Srdjan Plavšić přestupuje do Rakówu Čenstochová | SK Slavia Praha
Více

Srdjan Plavšić přestupuje do Rakówu Čenstochová

Srbský záložník Srdjan Plavšić opouští Slavii a přestupuje do týmu úřadujícího polského mistra Rakówa Čenstochová. Srki, děkujeme, ať se ti na nové adrese daří!

Srdjan Plavšić přišel do Edenu v červnu 2021 jako volný hráč. V úvodu sezony jej zbrzdilo zranění, premiérové ligové trefy v sešívaném dosáhl 8. května 2022 proti Slovácku. S týmem si ve stejném ročníku zahrál čtvrtfinále Evropské konferenční ligy.

V play off stejné soutěže pomohl asistencí ve venkovním zápase (1:2) vyřadit právě Raków, v utkáních základní skupiny už se nepředstavil, zamířil na hostování do Baníku Ostrava, kde za 25 ligových utkání loňské sezony pětkrát skóroval a přidal stejný počet asistencí.

Během letní přípravy 27letý srbský univerzál vstřelil branku proti Maccabi Haifa (2:1), duel s Podbrezovou nedohrál kvůli tržné ráně v obličeji. Jeho novým působištěm bude úřadující polský ligový šampion Raków Čenstochová, který sní o účasti v základní skupině Ligy mistrů. V prvním předkole vyřadil Floru Tallinn (0:0, 3:0) a vyhlíží zápasy proti Karabachu.

Celkem Plavšić odehrál za Slavii napříč soutěžemi 39 utkání.


Aktuálně

Výhra v Hradci. Zářil Provod, první gól pro Zmrzlého

28. 4. 2024
Sešívaní zvítězili v lize na hradecké půdě po dlouhých dvou letech a z epilogu základní části si odváží důležité tři body. O výhře 2:1 rozhodly dvě branky v rychlém sledu z kopačky Lukáše Provoda a Ondřeje Zmrzlého těsně před poločasem.

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

ONLINE: Od 15:00 v Hradci Králové

28. 4. 2024
Slávisté nastoupí na půdě Votroků v posledním kole základní části ligy. Do sestavy se vrací Ivan Schranz. Jaké další změny provedl Jindřich Trpišovský?

Další články