Novou posilou Slavie je Andres Dumitrescu | SK Slavia Praha
Více

Novou posilou Slavie je Andres Dumitrescu

Do Slavie přichází rumunský mládežnický reprezentant Andres Dumitrescu. Dvaadvacetiletý obránce, který naposledy působil v Sepsi OSK, podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2027.

„Hledali jsme alternativu na levou stranu obrany, kde chceme zvýšit konkurenci. Cítíme, že hráčů na levý kraj hřiště máme nedostatek. Andrese bereme jako zajímavý příslib, investici do budoucna. Dlouhodobě jsme ho sledovali. Je rychlý, dynamický, se skvělým centrem. Věříme, že ho naši trenéři dokáží ještě zlepšit a zúročí svůj velký potenciál,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Pro mě je přestup do Slavie hodně důležitý, beru ho jako velký krok dopředu. Mám velkou radost, že jsem tady. Když jsem slyšel o zájmu Slavie, tak jsem nepřemýšlel. Vím, co je to za klub, jaká je tu atmosféra, co je tu za fanoušky, jak skvělá je Praha jako město. Splňuje to všechno, co jsem si přál,“ dodává Andres Dumitrescu.

Trofeje, Evropa i reprezentace

Dvaadvacetiletý levý obránce přichází do Slavie z rumunského Sepsi OSK, kde strávil tři a půl sezony. V uplynulém ročníku s týmem vyhrál rumunský pohár a superpohár.

181 centimetrů vysoký krajní bek s fotbalem začínal v Argeș Pitești, zkušenosti pak sbíral v mládežnických kategoriích italské Padovy a švýcarského Lugana, odkud se vrátil do Rumunska, kde v dresu Sepsi začal nastupovat mezi dospělými.

Rodák ze Slatiny odehrál za tři a půl sezony v červenobílém dresu Sepsi 88 zápasů, dvakrát se trefil a šest gólů připravil pro své spoluhráče. Zahrál si i kvalifikaci Evropské konferenční ligy, Sepsi postoupilo do play off přes CSKA Sofia, ale v prodloužení druhého zápasu nestačilo na norské Bodø/Glimt.

Dumitrescu prošel všemi mládežnickými výběry Rumunska od kategorie U17, naposledy nastupoval v kategorii do jednadvaceti let.

Aktuálně

Zápas s Plzní bez bariér

14. 5. 2024
Druhý domácí zápas FORTUNA:LIGA FINÁLE proti Plzni se ponese ve znamení květnového tématu klubové společenské zodpovědnosti, a to "bez bariér".

Dorostenci porazili Boleslav, jedenácté vítězství v řadě pro U17

14. 5. 2024
Starší dorostenci zvládli těžké utkání s Mladou Boleslaví a vyhráli 4:3. Také U17 porazila stejného soupeře a má 11 vítězství v řadě. Kluci z U11 získali na turnajích zlaté a bronzové medaile. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

MATCHDAY pohár žen: Oops! We did it again!

13. 5. 2024
Slávistky triumfovaly v domácím poháru potřetí v řadě a potvrdily zisk double! Ve Velkém Meziříčí zvítězily nad Slováckem po brankách Michaely Khýrové a Diany Bartovičové 2:0. Nechte se vtáhnout do pohárové atmosféry zápasu i pozápasových oslav s novým MATCHDAY.

Další články