horní Počernice U9 + U8

Hodnocení trenéra Lukáše Bohovyče: Byli jsme rozdělení na čtyři hřiště a měli týmy složené z hráčů U8 i U7. Bohužel jsme měli problémy se slabým přepínáním. Jinak jsme měli poměrně vysokou úspěšnost jeden na jednoho, ale soupeř nás bohužel moc neprověřil.

Neděle 29. května

B-tým

1. SK Prostějov vs. SK Slavia Praha 3:1 (1:0)

Sestava: Stejskal - Bořil, Konečný (56. Kopáček), Švec- Pech (56. Planka), Ševčík, Kričfaluši, Labík - Beran, Hronek, Šubert (46. Šmiga)

Góly: 70. Bořil

U18

FC Slovan Liberec U19 vs. SK Slavia Praha 3:1 (1:1)

Sestava: Slavata – Fiker (62. Steklý), Hanzelka, Pančev, Herák (62. Urban) – Lopatář, Mervard, Kašpírek (46. Kopecký) – Jinoch Josef (62. Zelingr), Pikolon, Pudil A.

Góly: 33. Pikolon

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Asi s nejlepším soupeřem v jarních kláních jsme nesehráli dobré utkaní. Soupeř více běhal, byl agresivnější v soubojích i kvalitnější na míči. Přesto utkaní mohlo výsledkově dopadnout lépe. Soupeř ale po mnoha neproměněných šancích a nastřelené brankové konstrukci udeřil v závěru, kdy jsme již hráli bez vyloučeného hráče. My jsme si moc šancí nevytvořili, a tak utkaní dopadlo spravedlivým výsledkem a to ještě můžeme být rádi, že skóre nebylo vyšší.

U16

FC Slovan Liberec U17 vs. SK Slavia Praha 1:2 (0:1)

Sestava: Dostalík – Korenc (46. Kumpan), Kočvara, Beran, Jelínek – Sehnoutka (28. Hubička), Podroužek, Slončík – Palivec, Kotrba (69. Fuksa), Kolařík

Góly: 43. Jelínek

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Herně jsme byli jednoznačně lepší než soupeř. Chyběla nám vetší kvalita v poslední třetině hřiště, nápad, přesná finální přihrávka a větší počet hráčů v pokutovém území. Vítezství bylo určitě zasloužené, ač jsme vítězný gól dali až na konci utkání. Kluci zaslouží za výkon pochvalu.

U14

Turnaj Kroměříž

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – 1. SC Znojmo FK 6:0
SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno 0:1
SK Slavia Praha – RSC Hamsik Academy 1:0
SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 3:0
SK Slavia Praha – MFK Vítkovice 3:1

Play-off:
SK Slavia Praha – FC Košice 2:1 pp
SK Slavia Praha – AS Trenčín 0:3
SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno 2:0

Celkové umístění:
3. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Velmi náročný víkend pro naše kluky. Od zápasu s Hamsik Academy nám vinou zranění zbyli jen tři náhradnici. K tomu všemu jsme skoro celý turnaj bojovali tak trochu sami se sebou. Chyběla nám naše obvyklá lehkost a přesnost v kombinaci. Ve všech zápasech jsme kontrolovali míč, ale zejména se silnějšími soupeři nám vázl přechod na útočnou polovinu.

U9 + U8

Planeo Cup – den druhý

Zlatá skupina

Celkové umístění:
5. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Duse: Druhý den na nás čekali těžcí soupeři, ale z naší skvělé hry jsme neustoupili. Náš cíl nebyl tento turnaj vyhrát za každou cenu, ale co nejvíce rozvíjet hráče v těžkých zápasech. Z individuálních výkonů všech hráčů jsme velice spokojení.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články