Rozsviťme společně Českou republiku | SK Slavia Praha
Více

Rozsviťme společně Českou republiku

U příležitosti Světového dne roztroušené sklerózy, probíhá tradiční osvětová kampaň - Rozsviťme Českou republiku. Nadační fond Slavie akci podpořil, opět se vydal za Hranice hřiště.

Hlavním cílem kampaně je zvýšit povědomí o této nemoci, kterou v ČR trpí přes 20 tisíc lidí. Zároveň se tato kampaň snaží podpořit například i nové pacienty s roztroušenou sklerózou a ukázat jim že na svou nemoc nejsou sami. Tématem letošního ročníku je právě propojení. A protože Slavia rovněž spojuje, připojujeme se k této kampani.

Při sobotním zápase se Slováckem jsme udělali také radost jednomu z našich fanoušků, který statečně zápasí s roztroušenou sklerózou.

Panu Bohoušovi, jenž sledoval zápas i se svojí manželkou Jindřiškou ve VIP, to udělalo velkou radost. „Fotbal mám strašně moc rád. Před tím než mi v 38 letech diagnostikovali lékaři roztroušenou sklerózu, jsem působil i u mládežnických týmů, za které hráli oba dva moji synové. Díky této nemoci jsem si ještě daleko více uvědomil, že život je vzácný dar a vždy je naděje. Hlavně se nikdy nevzdávejte“, přibližuje Bohouš.

„Roztroušená skleróza je chronické zánětlivé onemocnění centrálního nervového systému. Toto onemocnění propuká většinou v mladším věku, častěji postihuje ženy“, doplňuje vedoucí jednoho s RS center pro pacienty s roztroušenou sklerózou MUDr. Marta Vachová.

Přijďte spolu s námi v úterý 30. 5. ve 12:30 slunečnicemi rozsvítit Kateřinskou zahradu v Praze! Vedle toho je možné akci podpořit také na dalších místech České republiky, přičemž kromě sázení slunečnic se mohou lidí zúčastnit i odborných přednášek zaměřených na léčbu RS. Dozví se také o nejnovějších metodách rehabilitačního cvičení.

Bližší informace naleznete na webových stánkách Nadačního fondu IMPULS, který akci pořádá.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články