Do Slavie se vrací Milan Škoda | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie se vrací Milan Škoda

Po třech a půl letech přichází Milan Škoda dopsat jednu z nezapomenutelných kapitol historie Slavie. Svůj příběh. V Edenu podepsal smlouvu na dva roky, sešívané barvy bude hájit v dresu B-týmu. Přímo na hřišti i jako mentor mladých talentů.

Novodobá legenda. Kapitán, srdcař. Trojnásobný mistr ligy a dvojnásobný vítěz domácího poháru. A kanonýr, který s hvězdou na srdci vstřelil v 251 zápasech 89 branek a na dalších 28 přihrál. To je Milan Škoda, 37letý útočník, který se vrací na místo činu. Do Slavie. Domů.

„Milan je klubová legenda, velká osobnost. Společně jsme toho prožili také hodně. Jsme moc rádi, že se vrací domů! Slibujeme si od jeho návratu, že pro B-tým bude přínosem jak na hřišti, tak především mimo něj. Bude v každodenním kontaktu s našimi mladými hráči, pro řadu z nich je vzorem. Bude jejich mentorem a doufáme, že s jeho pomocí rezervní tým dokáže postoupit,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Mám ohromnou radost, že mohu být zpátky, cítím se tady skvěle. Pokaždé, když vstoupím do Edenu, dělá mě nepopsatelně šťastným,“ dodává Milan Škoda.

Lídr útoku, obrany i pan Kapitán

Rok 2012 – doba temna, strach o setrvání mezi ligovou elitou, nejistota. V tu chvíli proběhl mezi vršovickými rivaly transfer spoluurčující ráz příštích sezon. Milan Škoda si svůj debut v sešívaném odbyl 18. února proti Příbrami, premiérové branky vsítil dvě kola před koncem sezony v duelu s Hradem Králové a navrch přidal asistenci.

Slavii v nejtěžších časech pomohl i z pozice stopera, byl tak součástí červenobílé renesance, kterou dokonal v Lize mistrů s kapitánskou páskou na ruce.

Ještě před tím ale stihl zvednout nad hlavu pět trofejí – tři ligové a dvě za vítězství v domácím poháru. K tomu přidal s patnácti brankami také korunu pro krále střelců za sezonu 2016/2017, jejíž se stal nejlepším hráčem. Byl u nezapomenutelného vyřazení Sevilly i památného dvojzápasu proti londýnské Chelsea v Evropské lize v ročníku 2018/19.

Milan Škoda se do Edenu vrací po angažmá v tureckém Rizesporu a Mladé Boleslavi, kde si udržel střeleckou formu z předešlých let.

Ve Slavii podepsal smlouvu na dva roky a bude působit v sešívaném B-týmu. Vítej zpět, legendo!

Aktuálně

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Parádní výkon. Plán? Pomoci týmu dobýt Letnou

4. 5. 2024
Mojmír Chytil svou čtrnáctou a patnáctou brankou v sezoně přispěl k drtivé výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Po zápase si pochvaloval předvedenou hru do ofenzivy i defenzivy, přiblížil situaci u efektní patičky a rozpovídal se také o situaci na čele ligové i střelecké tabulky.

Výhra s Baníkem. Dva góly Chytila i skvělý Schranz

4. 5. 2024
Slávisti vstoupili do FINÁLE FORTUNA:LIGY suverénním způsobem, před zraky 18 028 diváků porazili v Edenu Baník Ostrava vysoko 5:0. Mojmír Chytil skóroval dvakrát, Václav Jurečka se brankou osamostatnil na čele tabulky střelců. Ivan Schranz ke gólu přidal dvě krásné asistence, soupeř dohrával od 52. minuty o deseti.

Další články