Šest slávistů s lvíčaty na EURO jednadvacítek | SK Slavia Praha
Více

Šest slávistů s lvíčaty na EURO jednadvacítek

Trenér Jan Suchopárek povolal na evropský šampionát do jednadvaceti let, který bude probíhat v Gruzii a Rumunsku, sedmero slávistů.

Z hráčů, kteří uplynulou sezonu strávili v Edenu, vyrazí na turnaj Matěj Jurásek a David Pech. Další hráči si nominaci vykopali na hostování – Matěj Valenta v Liberci, Tomáš Vlček v Pardubicích, Daniel Fila v Teplicích a brankář Antonín Kinský, jehož výkony pomohly Vyškovu do baráže.

Mezi náhradníky budou připraveni Jakub Markovič, Filip Prebsl, Michal Beran a Marek Icha.


Češi se o postup ze skupiny porvou postupně proti Anglii, Německu a Izraeli, do čtvrtfinále posupují nejlepší dva týmy. Česká skupina se odehraje v Gruzii, první dva zápasy lvíčat se odehrají v Batumi, skupinu uzavřou v Kutaisi.

Do předběžné nominace norského týmu na EURO se dostal Christos Zafeiris. Jako kapitán povede ukrajinskou jednadvacítku Maksym Talovjerov, který jaro strávil na hostování v LASKu.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články