Dorostenci vynulovali Jablonec, U17 je napodobila v Plzni | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci vynulovali Jablonec, U17 je napodobila v Plzni

Mladší žáci i dorostenci doma přehráli Jablonec. Jejich starší spoluhráči vezou ze severu Čech plný počet bodů. B-tým otočil zápas s Vltavínem a vede tabulku. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 19. srpna

B-tým

FK Loko Vltavín vs. SK Slavia Praha 1:3 (0:0)

Sestava: Dvořák - Trédl (89. Piták), Švec, Hunal, Zachoval - Kopáček (58. Jelínek), Planka (90. M. Pudil), Hájek (58. Voriazidis) - A. Pudil, Sy (90. Jinoch), Toula

Góly: 51. A. Pudil, 67. Toula, 88. Sy

Hodnocení trenéra Davida Stříhavky: Bylo to zřejmě nejtěžší utkání, které jsme i včetně přípravy odehráli. Soupeř se na nás velmi dobře připravil takticky. Celoplošně presoval a bylo vidět, že nás chtějí chytit v rozehrávce. Současně tím šli do velkého rizika, když na naše nejrychlejší hráče hráli vzadu tři na tři, čehož jsme v první půli několikrát využili a dostali se do zajímavých akcí, ze kterých pramenily vyložené šance. Soupeř hrozil po našich ztrátách ve středu hřiště. Do druhé půle jsme vstoupili aktivně, ale z ojediněle situace soupeře jsme inkasovali. Vzápětí se nám po hezké akci podařilo vyrovnat, což byl zlomový moment utkání. Od této chvíle bylo vidět, že utkání zvládneme. Těší nás charakter týmu, který ve velkém vedru dokázal výsledek otočit.

U19

FC Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 2:2 (1:1)

Sestava: Rezek – Kolísek, Mervard, Kopecký (85. Teterya), Herák – Zamazal, Belžík, Boledovič (70. Bouchner)– Palán, Lacko (70. Mikulanda), Jinoch Jan (52. Elmedin)

Góly: 40. Lacko, 90. Elmedin

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Herně kvalitní utkání od obou týmů. Z naší strany slušný výkon, který sráží chyba při bránění rohového kopu. Opět jsme dostali dva laciné góly, které dostávají soupeře do pohody. Naopak naše zlepšení v důrazu před brankou a množství centrů a zakončení. Ve druhé půli jsme byli kondičně i fotbalově lepší a vyrovnání v závěru jsme si zasloužili.

U17

FC Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 0:4 (0:2)

Sestava: Obdržálek – Palivec, Kočvara, Adam (46.Hubička), Beran – Čížek, Korenc, Slončík (46. Jelínek) – Németh (63. Kumpan), Březina (72. Sehnoutka), Kolařík

Góly: 15. Kolařík, 44. Čížek, 63. Březina, 77. Sehnoutka

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Po krkolomném výkonu proti Karviné je dnes na místě tým pochválit. Soupeře, který by měl hrát do pátého místa, jsme k ničemu nebezpečnému nepustili a jasně jej přehráli. Gólů mohlo být víc. K vidění byla spousta krásných akcí i individuálních výkonů. Dařil se nám presink plzeňské výstavby. Po první půli, kde to nebylo tak značné, jsme ve druhé ovládli pole a soupeře přehrávali, drželi míč a domácí unavili. Ve velkém vedru to byl hodně kvalitní herní projev a běžecký výkon.

U12

SK Slavia Praha vs. FK Jablonec U13 15:9

Góly: 4x Vrabec, 3x Plháček, 2x Bayo, 2x Dvořák, 2x Freimann, Valenta, Botnari

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Prvních dvacet minut soupeř využíval své fyzičnosti a my nebyli schopni se tomu vyrovnat a přizpůsobit styl tomu, jakým způsobem chceme hrát. Kazili jsme i dost lehkých míčů a stav zápasu byl 0:3. Od dvacáté minuty jsme začali dominovat, vyrovnali jsme se soupeři důrazem a přidali i naši silnější fotbalovou stránku. Dobře jsme otáčeli hru, byli jsme úspěšní jeden na jednoho, začali jsme využívat lépe postavené hráče, ve výstavbě jsme byli odvážnější a začali hrát více kolmo. Ke konci zápasu už jsme se zlepšili i v nábězích za obranu.

