U19 ve finále CEE Cupu! | SK Slavia Praha
Více

U19 ve finále CEE Cupu!

Dorostenci remizovali s Flamengem a zahrají si finále CEE Cupu. Postupovou branku vstřelil výstavní ranou z hranice vápna Tomáš Jelínek. Finále je na programu v úterý od 18:00 v Ďolíčku proti Palmeiras.

Tradiční finálový zápas v Ďolíčku bude opakováním loňského ročníku, kdy se oba celky střetly v utkání o pohár pro vítěze. Před rokem byli šťastnějším týmem brazilští Palmeiras a tak jim mají sešívaní co vracet. Celek ze Sao Paula je nejúspěšnějším týmem CEE Cupu. Vyhrál poslední tři turnaje v roce 2022, 2019 a 2018.

Více informací o vstupenkách i na finálové utkání naleznete zde na stránkách pořadatele turnaje.

Úvodní utkání v pátek proti Al Ainu mládežníci zvládli jednoznačným výsledkem 3:0. Trefil se dvakrát Samuel Pikolon a jeden gól byl vlastní. Flamengo stejného soupeře porazilo 1:0 a tak červenobílým díky lepšímu skóre k jistotě postupu do finále stačila remíza.

V nedělním utkání nastoupili slávisté na Flamengo od úvodního hvizdu aktivní hrou, dobývali útočnou polovinu a soupeř hrozil z rychlých protiútoků. Po ztrátě a rychlém přechodu se sám před Tomasem ocitl Sholly, ale brankář Slavie situaci ustál a střelu na zadní tyč vyrazil. V sedmé minutě už se skóre měnilo. Tomas vyrazil nebezpečnou přízemní střelu z vápna jen před sebe, kde se k míči dostal nepokrytý Sholly, který už druhou gólovou šancí nepohrdl – 0:1.

Dvě minuty na to mohli Brazilci odskočit, ale po úniku Welitona se zaskvěl Tomas. Mládežníci však nepolevili v útočném snažení, ale početná a pozorná obrana soupeře je nepouštěla do gólových šancí. Po pauze mohl ztrátu velmi rychle smazat Pikolon, ale na poslední chvíli mu vložil do hlavičky ruku brankář Santos. Tlak mládežníků sílil a zvonila i branková konstrukce. Z pravé strany se dostal do vápna střídající Mikulanda, ale zamířil přes obránce pouze do vzdálenější tyče. Aktivita a herní převaha Slavie dále vyústila ve vyloučení hráče soupeře, který tak dohrával v deseti. Zadostiučinění se sešívaným dostalo v 72. minutě. Po zpětné přihrávce na velké vápno si narovnal míč na střelu Tomáš Jelínek a nechytatelně zavěsil k pravé tyči – 1:1.

Situace na hřišti se rázem zcela otočila. K postupu do finále potřebovali gól vstřelit hráči Flamenga a otevřeli tak svou obranu. Díky tomu měl po přesném Bouchnerově centru z levé strany další gól na kopačce Jan Jinoch, ale zamířil těsně mimo. Konec utkání už si slávisté pohlídali s míčem na kopačkách a po skvělém výkonu hlavně ve druhém poločase mohli slavit.

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

Další články