Vršovická derby U15 a U14, mladší žáci přehráli Teplice | SK Slavia Praha
Více

Vršovická derby U15 a U14, mladší žáci přehráli Teplice

Těžká vršovická derby kluci z U15 i U14 zvládli. Mladší žáci porazili v Edenu Teplice. B-tým potvrdil formu v Karlových Varech. U12 vyrazila na mezinárodní turnaj do Polska. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

FC Slavia Karlovy Vary vs. SK Slavia Praha 1:4 (0:2)

Sestava: Slavata - Trédl, Hunal, Behenský, Zachoval - Planka (65. Voriazidis), Ogungbayi (88. Sy), Kopáček - A. Pudil (88. Piták), Rama (55. Škoda), Toula (65. Hájek)

Góly: 28. Kopáček, 39., 85. Ogungbayi, 90. Trédl

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Jasně rozehrané utkání jsme si zkomplikovali na začátku druhé půle, kdy jsme dovolili soupeři z ojediněle situace snížit. Poté jsme nehráli dobrou pasáž. Byli jsme dost nervózní. Soupeř navíc ožil a do vápna nám začaly létat dlouhé auty, standardky a centry ze hry. Uklidnili jsme se až po příchodu kluků z lavičky. Všechny góly padly po krásných akcích.

U19

FC Zlín vs. SK Slavia Praha 1:1 (1:0)

Sestava: Rezek – Boledovič, Hanzelka, Slončík, Herák (79. Kolísek) – Dufek (79. Hefner), Zamazal, Belžík (46. Koffi) – Pudil M. (82. Bouchner), Pikolon, Lacko (88. Mervard)

Góly: 50. Dufek

Hodnocení trenéra Milana Titěry: V úvodu utkaní jsme šli sami na branku, ale lob skončil těsně nad. Potom soupeř trefil z dálky břevno. Následně Zlín se štěstím proměnil spornou penaltu. Výborný gólman soupeře chytil několik gólových střel a zdatně mu v tom pomáhali i obětaví obránci. Ve druhé půli jsme zatlačili soupeře na jeho půlku a brzy vyrovnali po individuálním průniku. Pak jsme již bohužel z mnoha šancí a možností nenašli střelce, který by akci dotáhl vítězným gólem. Soupeř se probránil k remíze a my odjíždíme zklamaní pouze s bodem.

U18

SK Slavia Praha vs. FK Admira Praha U19 7:0 (5:0)

Sestava: Dostalík – Bouchner, Hubička, Kočvara (46. Holub), Beran (46. Korenc) – Sehnoutka, Naskos (60. Horváth), Hefner (46. Filippov) – Schwan, Antič, Jinoch Jan (46. Kolářík)

Góly: 8. Kočvara, 10. a 40. Schwan, 16., 43. a 74. Antič, 62. Sehnoutka

SK Slavia Praha vs. FK Motorlet Praha U19 2:3 (0:1)

Sestava: Paar – Bouchner, Hubička (68. Červenka), Holub, Kumpan (46. Teterya) – Sehnoutka (61. Šmiga), Naskos, Hefner (46. Chaluš) – Schwan, Antič (74. Palaščák), Jinoch Jan

Góly: 85. Šmiga, 90. Teterya

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Dnes jsme narazili na soupeře, který měl lepší energii než my od první do poslední minuty. Motorlet byl zdravě agresivní a zjednodušoval si rozehrávku, což nám dělalo problém. Největší šanci jsme bohužel neproměnili a hned po ní jsme dostali první gól. Vytvořili jsme si asi čtyři šance, které jsme neproměnili a soupeř byl v zakončení efektivní. Ke konci utkání se nám ještě povedlo zabrat a snížit na rozdíl jednoho gólu. To bylo ale bohužel vše. Tentokrát jsme si výkonem o výhru neřekli.

U17

FC Zlín vs. SK Slavia Praha 2:4 (1:4)

Sestava: Obdržálek – Palivec, Kočvara, Beran, Korenc (71. Hubička) – Čížek, Filippov, Kolářík – Kolísek (46. Sehnoutka), Kotrba (71. Antič), Březina (77. Šmiga)

Góly: 12. a 30. Kolářík, 20. a 40. Březina

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Houževnatý soupeř a tvrdý a hrbolatý terén nám dělaly problémy. Přesto jsme hráli tradičně do plných. Nebyla to proto taková dominance, ale čtyři góly za poločas nebylo málo. Druhý poločas jsme sice prohráli, ale šance jsme měli. Domácí s námi vydrželi běhat a chodit nepříjemně do soubojů celý zápas. Po sedmém kole mají domácí jen dvě prohry, ve Zlíně se body nebudou získávat snadno. Opět jsme prorotovali sestavou a dokonce pět hráčů nehrálo na svých postech.

