Fotografie pomáhají aneb Tomášovo Hvězdné přání | SK Slavia Praha
Více

Fotografie pomáhají aneb Tomášovo Hvězdné přání

Tomáš je velký slávista, který trpí amyotrofickou laterální sklerózou, ale má kolem sebe lidi, kteří mu vždy pomůžou. Koncem loňského roku uspořádala fotografka Veronika Hejnová charitativní aukci fotek. Do pomoci se zapojil i Nadační fond Slavie, který Tomášovi splnil jeho přání.

ALS neboli amyotrofická laterální skleróza je jednou z nejvíce zákeřných nemocí dnešní doby a u člověka, který ji trpí, způsobuje pomalé odumírání všech svalů v těle. Bohužel, v roce 2018 se u Tomáše Hrubého, talentovaného kadeřníka, začaly objevovat potíže s motorikou prstů. Zprvu si myslel, že se jedná o následek velkého pracovního vytížení. Potíže trvaly téměř rok. Poté, co mu ochrnula celá ruka a začala i druhá, vzniklo podezření, které se bohužel v únoru 2020 potvrdilo.

Tomáš je velký slávista a má kolem sebe lidi, kteří mu vždy podají pomocnou ruku. Koncem loňského roku se fotografka Veronika Hejnová rozhodla uspořádat ve spolupráci s Klubem Odboru přátel Slavie charitativní aukci dresů a fotografií. „Na sociálních sítích jsem narazila na příspěvek mého kamaráda, který sháněl finanční prostředky na pomoc Tomášovi. Tak mě napadlo, že když fotím mohla bych pomoci pár fotkami, které bych nechala podepsat hráči a dala do aukce. Navíc jsem se spojila s Davidem Ocetníkem a vzniklo z toho něco, co reálně pomůže,” uvedla k zapojení do příběhu Veronika Hejnová.

Do pomoci se zapojila také Slavia, která Tomášovi splnila „Hvězdné přání“. Opět zažít atmosféru Edenu naplno. Společně se svým otcem a kamarády si užil zápas s Hradcem Králové, a zároveň se setkal i s těmi, kteří mu v těžké době pomáhají. Tomáši, držíme ti palce a vždy budeme s tebou.

Aktuálně

Zápas s Plzní bez bariér

14. 5. 2024
Druhý domácí zápas FORTUNA:LIGA FINÁLE proti Plzni se ponese ve znamení květnového tématu klubové společenské zodpovědnosti, a to "bez bariér". C

Dorostenci porazili Boleslav, 11 vítězství v řadě pro U17

14. 5. 2024
Starší dorostenci zvládli těžké utkání s Mladou Boleslaví a vyhráli 4:3. Také U17 porazila stejného soupeře a má 11 vítězství v řadě. Kluci z U11 získali na turnajích zlaté a bronzové medaile. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

MATCHDAY pohár žen: Oops! We did it again!

13. 5. 2024
Slávistky triumfovaly v domácím poháru potřetí v řadě a potvrdily zisk double! Ve Velkém Meziříčí zvítězily nad Slováckem po brankách Michaely Khýrové a Diany Bartovičové 2:0. Nechte se vtáhnout do pohárové atmosféry zápasu i pozápasových oslav s novým MATCHDAY.

Další články