Dvě zlaté a jedna stříbrná, úspěšný víkend mládežníků | SK Slavia Praha
Více

Dvě zlaté a jedna stříbrná, úspěšný víkend mládežníků

U11 vyhrála turnaj v Říčanech. Stříbrný cenný kov veze U14 ze Žiliny. Xaverov hostil 40. ročník Bican Cupu. Dorostenci ovládli mezinárodní turnaj v Miškovci. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. FK Králův Dvůr 3:0 (2:0)

Sestava: Sirotník – Trédl, Švec (84. Hájek), Hunal, Zachoval (64. Voriazidis) - T. Jelínek (64. Sy), Kopáček, Planka – Pudil A. (77. Jinoch), Toula (64. Piták), Ogungbayi,

Góly: 8. Trédl, 29. Pudil A., 77. Ogungbayi

U16

Turnaj Miškovec

Sestava: Paar, Vávra – Brázda, Janota, Kovář, Chaluš, Kubů, Pastyřík, Tománek, Frolík, Magada, Drašnar, Červenka, Ferenc, Hájek, Horváth, Klepáč, Palaščák, Skokan, Potměšil

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Diósgyőri VTK 1:1 (Magada)
SK Slavia Praha – FC Košice 4:1 (2x Potměšil, Klepáč, Brázda)
SK Slavia Praha – HNK Hajduk Split 4:2 (Potměšil, Brázda, Kubů, Horváth)

Finále:
SK Slavia Praha – Puskás Akadémia FC 6:0 (Kovář, Drašnar, Potměšil, Janota a 2x Brázda)

Celková umístění:
1. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: V úvodu utkání s DVTK jsme si vytvořili tlak i několik gólových příležitostí. Dokázali jsme využít jen jednu. Soupeř poté z ojedinělém brejku vyrovnal. Od té doby jsme byli nervózní, nepřesní a hráli pomalu. Do zápasu s Košicemi jsme vstupovali s pozměněným rozestavením a chtěli jsme využít sílu uprostřed hřiště. Utkání jsme měli pod kontrolou a vytvořili si velké množství šancí. Proti Splitu jsme nastoupili výborně a rychle skórovali, což nás uklidnilo. Hajduk hrál hodně agresivně, byl silný v osobních soubojích, měli dobré individuality, ale celkově jsme je přehráli, udrželi hlavu správně nastavenou, po snížení ihned kontrovali a utkání vyhráli. Ve finále proti Puskás Académia jsme byli lepším týmem. Měli jsme dobré napadání a klidnou rozehrávku. V poslední třetině jsme byli odvážní a hladoví po gólech. Celkově naše výkony měly vzestupnou tendenci. Klukům sedlo rozestavení, krajní beci měli hodně prostoru na útočení, dobře jsme doplňovali do vápna a byli nebezpeční. Góly jsme dostávali jen z rychlých protiútoků nebo ze špatné rozehrávky.

U15

Bican Cup

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – GNK Dinamo Záhřeb 1:2 (Mašek)
SK Slavia Praha – FK Dukla Praha 0:2
SK Slavia Praha – Hertha Berlín 2:1 (Procházka, Filip)
SK Slavia Praha – Royal Antwerpy 1:2 (Filip)

O 5.-8. místo:
SK Slavia Praha – VfL Wolfsburg 0:3

O 7. místo:
SK Slavia Praha – FK Dukla Praha 2:0

Celková umístění:
1. GNK Dinamo Záhřeb
2. AC Sparta Praha
3. Royal Antwerpy

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Výsledkově to nebylo dobré, ale bohužel si to nesedlo ani herně. Nejspíš na kluky dopadla tíha očekávání a strach z výsledku. Nedokázali jsme se prezentovat hrou, jakou bychom chtěli. Měli jsme spoustu nepřesností, špatná rozhodnutí s míčem na noze, individuální chyby v bránění. Především zápasy proti Záhřebu a Antwerpám klukům ukázali, že se musí mnohem rychleji rozhodovat i pracovat s míčem. Ve skupině jsme tak skončili na čtvrtém místě a čekaly nás zápasy o celkové 5.-8. místo. Úvodní jsme nezvládli, ale odvetu s Duklou už ano.

U14

Škriniar cup

Sestava: Beneš, Fukna – Bryndza, Šafr, Košťál D., Novotný, Procházka Š., Procházka T., Teplý, Štěpánek, Šourek, Všetečka, Střihavka, Lahoda, Biriukov, Bureš

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 4:1 (Lahoda, Novotný, Procházka, Všetečka)
SK Slavia Praha – Al Wahda Club 2:1 (Štěpánek, Lahoda)
SK Slavia Praha – MŠK Žilina 3:3 (Lahoda, Všetečka, Šourek)
SK Slavia Praha – Lech Poznań 0:1

