Dorostenky porazily v derby Spartu, stříbro z Třeboně pro U11 | SK Slavia Praha
Více

Dorostenky porazily v derby Spartu, stříbro z Třeboně pro U11

Derby dorostenek ovládly hráčky WU18. B-tým poprvé v sezóně ztratil body. Žáci vezou z Kapřík Cupu stříbro. Dorostenci U19 i U17 zvládli těžký výjezd do Olomouce. Kluci z U10 získali v Maďarsku bronzové medaile. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

B-tým

FK Robstav vs. SK Slavia Praha 4:0 (1:0)

Sestava: Dvořák - Trédl (59. Piták), Hunal, Švec (73. Behenský), Zachoval - Kopáček (46. Voriazidis), Planka, Jelínek (46. Hájek) - Sy, Pudil A. (58. Rama), Toula

U19

SK Slavia Praha vs. 1. FC Slovácko 6:2 (2:0)

Sestava: Rezek – Piták (80. Herák), Mervard, Kopecký, Boledovič (73. Kolísek) – Zamazal, Dufek (62. Belžík), Palán – Lacko (73. Mikulanda), Hájek, Rama (62. Pikolon)

Góly: 12. Lacko, 18. Rama, 57. Boledovič, 60. Mervard, 79. a 89. Pikolon

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Nepřiznivé počasí nás vyhnalo po dlouhé době na umělku a oba týmy se s tím srovnávaly hlavně v přesnosti. Již během prvních deseti minut jsme měli tři vyložené šance, které neskončily gólem. Následně jsme z dorážky šli do vedení. Zanedlouho jsme překvapili soupeře rychlou rozehrou a nařízenou penaltu proměnili. I soupeř občas zahrozil rychlými brejky nebo nákopy do naší obrany. Ve vyložené šanci nás podržel svým zákrokem brankář. Do druhé půle jsme chtěli rozhodnout třetím golem, což se podařilo a hned za pár minut jsme se ještě prosadili hlavou. Soupeř snížil po faulu z penalty. V závěru utkaní jsme se prosadili ještě dvakrát a soupeř v nastaveném čase korigoval z brejku. Škoda zbytečně inkasovaných gólů, které nás připravily o čisté konto a celkově defenzivní činnosti naší obrany nejsou přesvědčivé. Naopak ofenzivní snaha byla výrazná a dokázali jsme si vytvořit velké množství situací ve vápně a díky tomu vstřelili šest branek.

SK Sigma Olomouc vs. SK Slavia Praha 0:3 (0:1)

Sestava: Rezek – Boledovič (80. Kolísek), Hanzelka, Mervard, Herák (88. Kopecký) – Zamazal, Belžík (80. Bouchner), Dufek – Palán (66. Jinoch Jan), Pikolon, Lacko (88. Schwan)

Góly: 37. Lacko, 52. a 63. Pikolon

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Kromě úvodních patnácti minut, kdy nás Olomouc zavřela standardkami a dlouhými auty jsme byli lepším týmem a zaslouženě zvítězili. Soupeře jsme do dalších šancí nepustili a našich šancí přibývalo. Spolehlivý výkon do defenzivy a spoustu nebezpečných situací v ofenzivě nás dnes dovedlo k důležité výhře.

WU18

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 3:8 (2:6)

Sestava: Bryscejnová – Bartošová (52. Kozáková), Bechyňová (75. Nitsche), Blechová, Černá, Krejčová (77. Sedláčková), Kroupová (46. Vojtěchová), Kučerová, Vavrlová (61. Chromečková), Vithová, Sládková (61. Eiseltová)

Góly: 16. Vithová, 24. Krejčová, 33. Kroupová, 35. a 38. Bartošová, 45. Sládková, 67. Kučerová

Hodnocení trenérky Michaely Daněčkové: Začátek zápasu se nám vůbec nepovedl. Do utkání jsme vstoupily hrozně bojácně a nesebevědomě. Sparta v úvodu po naší chybě otevřela skóre a ujala se vedení. Následně jsme ale vyrovnaly. V obraném rohu jsme nezachytily náběh a Sparta byla opět ve vedení. Holky začaly utkaní vnímat trochu jinak, chytly jsme zápas, zbytek poločasu byl v naší režii a bylo to zatím nejlepších třicet minut, co jsme kdy odehrály. Druhá půle se nesla v duchu rozhodnutého zápasu a každý tým ještě dokázal vstřelit branku. Konečný výsledek 7:3 nám hodně pomohl do další práce, ale čeká nás ještě dlouhá cesta. Cítím v týmu ještě mnohem vetší potenciál, než jsme dneska předvedly.

