Dorostenci U16 vyhráli turnaj v Maďarsku | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci U16 vyhráli turnaj v Maďarsku

Mladší dorostenci mají za sebou náročný týden a turnaj v maďarském Miškovci. Ze skupiny se bez porážky probojovali až do boje o zlato. Finále proti Puskás Akadémii slávisté vyhráli 6:0 a odváží si pohár pro vítěze.

Druhý srpnový týden se konal již třetí ročník turnaje Bence Rakaczki. Toto fotbalové klání pořádá v Miškovci od roku 2021 domácí akademie Diósgyőri VTK na památku tragicky zesnulého mladého brankáře. Oba předchozí ročníky 2021 a 2022 dokázaly v mezinárodní konkurenci ovládnou týmy SK Slavia Praha.

Los letošního ročníku přisoudil sešívaným do skupiny A domácí tým DVTK, slovenské Košice a chorvatský Hajduk Split. Ve skupině B se střetly maďarská Puskás Akadémia, srbský FK Čukarički, slovenská FC DAC 1904 Dunajská Streda a polská Legia Warszawa.

Slávisté prošli skupinou bez porážky. Po dvou vítězstvích a remíze se probojovali až do finále. Tam na ně čekal vítěz skupiny B Puskás Akadémia. Finále mělo jednoznačný průběh a po dominantním výkonu i výsledku sešívání zápas i celý turnaj vyhráli.

Dva slávisté si také odnesli individuální ocenění. Martin Kovář se stal nejlepším hráčem celého turnaje a Petr Potměšil nejlepším střelcem.

Sestava: Paar, Vávra – Brázda, Janota, Kovář, Chaluš, Kubů, Pastyřík, Tománek, Frolík, Magada, Drašnar, Červenka, Ferenc, Hájek, Horváth, Klepáč, Palaščák, Skokan, Potměšil

Skupinová utkání:

SK Slavia Praha vs. Diósgyőri VTK 1:1 (1:1)

Gól: Magada

SK Slavia Praha vs. FC Košice 4:1 (3:0)

Góly: 2x Potměšil, Klepáč, Brázda

SK Slavia Praha vs. HNK Hajduk Split 4:2 (3:1)

Góly: Potměšil, Brázda, Kubů, Horváth

Finále:

SK Slavia Praha vs. Puskás Akadémia FC 6:0 (3:0)

Góly: Kovář, Drašnar, Potměšil, Janota, 2x Brázda

Hodnocení hlavního trenéra Šimona Honetschlägera:

„V úvodu utkání s DVTK jsme si vytvořili tlak i několik gólových příležitostí. Dokázali jsme využít jen jednu. Soupeř poté z ojedinělém brejku vyrovnal. Od té doby jsme byli nervózní, nepřesní a hráli pomalu. Do zápasu s Košicemi jsme vstupovali s pozměněným rozestavením a chtěli jsme využít sílu uprostřed hřiště. Utkání jsme měli pod kontrolou a vytvořili si velké množství šancí. Proti Splitu jsme nastoupili výborně a rychle skórovali, což nás uklidnilo. Hajduk hrál hodně agresivně, byl silný v osobních soubojích a měli dobré individuality. Celkově jsme je ale přehráli, udrželi hlavu správně nastavenou, po snížení ihned kontrovali a utkání vyhráli. Ve finále proti Puskás Académia jsme byli lepším týmem. Měli jsme dobré napadání a klidnou rozehrávku. V poslední třetině jsme byli odvážní a hladoví po gólech. Celkově naše výkony měly vzestupnou tendenci. Klukům sedlo rozestavení, krajní beci měli hodně prostoru na útočení, dobře jsme doplňovali do vápna a byli nebezpeční. Góly jsme dostávali jen z rychlých protiútoků nebo ze špatné rozehrávky.“

Aktuálně

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

Další články