V pátek ve 13:00 los Ligy mistryň | SK Slavia Praha
Více

V pátek ve 13:00 los Ligy mistryň

Fotbalistky Slavie čeká los 2.předkola Ligy mistryň. Svého soupeře poznají v pátek ve 13:00, kdy se bude losovat ve švýcarském Nyonu. Los můžete v přímém přenosu sledovat webových stránkách UEFA.

Svěřenkyně Karla Pitáka budou při losu mezi nasazenými celky a narazit mohou na kluby jako je Ajax Amsterdam, Spartak Subotica, FC Vorskla, Apollon Ladies FC, Valur, Universitatea Olimpia Cluj, nebo SK Brann. Los můžete v přímém přenosu sledovat na webových stránkách UEFA.

AFC Ajax Amsterdam (Nizozemsko)
Ženský fotbalový tým známého klubu z Nizozemska byl založen v roce 2012, za dobu své existence získal 3 ligové tituly a 5 vítězství v ligovém poháru. V Lize mistryň nejdále dokráčel v sezoně 2018/2019, kdy se dostal mezi 16 nejlepších týmů a vypadl s pozdějším vítězem z Lyonu. Výraznou českou stopu v Ajaxu zanechala bývalá hráčka Slavie i Sparty Lucie Voňková, která za Ajax nastupovala v letech 2019–2021 a nyní zde trénuje rezervní tým.

ŽFK Spartak Subotica (Srbsko)
Spartak Subotica je tradiční srbský fotbalový klub, ženský oddíl byl založen již v roce 1970. V samostatné srbské lize po rozpadu Jugoslávie získal 12 ligových titulů a je pravidelným účastníkem předkol Ligy mistryň. Cestu letošní Ligou mistryň zahájily suverénní výhrou proti KÍ Klaksvík 7:0, poté vyřadili finskému šampiona KuPS Kuopio 2:1.

FC Vorskla (Ukrajina)
Ukrajinský klub byl založen v roce 2021, když přešel pod klub FC Vorskla Poltava, předtím sídlil klub v Charkově. V minulé sezoně klub vypadl z Ligy mistryň těsně před branami základních skupin s albánským týmem Vllaznia. Za Vorsklu nastupují bývalé slávistky Roksolana Kravchuk a Iryna Kotiash, které získaly s týmem double v sezoně 2012/2022.

Apollon Ladies FC (Kypr)
Limassolský klub je nejúspěšnějších kyperským klubem, devětkrát po sobě získal double! Slávistky se již s tímto soupeřem potkaly, v sezoně 2016/2017 je z Ligy mistryň vyřadili v prvním kole (Round of 32) po výsledcích 1:1 venku a 3:2 doma, kdy rozhodující postupový gól v Edenu vstřelila Kateřina Svitková. Ze současného kádru Slavie do utkání zasáhli Diana Bartovičová, Simona Necidová, Petra Divišová, Denisa Veselá, Tereza Krejčiříková, Tereza Szewieczková a nynější asistentka týmu Blanka Pěničková.

Valur (Island)
Islandský tým netřeba dlouze představovat, jelikož právě s ním se v této fázi utkaly slávistky v loňské sezoně. Po výsledcích 0:1 na Islandu a 0:0 v Praze na Xaverově se slávistky mohly těšit na premiérovou účast v základních skupinách Ligy mistryň.
Klub z hlavního města Reykjavík je jedenáctinásobným šampionem své země a třináctinásobným vítězem poháru. V prvním předkole Ligy mistryň si postupně poradil s tureckým týmem Fomget Gençlik 2:1 a albánskou Vllaznii také 2:1.

AS FC Universitatea Olimpia Cluj (Rumunsko)
Rumunský klub je od svého založení v roce 2010 hegemonem domácí soutěže, vyhrál všechny ročníky. Díky tomu je pravidelným účastníkem Ligy mistryň, nejdále dokráčel v sezoně 2012/2013, kdy vypadl v osmifinále s italským Torres. V prvním předkole letošního ročníku nejprve vyřadil slovenského mistra z Myjavy 6:2, rozhodující utkání proti izraelskému Qiryat Gat zvládl až v penaltovém rozstřelu.

SK Brann (Norsko)
Norský klub z Bergenu v posledních dvou ročnících vládne domácí soutěži. V současné sezoně je v polovině soutěže náš možný soupeř na čtvrtém místě ligové tabulky. V letošním ročníku Ligy mistryň norské mistryně zatím neinkasovaly, nejprve si poradili s bulharským Lokomotivem Stara Zagora 5:0, poté s belgickým Anderlechtem 3:0.

Dvojzápas druhého předkola se odehraje 11.-10. října a odvety 18.-19. října


Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články