U18

MFK Chrudim U19 vs. SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

Sestava: Obdržálek – Herák (46. Jinoch Jan), Hanzelka, Adam, Jelínek – Clarck, Filippov (78. Pastyřík), Schwan (62. Németh) – Teterya (46. Sehnoutka), Antič, Bouchner

Góly: 87. Antič

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Utkání jsme po delší době odehráli na umělé trávě. Do zápasu jsme měli daleko lepší vstup než v Pardubicích. V prvních dvaceti minutách se nám dařila výstavba, ale většina akcí končila před soupeřovým vápnem. Hře velmi pomohl rozhodčí, který podal super výkon. Ve druhé části prvního poločasu jsme měli několik nevynucených ztrát ve středu hřiště. Ve druhém poločase se hra daleko více otevřela a soupeř se snažil překonat nás pomocí dlouhých míčů. Tam nás dnes hodně podrželi stopeři. Oba podali skvělý výkon po všech stránkách. Měli jsme několik zajímavých brejků, které byly dobré vyřešené až do samotného finále a bohužel neskončily gólem. Utkání těsně před koncem rozhodl Antič výstavním bodlem. Nutno dodat, že nás několikrát podržel brankář.

SK Slavia Praha vs. RMSK Cidlina Nový Bydžov U19 3:1 (1:0)

Sestava: Seidel – Bouchner, Kovář (43. Hefner), Adam, Jelínek (60. Antič) – Frolík (60. Naskos), Kopecký, Clarck – Schwan (60. Šmiga), Kotrba, Jinoch Jan (60. Pastyřík)

Góly: 25. a 51. Kotrba, 65. Hefner

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Dnes se nám více dařilo dostávat se do vápna z křídel a celkově jsme si vytvořili daleko více šancí než v posledních utkáních. Po přihrávkách z křídel jsme také dali dva góly. Soupeře jsme za celý první poločas nepustili do žádné šance. V poločase jsme mohli vést větším rozdílem, kdybychom si více pohlídali offsidy. Občas nám po ztrátě míče dělalo problém rychlejší přepínání. Soupeř se za celé utkání dostal jen do dvou gólových šancí.

U17

SK Slavia Praha vs. 1. FC Slovácko 6:3 (0:0)

Sestava: Dostalík – Palivec, Kočvara, Slončík, Beran (75. Jelínek) – Čížek, Hubička (56. Filippov), Korenc (75. Sehnoutka) – Březina, Kotrba (56. Šmiga), Kolářík (82. Németh)

Góly: 48. Čížek, 55. Kotrba, 72. a 90. Šmiga, 76. Březina, 81. Sehnoutka

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Utkání, při kterém bychom mohli vybírat vstupné. Po bezbrankové půli padlo celkem devět branek. V první půli jsme soupeře přibyli na jeho polovinu a bylo jen otázkou, kdy dáme první branku. Šance, pološance, závary, to vše jsme měli, přesto jsme při nich ani nezjistili, jak brankář soupeře chytá. V jasných šancích jsme pálili mimo branku, na spoustu centrů nedosáhli, hodně toho také zblokoval soupeř. Po změněn stran jsme se rychle ujali dvoubrankového vedení a vše spělo k hladkému průběhu. Jenže během dvou minut soupeř srovnal a přišla na chvíli panika. Z té nás dostala další branka. Samotný stav utkání s týmem stále cvičí, neumíme se od něj odprostit, což není snadné. Do útoku můžeme utkání hodnotit velice kladně. Tři inkasované branky jsou ale moc. Góly máme rozdělené na více hráčů, což beru jako velké plus, protože udeřit může opravdu kdokoliv.

