U19 porazila Brno. Žákyně vyhrály pražské derby. | SK Slavia Praha
Více

U19 porazila Brno. Žákyně vyhrály pražské derby.

Dorostenci jednoznačně přehráli Zbrojovku a s čistým kontem v zádech slaví vítězství 4:0. Starší žákyně vyhrály důležité derby se Spartou. U14 si veze z Kroměříže bronzové medaile. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 28. května

U19

SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno 4:0 (3:0)

Sestava: Kolodziej – Kolář, Žitný, Hunal, Piták (79. Kopecký) – Zachoval, Jelínek (72. Lopatář), Dufek (84. Pančev) – Trédl (46. Jinoch Josef), Toula (79. Fiker), Ogungbayi

Góly: 2. a 20. Trédl, 31. Jelínek, 55. Ogungbayi

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Odehráli jsme nejlepší první půli v sezoně. V desáté minutě to mohlo být 4:0 a na soupeře se valila spousta pěkných útočných akcí. Druhá půle už byla ovlivněna vetší únavou a častějšími nepřesnostmi. I tak jsme přidali krásný čtvrtý gól a udrželi čisté konto.

U17

SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno 1:2 (1:2)

Sestava: Jovanovski – Kolísek, Růžička (46. Slončík), Zima (46. Křístek), Boledovič – Belžík (73. Podroužek), Zamazal, Naskos – Lacko, Hefner (61. Zelingr), Jinoch Jan

Góly: 16. Zamazal

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, protože jsme hned z první standardky inkasovali. Chování našich stoperů v zóně bylo špatné a dali jsme si vlastní gól. Vzápětí jsme srovnali a vypadalo to, že se vývoj utkání bude ubírat jiným směrem. Ke konci poločasu ale náš stoper opakovaně uklouzl v situaci, kdy jsme měli míč pod kontrolou a soupeř nás gólem do šatny lehce zmrazil. Ve druhém poločase jsme přes jasnou převahu ale dvě nastřelené tyče nedokázali výsledek otočit.

WU15

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 1:2 (0:1)

Góly: 27. Bartošová, 43. Stejskalová

Hodnocení trenéra Patrika Mažáriho: Po minulé prohře v Liberci nás čekal nejtěžší zápas o první místo v tabulce, který jsme zvládli po všech stránkách. První gól padl z akce v křídelním prostoru, kde jsme díky odvaze přesně našly centrovaným míčem hráčku ve vápně, která hlavou otevřela zápas. Po úvodních minutách jsme přidaly druhý gól z rohu. Po naší ztrátě ve středu hřiště Sparta snížila na konečných 1:2. Díky tomuto zápasu skončíme nadstavbu na prvním místě v tabulce.

U9 + U8

Planeo Cup – den první

Základní skupina

Hodnocení trenéra Jana Duse: O víkendu jsme se zúčastnili finálového turnaje Planeo Cupu. Tým byl složený z hráčů U9 a U8. První den jsme se prezentovali perfektní hrou ve velké intenzitě a po právu jsme postoupili do zlaté skupiny.

U8 + U7

SK Slavia Praha vs. SC Xaverov Horní Počernice U9 + U8

Hodnocení trenéra Lukáše Bohovyče: Byli jsme rozdělení na čtyři hřiště a měli týmy složené z hráčů U8 i U7. Bohužel jsme měli problémy se slabým přepínáním. Jinak jsme měli poměrně vysokou úspěšnost jeden na jednoho, ale soupeř nás bohužel moc neprověřil.

Neděle 29. května

B-tým

1. SK Prostějov vs. SK Slavia Praha 3:1 (1:0)

Sestava: Stejskal - Bořil, Konečný (56. Kopáček), Švec- Pech (56. Planka), Ševčík, Kričfaluši, Labík - Beran, Hronek, Šubert (46. Šmiga)

Góly: 70. Bořil

U18

FC Slovan Liberec U19 vs. SK Slavia Praha 3:1 (1:1)

Sestava: Slavata – Fiker (62. Steklý), Hanzelka, Pančev, Herák (62. Urban) – Lopatář, Mervard, Kašpírek (46. Kopecký) – Jinoch Josef (62. Zelingr), Pikolon, Pudil A.

Góly: 33. Pikolon

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Asi s nejlepším soupeřem v jarních kláních jsme nesehráli dobré utkaní. Soupeř více běhal, byl agresivnější v soubojích i kvalitnější na míči. Přesto utkaní mohlo výsledkově dopadnout lépe. Soupeř ale po mnoha neproměněných šancích a nastřelené brankové konstrukci udeřil v závěru, kdy jsme již hráli bez vyloučeného hráče. My jsme si moc šancí nevytvořili, a tak utkaní dopadlo spravedlivým výsledkem a to ještě můžeme být rádi, že skóre nebylo vyšší.

U16

FC Slovan Liberec U17 vs. SK Slavia Praha 1:2 (0:1)

Sestava: Dostalík – Korenc (46. Kumpan), Kočvara, Beran, Jelínek – Sehnoutka (28. Hubička), Podroužek, Slončík – Palivec, Kotrba (69. Fuksa), Kolařík

Góly: 43. Jelínek

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Herně jsme byli jednoznačně lepší než soupeř. Chyběla nám vetší kvalita v poslední třetině hřiště, nápad, přesná finální přihrávka a větší počet hráčů v pokutovém území. Vítezství bylo určitě zasloužené, ač jsme vítězný gól dali až na konci utkání. Kluci zaslouží za výkon pochvalu.

U14

Turnaj Kroměříž

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – 1. SC Znojmo FK 6:0
SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno 0:1
SK Slavia Praha – RSC Hamsik Academy 1:0
SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 3:0
SK Slavia Praha – MFK Vítkovice 3:1

Play-off:
SK Slavia Praha – FC Košice 2:1 pp
SK Slavia Praha – AS Trenčín 0:3
SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno 2:0

Celkové umístění:
3. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Velmi náročný víkend pro naše kluky. Od zápasu s Hamsik Academy nám vinou zranění zbyli jen tři náhradnici. K tomu všemu jsme skoro celý turnaj bojovali tak trochu sami se sebou. Chyběla nám naše obvyklá lehkost a přesnost v kombinaci. Ve všech zápasech jsme kontrolovali míč, ale zejména se silnějšími soupeři nám vázl přechod na útočnou polovinu.

U9 + U8

Planeo Cup – den druhý

Zlatá skupina

Celkové umístění:
5. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Duse: Druhý den na nás čekali těžcí soupeři, ale z naší skvělé hry jsme neustoupili. Náš cíl nebyl tento turnaj vyhrát za každou cenu, ale co nejvíce rozvíjet hráče v těžkých zápasech. Z individuálních výkonů všech hráčů jsme velice spokojení.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články