Nový HALFTIME v den narození Josefa Bicana | SK Slavia Praha
Více

Nový HALFTIME v den narození Josefa Bicana

Dvanácté číslo slávistického magazínu HALFTIME je tady. Věnováno jest Josefu Bicanovi. Z úcty, symboliky, 25. září by oslavil 110. narozeniny. Prostřednictvím exkluzivní zpovědi i návštěvy u něj doma proniknete do světa Igoha Ogbua! A těšit se můžete na řadu dalších exkluzivních materiálů.

Předplatitelé na portálu send.cz nové vydání naleznou ve schránce, stejně tak je k dostání ve fanshopu a na proslavisty.cz. A samozřejmě stejně jako předchozí číslo s Davidem Hovorkou si HALFTIME můžete přečíst i online skrz digiport.cz a jejich aplikaci MEDIATÉKA.

Na co se ve třetím letošním vydání, dvanáctém celkově, můžete těšit?

Do života Josefa Bicana, nejlepšího kanonýra historie fotbalu, se vrátíme prostřednictvím vzpomínek jeho nejbližších.

Promluví mladší bratr Vilém, spoluhráč a později světově uznávaný trenér Rudolf Vytlačil, legenda Rapidu Vídeň Franz Binder a jeho syn, vicemistr světa z roku 1962 Josef Kadraba, Antonín Panenka, člen Klubu ligových kanonýrů a mistr Evropy z roku 1976, i Jan Andrejkovič, který Bicana poznal jako spoluhráče i trenéra. Společně s Janem Lálou je posledním žijícím slávistou, který „Pepiho“ zažil přímo na hřišti.

Sepsali jsme pro vás rovněž výběr známých i neznámých zajímavostí z Bicanova života. Společně vyrazíme na houby i do vesmíru, pojíme pražskou šunku, probereme kopačky i derby. Pavel Kuka vás vezme na osobní setkání i první Bican Cup.

Igoh Ogbu o sobě promluví sám. Otevřel nám dveře do svého bytu i nitra. Vstoupili jsme do světa, kde si radost třese rukou s bolestí. Mezi vděkem a výčitkami je jen málo znatelná hranice a jídlo ani židle u stolu nejsou samozřejmost. Světa, kde je všem a všemu nadřazený Bůh, ale vládu nad početnou rodinou drží pevně v rukou otec rodiny. Do doby, než zemře. Světa, který je černý i bílý. Krásný i zanechávající jizvy. Ale je třeba si ho maximálně užít, protože zítřek nemá nikdo slíbený.

Těšit se můžete i na reportáž z Ogbuova pražského bytu, kde nigerijský válečník našel s přítelkyní Charitine útočiště. Oázu klidu, jak svůj příbytek stoper Slavie nazývá. Znít bude Lil Wayne i verše z Bible, pít se bude pomerančový džus a ze šatní skříně bude tažen dres legendy Chicaga Bulls Scottieho Pippena.

Tomáš Souček, Vladimír Coufal a Antonín Barák zažili den, kdy Eden ctil černou a zelenou barvu. Povypráví vám o tom.

V zářijovém čísle slávistického magazínu HALFTIME toho na vás ale čeká mnohem víc, třeba exkluzivní zpověď manželky Lukáše Masopusta nebo zevrubná rekapitulace extrémně náročných příprav finále Evropské konferenční ligy, které v Edenu proběhlo 7. června. Jakou formou? Prostřednictvím dojmů přímých aktérů, zaměstnanců Slavie a Eden Areny.

Celý proces prožijete od úspěšné kandidatury, přes rok trvající přípravy až po finálový souboj o trofej mezi West Hamem a Fiorentinou. „Slavia dokázala extrémně náročné požadavky naplnit bezezbytku,“ smekne Yoann Gallet, šéf projektu za UEFA.

Slávisti, ať se vám nový HALFTIME líbí! A děkujeme za přízeň. Obnovit své předplatné nebo zřídit nové můžete zde.


Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články