SK Sigma Olomouc vs. SK Slavia Praha 1:4 (1:3)

Sestava: Obdržálek – Palivec, Kočvara, Slončík, Beran (46. Filippov) – Čížek (79. Adam), Hubička, Korenc – Březina (67. Šmiga), Sehnoutka (67. Németh), Kolářík (67. Antič)

Góly: 10. Březina, 29. Sehnoutka, 39. a 46. Kolářík

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Prohrávali jsme od druhé minuty kdy jsme nezachytili křídlení akci domácích a náběh hráčů do pokutového území. S týmem to nic neudělalo a šel si trpělivě za výkonem a dominancí nad utkáním. To se povedlo a skloubilo se to i s výsledkem. Do půlky jsme dali tři krásné branky. Dařila se nám výstavba po zemi i cílené dlouhé míče a měli jsme dobrou rotaci hráčů v kombinaci. Opět chválíme kombinaci spojenou s běžeckým výkonem. Posledních dvacet minut kvalita trochu upadla.

U16

MFK Chrudim U17 vs. SK Slavia Praha 2:1 (2:0)

Sestava: Paar – Shyshkevych (60. Pastyřík), Kovář, Janota, Fuksa – Kubů (60. Hájek), Palaščák (60. Klepáč), Frolík, Tománek (46. Magada) – Drašnar (60. Ferenc), Brázda

Góly: 51. Drašnar

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Dvacet minut jsme si zvykali na tempo utkání. Na rychlé umělce jsme byli všude druzí, soupeř byl velmi nepříjemný, agresivní a vzadu organizovaný. V prvním poločase jsme se dostávali těžko do šancí a jednu velkou neproměnili. Po změně stran jsme změnili rozestavení a výkon se ještě zvedl. Po krásné střele jsme brzy snížili, ale z dalších čtyř šancí jsme bohužel neskórovali. Po stránce kondiční, emoční a ve druhém poločase fotbalové to byl skvělý zápas, který nám v budoucnu doufám pomůže takové zápasy zvládat i z výsledkového hlediska.

SK Slavia Praha vs. RMSK Cidlina Nový Bydžov U17 6:0 (3:0)

Sestava: Paar – Skokan, Ferenc, Janota (58. Drašnar), Chaluš (58. Palaščák) – Kubů, Horváth (58. Hájek), Klepáč, Tománek – Magada (58. Fuksa), Potměšil (58. Shyshkevych)

Góly: 10. Kubů, 33. Magada, 34., 46. a 51. Potměšil, 68. Klepáč

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Intenzita zápasu byla velmi slušná, hlavně v prvním poločase. Soupeř opět starší, důrazný, vzadu hrál jednoduše. My jsme šli za vítezstvím s velkou vervou, a kromě gólů jsme měli i hodně dalších zajímavých situací, které jsme gólově nevyřešili. Snažili jsme se hrát více z krajů, což nám v minulých zápasech tolik nešlo. Měli jsme dobrý pohyb bez míče a dělali více náběhů z hloubky hřiště. Soupeř měl nebezpečnou pasáž, kdy mohl srovnat na 1:1, jinak jsme ho k ničemu nebezpečnému už nepustili. Jsem moc rád, že jsme vyhráli, hlavně kvůli klukům. Asi byli z dvou proher trošku opaření. A jsem moc rád, že jsme udrželi čisté konto.

U13

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha 15:1

Sestava: Vlasák, Jeřábek – Blažek, Odei, Skopec, Rakár, Šíma, Petrović, Kléma, Javůrek, Kočí, Kopřiva, Vlášek, Vavrla, Rusyn, Sklenář, Dvořák, Rigoci

Góly: 4x Šíma, 3x Rigoci, 2x Rusyn, 2x Kléma, Sklenář, Skopec, Kočí, Rakár

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Začátek utkání byl o naší aktivitě. Dukla nás pak na chvíli přehrála v dostupováni a agresivitě napadání, ale bez brankového vyjádření. My jsme se opět brzy vrátili do hry a už to bylo jen o tom, jak se budeme nadále prosazovat. Druhý poločas už zase jen o nás a využili jsme toho a protočili opět některým klukům posty.

