Slavia, Donor a úspěch na Onkologických hrách | SK Slavia Praha
Více

Slavia, Donor a úspěch na Onkologických hrách

V sobotu 3. června proběhly ve Vratislavi Onkologické hry. Výprava DONORU si z Polska odvezla 22 medailí. Všem účastníkům gratulujeme ke skvělému úspěchu! Společně jsme opět vstoupili Za hranice hřiště.

Slavia výpravě zapůjčila autobus včetně řidiče na dopravu onkologických pacientů a jejich rodičů, darovala rovněž věcné vybavení. Láhve na pití, šály. Peníze na náklady na pobyt na Onkologických hrách získal DONOR v rámci slávistického Mikuláše, který v Motole proběhl v prosinci.

Jak to zkraje června ve Vratislavi probíhalo? DONOR výprava čítala 23 dětí, s doprovodem 49. Poprvé v historii se Olympiády rovněž účastnily dvě ukrajinské děti, Angelina Fedoruk se svojí tetou Hannou a Yevhen Velehan se svojí maminkou Snizhannou. Oba léčení a transplantovaní na TJ KDHO FN Motol v Praze.

Páteční program patřil prohlídce města, vedle historického centra proběhla návštěva Muzea modelů železnice Kolejkowo, vyhlídkového mrakodrapu Sky Tower a Hlavního nádraží. Druhá skupina absolvovala projížďku parníkem a prohlídku místní ZOO.

Sobota náležela olympijskému zápolení. Děti společně držely olympijskou vlajku, byl i slavnostně zapálen olympijský oheň. Po slavnostním zahájení proběhly běhy rodinné a na 60 metrů, hod kriketovým míčkem a skok do dálky. Plynule navázaly turnaje ve stolním tenise a badmintonu. Vrcholem sportovní části se stal fotbalový zápas Česko - Polsko, který skončil vítězstvím českých barev 2:0. Dvakrát se trefil Matyáš Trešl.

Celkový počet medailí, které výprava DONORU ve Vratislavi získala, se zastavil na cifře 22. Sedm zlatých, osm stříbrných a sedm bronzových. GRATULUJEME! Vítězi se ale staly všechny přítomné děti.

„Skvělá atmosféra, dobrá nálada, krásné počasí a pohoda. To všechno byly atributy, které nás vedle naší úžasné party, prostě všichni jedna rodina, provázely po celý tento nádherný víkend. Velké poděkování patří sponzorům včetně SK Slavia Praha, bez kterých bychom tento nádherný víkend nemohli absolvovat,“ těší Pavla Moulise, člena výboru DONOR, z.s., a druhého místopředsedu výboru Odboru přátel Slavie.

„Chtěla bych moc DONORU poděkovat za organizaci této akce, tyto děti si je zaslouží. Návrat do normálního života není pro ně samozřejmostí, musí ještě dodržovat řadu omezení. Díky Onkologickým hrám ovšem mohly prožívat radost ze sportování, sejít se i s jinými dětmi se stejným osudem a společně vyhrát. Ve sportu i nad nemocí,“ uzavírá Klára Vondráková, která se akce spolu s dcerami Andrejkou a Romankou účastnila.

Aktuálně

Akcelerovat další posun! Trénink talentů s Trpišovským a spol.

14. 5. 2024
V úterý 7. května proběhl trénink vybraných hráčů z mládežnické akademie pod vedením trenérů A-týmu. Akce se zúčastnili hráči z kategorií U16 – U19.

MATCHDAY derby. Když si nemůžeš zařvat gól...

14. 5. 2024
V 311. derby branka nepadla, slávisti na čelo tabulky i tři kola před koncem nadstavby ztrácí čtyři body. Kamery MATCHDAY byly na střetu nejlepších týmů soutěže v sobotu přítomné.

Zápas s Plzní bez bariér

14. 5. 2024
Druhý domácí zápas FORTUNA:LIGA FINÁLE proti Plzni se ponese ve znamení květnového tématu klubové společenské zodpovědnosti, a to "bez bariér".

Další články