U11

SK Slavia Praha vs. FK Jablonec U12 11:2

Góly: 3x Nesvadba, 2x Podhorský, 2x Franěk, Pudlik, Háječek, Hofman, Pokorný

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Po trochu nervózním začátku se kluci dostali ke hře, kterou po nich chceme a to je odvaha, kreativita a velký tlak na míč. Přehrávali Jablonec ve všech činnostech. Dneska zahráli kluci skvěle i směrem dozadu.

U11 + U10

Turnaj Most U11

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Byl to náš první turnaj ve formátu 6+1. Kluci se s tím teprve seznamují, dělalo nám problémy přebírání hráčů, vnímání prostoru a lepší herní řešení. Ale postupem času se s tím kluci začali srovnávat, dobře se rozhodovat a správně vnímat prostor.

Neděle 20. srpna

U18

SK Slavia Praha vs. FK Jablonec U19 2:0 (1:0)

Sestava: Tomas – Jelínek (46. Bouchner), Hanzelka, Kovář, Piták – Dufek (61. Jinoch Jan), Hubička (46. Kumpan), Sehnoutka (16. Kubů)– Schwan, Mikulanda (61. Potměšil), Teterya

Góly: 28. Mikulanda, 59. Teterya

U16

SK Slavia Praha vs. FK Jablonec U17 5:0 (2:0)

Sestava: Paar – Skokan, Janota (60. Magada), Červenka, Chaluš – Tománek, Pastyřík (60. Horváth), Frolík (60. Fuksa), Palaščák – Potměšil (46. Drašnar), Brázda

Góly: 21. Tománek, 42. Potměšil, 51. Drašnar, 69. Magada, 86. Brázda

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Soupeře jsme přehrávali celý zápas. Ve velkém vedru jsme si vytvořili hodně střeleckých příležitostí, ale více než do branky jsme směřovali naše pokusy do tyčí a břevna. Naše akce chodily středem hřiště a více po stranách jsme začali hrát až ve druhém poločase, který byl z naší strany lepší. Góly jsme dali po hezký akcích, ať už individuálních, nebo když se zapojilo více hráčů až od brankaře.

U15

FK Jablonec vs. SK Slavia Praha 1:8 (1:4)

Sestava: Vávra – Barčot, Pancíř, Kratochvíl (45. Filip) – Belžík (41. Kozhushko), Kupera (41. Ilinčić), Svoboda (41. Chadima), Mašek, Baroš (58. Kubeš) – Procházka (41. Kuneš), Srb

Góly: 17. a 26. Srb, 22. Svoboda, 24. Procházka, 54. Ilinčić, 56. a 69. Filip, 73. Kozhushko

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: V dnešním zápase nám dobře fungoval rychlý přechod do útoku, kolmé přihrávky a přihrávky za obranu. S tím měl soupeř obrovské problémy a my jsme chodili v zápase častokrát do situací dva na jednoho, tři na dva nebo i sami na brankáře. Co nás ovšem limitovalo, bylo rozhodování a řešení těchto situací. Gólů jsme měli rozhodně dát ještě víc.

U14

FK Jablonec vs. SK Slavia Praha 2:6 (1:5)

Sestava: Fukna – Teplý (31. Lahoda), Bryndza, Šafr, Novotný (41. Střihavka) – Všetečka, Biriukov, Štěpánek – Šourek, Pěnkava, Bureš

Góly: 1., 31. a 68. Všetečka, 19. a 39. Šourek, 36. vlastní

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Z naší strany slabý zápas. Trošku se na nás podepsalo tropické počasí a tři dny na soustředění. Často jsme ztráceli míč. Prvních třicet minut to bylo velké trápení. Pak se nám začala více dařit mezihra. Začali jsme se dostávat do šancí a postupně naše hra začala vypadat lépe. Druhý poločas už byl ovlivněn zdravotním stavem hráčů.

Aktuálně

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

Další články