SK Slavia Praha vs. Dynamo Drážďany 3:5

Sestava: Jeřábek – Skopec, Odei, Kočí, Kléma, Sklenář, Rakár, Šíma, Rigoci, Petrović, Vlášek, Javůrek, Dvořák

Góly: 2x Šíma, Rigoci

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: První třicetiminutovka byla jak z hororu. Obranná činnost byla příšerná a my dali tři góly na zlatém podnose hostům z Drážďan. Pramenilo to z naší bohorovné hry a slabých neutažených přihrávek. Soupeř hrál dost agresivně, napadal naši rozehru a dohrával souboje na hranici únosnosti. My jsme naskočili zpět do zápasu až ke konci této třetiny, nicméně jsme prohrávali 0:3. Druhá třetina hry byla už úplně o něčem jiném. Dařilo se nám přecházet jeden na jednoho, zvýšili jsme pohyb i agresivitu a také přesnost na přihrávce. Snížili jsme na 2:3 a na konci ještě zahodili tutovku. Třetí třetina byla opět pozitivní, ještě více jsme zatlačili soupeře na jeho půlce a šli za vyrovnáním a otočením zápasu. Přes nadějné šance jsme ale gól už nedali, a naopak inkasovali po rohu. Zápas pro nás skvělý. Tým jsme pochválili za dvě třetiny a takto bychom chtěli také aby naši hráči hráli a vystupovali na hřišti.

U13 + U12

SK Slavia Praha vs. FK Meteor Praha VIII U13 12:20

Sestava: Vlasák – Kočina, Kopřiva, Vavrla, Dvořák, Rusyn, Vrabec, Valenta, Blažek, Botnari, Paur

Góly: 5x Vrabec, 2x Paur, 2x Valenta, Dvořák, Botnari, Kočina

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Bohužel první třetinu nám celkem vázla výstavba a celkově pohyb bez míče nebyl dobrý. Druhou třetinu jsme dopředu už byli o něco lepší, ale vzadu jsme byli dost nedůrazní. Meteor byl celkově narostlejší a důraznější, ale mají v týmu i šikovné hráče. Třetí třetinu jsme si už dokázali i víc poradit směrem dozadu a kluci to nezabalili a chtěli aspoň jednu třetinu vyhrát.

U12

FK Dukla Praha vs. SK Slavia Praha 2:20

Sestava: Vacek – Hošek, Botnari, Lžíčař, Chlumský, Bayo, Ficl, Vrabec, Hlaváč, Paur, Pokorný, Valenta

Góly: 5x Ficl, 3x Vrabec, 3x Lžičař, 2x Chlumský, 2x Botnari, 2x Paur, Hošek, Bayo, Pokorný

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Po první třetině jsme vedli 9:0, takže zbytek zápasu už byl víceméně bez větších emocí u kluků. Kluci se vyměnili každý na každé pozici. Dali jsme jim challenge na počet tandemů a gólů slabší nohou. První a třetí třetina byla z naší strany velmi dobrá. Ve druhé jsme byli nepřesní a chtěli jen dávat góly.

U12

SK Slavia Praha vs. FK Meteor Praha VIII 14:0

Sestava: Kubička, Vohralík – Hlaváč, Franěk, Pokorný, Lžíčař, Jozífek, Podhorský, Dvořák, Bayo, Freimann

Góly: 3x Pokorný, 3x Kubička, 2x Freimann, 2x Podhorský, Lžičař, Hlaváč, Franěk, Jozífek

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Dokázali jsme se často prosazovat ze stran, velmi dobře kluci přepínali a celkově to byl kromě prvních deseti minut z naši strany dobrý výkon. Ale stejně jako poslední dva zápasy nás bohužel soupeř moc neprověřil. Kluci rotovali pozice a poslední třetinu jsme se snažili hrát z bloku, abychom se dostávali do rychlých protiútoků.

