Plán přípravy A-týmu: V Aigenu i souboj s Rakówem | SK Slavia Praha
Více

Plán přípravy A-týmu: V Aigenu i souboj s Rakówem

Přečtěte si v článku, jak bude vypadat letní příprava slávistů na novou sezonu a na koho v jejím rámci narazí.

Útočiště najde výběr Jindřicha Trpišovského a jeho kolegů tradičně v rakouském Aigenu. V resortu Almesberger proběhnou obě soustředění.

Zahájení letní přípravy je na programu v sobotu 17. června, a to rovnou odjezdem na první letní kemp. V Aigenu na kondičním soustředění zůstanou sešívaní do neděle 25. června. Tým doplní mladí hráči a navrátilci z hostování, s termínem kempu se kryjí duely seniorského národního týmu i reprezentace U-21, kde mají slávisté své zastoupení.

Následující týden stráví vítězové MOL Cupu v Edenu, podruhé do Rakouska zamíří v sobotu 1. července. Hned druhý den soustředění je čeká přípravný dvojzápas s Maccabi Haifa a Rakówem Čenstochová. Na čerstvého polského mistra narazili slávisté na podzim v play off Konferenční ligy a v prodloužení strhujícího druhého utkání se přes něj probili do základní skupiny. Haifa, které sešívaní čelili v základní skupině stejné soutěže v ročníku 2021/22 (0:1, 1:0), rovněž získala na domácí scéně mistrovský titul.

Další dvě utkání v Aigenu odehrají sešívaní proti Podbrezové a londýnskému Queens Park Rangers. Duel proti čtvrtému týmu uplynulé sezony slovenské Fortuna ligy se uskuteční 7. července, zápas s účastníkem druhé nejvyšší anglické soutěže Championship pak proběhne o den později.

V jednání je soupeř pro soutěžní generálku, kterou by slávisté chtěli odehrát v neděli 16. července v domácím prostředí. První kolo FORTUNA:LIGY proběhne o víkendu 22. a 23. července. Losovací aktiv na sezonu 23/24 se uskuteční 21. června.

Plán letní přípravy

  • 17. - 25. června: Kondiční soustředění v Aigenu
  • 1. - 12. července: Herní soustředění v Aigenu
  • 2. července: Přípravná utkání s Maccabi Haifa a Rakówem Čenstochová
  • 7. července: Přípravné utkání s Podbrezovou
  • 8. července: Přípravné utkání s QPR
  • 16. července: Generálka v Edenu
  • 22. a 23. července: První kolo FORTUNA:LIGY

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články