Celková umístění:
1. Lech Poznań
2. SK Slavia Praha
3. MŠK Žilina

Nejlepší hráč turnaje: David Všetečka

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Měli jsme nervózní úvod, ve výstavbě jsme moc ztráceli a nedokázali míč udržet víc než tři přihrávky po sobě. Problémy nám dělali rychlí útočníci soupeře. Druhý poločas jsme hru dost zpřesnili, míče si víc vážili a dali tři nádherné góly z dálky. Plzeň se postupem času sesypala a my hru ke konci ovládli. Proti Al Wahda to bylo dominantní utkání z naší strany. Držení míče, pohyb po hřišti, vše se dařilo. Dostávali jsme se do spousty šancí, kvalita ve finální fázi však chyběla. Rozhodli jsme až ke konci utkání. Se Žilinou jsme měli skvělý úvod do zápasu. Soupeře jsme zmáčkli na jejich polovinu, byli jsme dominantní s míčem a vytvářeli si i šance. Druhý poločas Žilina přepla na vyšší tempo, byl to vyrovnaný a soubojový poločas se šancemi na obou stranách, hodně vyhecovaný a emotivní. Poslední utkání s Poznaní jsme předvedli opět velice dobrý úvod, dobrý pohyb, klid na míči a kombinační akce. Měli jsme dvě nevyužité šance a Poznaň jsme přehrávali. Druhý poločas už byl těžší, Poznaň hrozila zejména smrtícími brejky rychlejších hráčů a dala i vítěznou branku. Celkově máme z turnaje skvělý dojem, vypadali jsme výborně.

U13

Miniturnaj Horní Heršpice

Sestava: Vlasák – Kopřiva, Odei, Kočí, Vlášek, Petrović, Rakár, Sklenář, Kléma, Rigoci, Dvořák, Skopec, Rusyn, Blažek, Vavrla

SK Slavia Praha – Spartak Trnava 3:6 (Kléma, Vlášek, Sklenář)
SK Slavia Praha – Zbrojovka Brno 1:11 (Rigoci)

Hodnocení trenéra Adama Ježka: V úvodních minutách jsme Trnavu mačkali, vytvořili jsme si čtyři jasné gólovky, avšak bez kvalitního zakončení. Soupeře jsme individuálními výkony přehrávali. Góly jsme inkasovali z brejků po nakopnutých míčích za naši obranu. Brno nás předčilo v pohybových a rychlostních schopnostech. Nezvládali jsme obranou činnost a zachytávání rychlých hráčů Zbrojovky.

U12

Miniturnaj Horní Heršpice

Sestava: Vohralík – Hlaváč, Botnari, Paur, Pokorný, Plháček, Jozífek, Freimann, Vrabec, Vacek, Ficl, Hošek, Kočina, Lžíčar, Podhorský

SK Slavia Praha – Spartak Trnava 4:0 (3x Vrabec, Plháček)
SK Slavia Praha – Zbrojovka Brno 5:3 (3x Vrabec, Lžičař, Hošek)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Hráli jsme v těžkých podmínkách. Bylo horko a krátké, ale široké hřiště s neposekanou trávou. Kluci se s tím přesto popasovali skvěle. V první zápase jsme měli trochu problém s řešením předfinální fáze. Velmi dobře jsme se dostali z výstavby, ale chyběl nám lepší přehled a náběhy. I tak jsme si počínali dobře jeden na jednoho, předvedli hezké akce, ale bohužel ne všechny skončily gólem. Se zápasem proti Zbrojovce jsme se také popasovali velmi dobře. Dobře jsme začali, ale bohužel z přímého kopu inkasovali. Poté jsme vyrovnali po krásné individuální akci. Dále přišla nešťastná penalta proti nám a poločas byl 1:2. V druhé půli jsme měli skvělý nástup a během pěti minut jsme otočili a kontrolovali jsme hru.

U11

Memoriál Miroslava Šafaříka v Říčanech

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:1 (Zelinka, Nesvadba)
SK Slavia Praha – FK Ústí nad Labem 3:0 (Zelinka, Nesvadba, Kalík)
SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 5:0 (2x Nesvadba, Kalík, Háječek, Zelinka)
SK Slavia Praha – FK Motorlet Praha 2:1 (2x Zelinka)

Semifinále:
SK Slavia Praha – FK Příbram 3:0 (2x Nesvadba, Pudlik)

Finále:
SK Slavia Praha – FK Motorlet Praha 2:2 (5:4 pp)

Celková umístění:
1. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Derby byl ostrý začátek a nejtěžší zápas dne. Byli jsme sebevědomí, všude dřív a nenechali jsme soupeře hrát. S Ústím jsme předvedli špatný výkon. Po derby bylo poloviční nasazení a nezvládnutá hra v útočné třetině. Boleslav byl jednoznačný zápas, hra na jednu bránu, s vysokým presinkem a zlepšeným řešením koncovky. Motorlet nakopával, chodil do soubojů bez cíle míč získat pod kontrolu. My předvedli průměrný výkon. V semifinále to byl náš nejlepší výkon. Kluci šli od začátku zápas vyhrát a Příbram do ničeho nepustit. Gólový rozdíl mohl být vyšší. Finále už bylo bez střídání a od páté vteřiny, po naší rozehrávce, s jednogólovým mankem. Dlouho jsem se nemohli uklidnit a hru zpřesnit. Byli jsme zbrklí, dělali jsme špatná rozhodnutí, a navíc nám to už neběhalo. Pak další zranění a hráli jsme o hráče méně. Podařilo se nám však snížit. To kluky povzbudilo a začali zase šlapat. Po vyrovnání jsme nakonec vyhráli v penaltách.

Aktuálně

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

Další články