David Jurásek přestupuje do Benfiky Lisabon | SK Slavia Praha
Více

David Jurásek přestupuje do Benfiky Lisabon

Reprezentační obránce David Jurásek po roce a půl stráveném ve Slavii přestupuje do Benfiky Lisabon. Juras, díky za všechno! Ať se ti na nové adrese daří!

David Jurásek v sobotu opustil herní soustředění v rakouském Aigenu a odcestoval do Lisabonu, v pondělí prošel zdravotní prohlídkou. V týmu úřadujícího portugalského mistra, který má jistou účast v základní skupině Ligy mistrů a v uplynulé sezoně se probil do čtvrtfinále nejprestižnější klubové soutěže, se potká s bývalými slávisty Alexanderem Bahem a Petarem Musou.

„Slavia mě posunula ve fotbalovém i osobním životě. Potkal jsem tady spoustu skvělých lidí, se kterými jsem se fakt sblížil. Nezapomenu na skvělou partu, mazáci Maso a Standa i další mě rychle vzali mezi sebe. I díky tomu jsem se mohl soustředit hlavně na výkony na hřišti, být sám sebou. Takže za to jim dlužím velký dík. Fanoušci mi budou také neskutečně chybět. Pamatuji si svůj první domácí zápas, což vyšlo hezky na derby, takže vyprodaný Eden. Když jsem nastupoval, tak mi naskakovala husí kůže. A dělo se to vlastně vždycky... Všechny tady mám hrozně rád. Celý ten rok a půl, i když je to krátká doba, tak jsem si hrozně užil. Myslím, že na něj budu do smrti vzpomínat,“ říká loučící se David Jurásek.

Dvaadvacetiletý levonohý obránce přišel do Slavie v únoru 2022 po vydařeném angažmá v Mladé Boleslavi. Takřka okamžitě začal nastupovat v základní sestavě červenobílých, 24. dubna v úvodním kole nadstavby proti Hradci Králové oslavil svůj první gól za Slavii. Po konci sezony získal ocenění pro Objev sezony, v následujícím ročníku se vypracoval mezi nejlepší obránce domácí soutěže.

Celkem v sešívaném dresu nastoupil do 55 utkání a připsal si tři góly a patnáct asistencí. Se spoluhráči postoupil do základní skupiny Evropské konferenční ligy, kde třikrát asistoval. Na začátku května se radoval z triumfu v MOL Cupu.

V národním týmu debutoval 24. března proti Polsku (3:1), hned asistoval na vítěznou branku. Další starty zapsal proti Moldavsku a Faerským ostrovům.

Aktuálně

Za slavistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

MATCHDAY derby žen: Uvařily jsme je jak guláš

30. 4. 2024
Vraťme se společně s kamerami MATCHDAY a mikrofonem, který je skryt pod dresem kapitánky Diany Bartovičové, za oponu sobotního derby žen (4:1), které dokázalo přilákat na tribuny Fortuna Areny přes šest tisíc fanoušků.

Další články