U11

SK Slavia Praha vs. FK Příbram 12:2

Góly: 2x Kaiser, 2x Eliáš, 2x Háječek, 2x Rafa, Pudlik, Černý, Šálený, Javůrek

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: V první třetině jsme se věnovali tréninkovému tématu rychlého protiútoku, napadali soupeře až kolem poloviny hřiště a po ziscích se snažili chodit rychle nahoru. Chování hráčů bez míče bylo super při zisku a nabíhali jsme ve sprintu do volných prostor. Řešení hráče s míčem, ale nebylo většinou to nejlepší. Rychle se správně rozhodnout a přesně provést se nám moc nedařilo. I přesto jsme z těchto situací měli dost šancí a dali pár gólů. Nicméně dobrý základ a praxe do dalších tréninků.

Kapřík Cup

Celková umístění:
1. ŠK Slovan Bratislava
2. SK Slavia Praha
3. FC Tempo Praha

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: V sobotu byly první čtyři zápasy z naší strany i ze strany soupeřů dost podobné. Soupeř hrál zezadu jednoduše a bez snahy o postupný útok. Naši získávali většinu odražených míčů a snažili se tvořit hru. Postupně jsme se zlepšovali v držení míče a snažili se zápasy mít po celou dobu pod kontrolou. Poslední dva už vypadaly velmi dobře. Pak přišel zápas se Slovanem a po chvíli se mi rychle vrátily vzpomínky na Fair play Cup. Nechtěli jsme míč, málo se nabízeli, přihrát šlo jen dozadu, prohrávali jsme souboje a dostali dva góly. Posledních deset minut se naše hra zlepšila a dostali jsme se do pár šancí. V neděli nám to běhalo a hrálo lépe. Bohužel koncovka byla kostrbatá. Rozhodující zápas se Slovanem byl skvělou odvetou za sobotu, kdy oni byli lepší. My dnes měli velký tlak, mnohem méně ztrát a lepší výběr místa na hřišti. Tlačili jsme se za vítězstvím, ale Slovan byl nakonec šťastnější.

U10

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: První čtvrtinu jsme nechytli, dostali jsme hloupé branky a soupeř se dostal na koně. Špatně jsme vyhodnocovali herní situace, byli bez pohybu bez míče a pomalu přepínali. Ve druhé polovině utkání jsme soupeře nepustili za půlku a bylo tam vše co chceme. Trápilo nás ale zakončení z nepřipravených pozic, špatný dotek před zakončením, řešení situací tři na dva nebo dva na jednoho a nesoustředěnost v zakončení. Když máme míč hrajeme ze strany na stranu bez efektivity. Chtěli bychom více přímočarosti. Kluci mají dobré dovednosti, ale někdy si hrajeme s míčem na místě.

Turnaj Györ

Celkové umístění:
3. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Turnaj byl skvěle zorganizovaný. Hráli jsme s kvalitními soupeři a herně jsme vypadali dobře. Kluci se snažili chodit jeden na jednoho v rychlosti, spolupracovali a vyhodnocovali herní situace. Odehráli jsme přes dvě stě minut hry za dva dny. Takové zápasy kluky posouvají a učí. Škoda je, že i když jsme herně lepší, potřebujeme spousty šancí na gól.

U9

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jonáše Jecha: Do obrany jsme pomalu reagovali na pohyb soupeře, nepřepínali a nechávali si hráče za zády. Do útoku to bylo z naší strany mnohem lepší. Dokázali jsme tvořit hru a dostat se do zakončení, ve kterém jsme často trefili pouze brankáře nebo tyč. Kluci se ale nebáli hrát, chodili jeden na jednoho, byli úspěšní a ukázali své dovednosti, z čehož máme radost.

ROBE X-Games – Dolní Bečva

Celkové umístění:
5. SK Slavia Praha

U8

SK Slavia Praha vs. TJ Slovan Bohnice U9

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Mám radost, že naši kluci chtěli hrát fotbal, zkoušeli chodit jeden na jednoho a dokonce se objevily i pokusy o spolupráci více hráčů. Samozřejmě nedostatků bylo hodně, ale jsou to spíše věci, které souvisí s věkem a vím, že se letos kromě dovedností i v tomto obrovsky posuneme, protože kluci jsou šikovní.

Aktuálně

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

Další články