Premiéra Týmu legend vynesla 120 tisíc korun | SK Slavia Praha
Více

Premiéra Týmu legend vynesla 120 tisíc korun

Tým legend pod patronací Stanislava Tecla v sobotu nastoupil do svého premiérového zápasu. Akce pod hlavičkou Nadačního fondu Slavie vynesla 120 tisíc korun. DĚKUJEME všem, kteří se zapojili. Společně jsme opět vstoupili Za hranice hřiště.

Hvězdy v čele s Tomášem Součkem, Vladimírem Coufalem nebo Milanem Škodou se představily v Borovanech na Písecku a odehrály utkání s místním fotbalovým klubem, který oslavil 60. výročí svého vzniku. Akce pod hlavičkou Nadačního fondu Slavie vynesla 120 tisíc korun, které směřovaly na pomoc Domovu pro osoby se zdravotním postižením ve Zběšičkách.

„Jsem strašně rád, že jsem se mohl prvního zápasu tohoto týmu zúčastnit. Je to něco speciálního. Bylo skvělé se znovu vidět s klukama, přišlo hodně lidí a celkově tady panovala úžasná atmosféra. A ještě to bylo pro dobrou věc,“ těšilo Tomáše Součka.

Pozitivní dojem a radost z dobrého skutku si z akce odnesl i Součkův parťák z West Hamu Vladimír Coufal. „Počasí nám skvěle vyšlo, možná až moc, ale hlavní je, že přišlo hodně lidí a pomohli jsme dobré věci. Věřím, že si to všichni, kdo dorazili, užili stejně jako my. Pro mě to bylo krásné setkání. V době, kdy jsme vyhráli se Slavii tři tituly, jsme měli v kabině jednu z nejlepších part, co tam byla, tak jsem si na to dneska moc rád zavzpomínal,“ doplnil reprezentační obránce.

Pomáhat tam, kde je a bude potřeba

„Aktivit Týmu legend bude postupně přibývat. Rádi bychom se představili během zajímavých akcí po celé České republice a současně také přispěli na pomoc buď konkrétním rodinám, které potřebují pomoc anebo sociálním či zdravotním zařízením v daném regionu. Ostatně právě tato pomoc je hlavním cílem Nadačního fondu Slavie a samotného Týmu legend,“ říká David Ocetník, předseda představenstva Nadačního fondu Slavie.

Výtěžek nejen z utkání, které nakonec skončilo výsledkem 10:3 ve prospěch Týmu legend Slavie, putoval na pomoc Domovu pro osoby se zdravotním postižením Zběšičky. Ten své služby poskytuje lidem se středně těžkým až těžkým mentálním či kombinovaným postižením. Hlavnímu organizátorovi, TJ Borovany se podařilo získat 60 tisíc korun a Nadační fond Slavie jako spolupořadatel částku zdvojnásobil.

„Moc rád bych poděkoval organizátorům TJ Borovany i Nadačnímu fondu Slavie. Částky 120 tisíc korun si nesmírně vážíme a využijeme ji na sportovní a kulturní aktivity pro naše klienty. Těch máme ve Zběšičkách 76, přičemž nejmladšímu je 14 let a nejstaršímu je 56 let. V Písku, kde máme ještě denní a týdenní stacionář spolu s chráněným bydlením, pak máme 45 klientů,“ objasnil ředitel domova Pavel Pecháček.

„Celá myšlenka, která stála za vznikem tohoto jedinečného týmu, byla, aby svými výkony pomáhal tam, kde je to potřeba. Stejně jako vznikl Nadační fond Slavie, tak i Tým legend je součástí komplexní strategie společenské odpovědnosti, kterou v letošním roce ve Slavii postupně implementujeme,“ vysvětlil Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha.

Také proto ještě před samotným utkáním navštívil Stanislav Tecl a Michaela Schejbalová, CSR manažerka Slavie, Dětský domov Zvíkov, kde udělali dětem radost drobnými dárky a pozváním na fotbal. „V letošním roce bychom rádi prohloubili spolupráci s dětskými domovy napříč Českou republikou. Toto byla skvělá příležitost k osobní návštěvě a setkání se s dětmi i vedením domova,“ upřesnila Michaela Schejbalová.

Aktuálně

Akcelerovat další posun! Trénink talentů s Trpišovským a spol.

14. 5. 2024
V úterý 7. května proběhl trénink vybraných hráčů z mládežnické akademie pod vedením trenérů A-týmu. Akce se zúčastnili hráči z kategorií U16 – U19.

Zápas s Plzní bez bariér

14. 5. 2024
Druhý domácí zápas FORTUNA:LIGA FINÁLE proti Plzni se ponese ve znamení květnového tématu klubové společenské zodpovědnosti, a to "bez bariér".

Dorostenci porazili Boleslav, jedenácté vítězství v řadě pro U17

14. 5. 2024
Starší dorostenci zvládli těžké utkání s Mladou Boleslaví a vyhráli 4:3. Také U17 porazila stejného soupeře a má 11 vítězství v řadě. Kluci z U11 získali na turnajích zlaté a bronzové medaile. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články