Albína Goretkiová a Denisa Tenkrátová míří na hostování do Liberce | SK Slavia Praha
Více

Albína Goretkiová a Denisa Tenkrátová míří na hostování do Liberce

Osmnáctileté záložnice Albína Goretkiová a Denisa Tenkrátová, které absolvovaly s prvním týmem žen Slavie přípravu a soustředění v Peci pod Sněžkou, míří před začátkem ligy na hostování do Slovanu Liberec, čtvrtého týmu loňského ročníku 1.ligy žen.

Talentované fotbalistky Slavie míří na hostování do Liberce do konce sezony. Vzhledem k vysoké konkurenci v týmu žen Slavie je hlavním důvodem pro hostování pravidelné herní vytížení a zisk zkušeností, které budou moci zúročit po návratu do Slavie.

Levonohá fotbalistka Albína Goretkiová se objevila poprvé na lavičce prvního týmu v šestnácti letech v roce 2021, svoji premiéru si pak odbyla v roce 2022. V minulé sezoně okusila i atmosféru Ligy mistryň, kdy vyběhla v posledních minutách na hřiště proti rakouskému St.Pöltenu. Členka národního týmu do 19 let se zúčastnila posledního mistrovství světa v Belgii, kde patřila mezi nejvytíženější hráčky našeho týmu. Se Slavíí získala 2 tituly mistryně ligy a 2x vyhrála pohár pro vítěze FAČR.

Další účastnice mistrovství Evropy do 19 let v Belgii je mládežnická reprezentantka Denisa Tenkrátová, která se stala členkou prvního týmu Slavie v roce 2022. Ve slávistickém dresu okusila atmosféru Ligy mistryň proti AS Řím, Wolfsburgu, nebo St.Pöltenu, nechyběla ani v derby. Univerzální záložnice oslavila se Slavii v minulém roce svůj první mistrovský titul a vítězství v poháru FAČR.

Oběma hráčkám držíme palce, ať se jim na hostování daří!



Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

ONLINE: Od 15:00 v Hradci Králové

28. 4. 2024
Slávisté nastoupí na půdě Votroků v posledním kole základní části ligy. Do sestavy se vrací Ivan Schranz. Jaké další změny provedl Jindřich Trpišovský?

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

Další články