U16

SK Slavia Praha vs. FK Admira Praha U17 3:1 (0:1)

Sestava: Paar – Shyshkevych, Janota, Červenka, Fuksa (58. Potměšil) – Klepáč, Horváth (58. Skokan), Tománek – Drašnar (58. Magada), Hájek (58. Martyniuk), Brázda (58. Chaluš)

Góly: 64. a 67. Martyniuk, 75. Magada

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Na hrbolatém terénu jsme opět inkasovali jako první a to zase v první deseti minutovce. Postupně jsme se z toho oklepávali, ale byla znát opět panika v řešení situací. Za celý poločas jsme si vypracovali jen jednu dobrou příležitost, jinak jsme se do hlubokého bloku nedokázali dostávat. Když jsme sehráli dobrou křídelní akci, tak nám chyběli hráči ve vápně. Soupeř hrozil z rychlých brejků, kde nás podržel brankář. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a hned měli obrovskou příležitost. Po vystřídání se naše aktivita stupňovala a po krásné spolupráci vyrovnali. To nás uklidnilo a vytvářeli jsme si další šance a přidali další góly. Skóre mohlo být vyšší, ale jsme moc rádi, že jsme dokázali poprvé v sezóně otočit nepříznivý vývoj.

SK Slavia Praha vs. FK Motorlet Praha U17 0:2 (0:2)

Sestava: Suda – Skokan, Kovář (46. Hájek), Červenka (46. Fuksa), Chaluš (46. Tománek) – Horváth, Ferenc, Magada, Palaščák (58. Drašnar) – Martyniuk (46. Brázda), Potměšil

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Výsledková deprese přetrvává a vlastně trošku i herní. Jde to ruku v ruce s výsledkem. Kluci se stále nemohou v hlavě oprostit od negativního myšlení, když se prohrává. Přes velké držení míče jsme si v prvním poločase vytvořili málo příležitostí. Bohužel nám vůbec nefunguje obranná hra. Soupeř dal dva góly z totožných akcí, kdy povedenou průnikovkou překonali špatně navázané stopery. Ve druhé půlce byla snaha s výsledkem něco udělat, šli jsme třikrát sami na bránu, ale nebylo nám přáno. Postupem času opadala i naše touha něco s výsledkem udělat. Snažili jsme se hledat složitá řešení středem hřiště, ale tam bylo přehuštěno. Soupeř si již žádnou šanci nevytvořil, soustředil se spíše na bránění.

U15

Bohemians Praha 1905 vs. SK Slavia Praha 2:3 (1:1)

Sestava: Vávra – Chadima (57. Barčot), Kuneš, Pancíř, Kubeš (41. Baroš) – Mašek (41. Ilinčić), Procházka, Belžík (57. Zadorozhnii) – Filip, Srb, Svoboda (41. Kozhushko)

Góly: 30. Procházka, 48. Filip, 80. Pancíř

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Od nás dnes opravdu slabý výkon. Soupeř hrál v defenzivě z dobře organizovaného bloku a nám dělalo problém se do něho dostat. Střed byl zahuštěný a kombinace na krajích hřiště nám příliš nefungovala. Byli jsme nepřesní v přechodové i finální fázi, častokrát jsme ztráceli jednoduché míče bez tlaku. Soupeřův přechod do útočné fáze byl jednoduchý, nicméně pro naši obranu nebezpečný. Vítězný gól jsme vstřelili v poslední vteřině zápasu po standardní situaci.

FC Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

Sestava: Suchý – Kratochvíl, Pancíř, Kuneš (41. Chadima) – Kubeš (41. Barčot), Mašek, Srb (41. Filip), Ilinčić, Baroš (49. Procházka) – Pěnkava (41. Belžík), Kozhushko (66. Zadorozhnii)

Góly: 62. Filip

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Po středečním nevydařeném utkání dnes velmi dobrý výkon celého týmu. Dominantní hra na míči, kombinace postupného útoku s rychlým přechodem. Kromě posledních deseti minut, kdy hra byla z naší strany už nervózní jsme byli celý zápas lepším týmem. Je škoda že jsme nedokázali proměnit alespoň jednu z velkých šancí už v prvním poločase. Dobře jsme se chovali v defenzivě a konečně jsme udrželi nulu.

U14

Bohemians Praha 1905 vs. SK Slavia Praha 1:2 (1:1)

Sestava: Fukna – Biriukov, Košťál D. (51. Šafr), Fingerhutt, Košťál O. (41. Teplý) – Štěpánek, Vacek (41. Zich), Bureš (41. Střihavka) – Pěnkava, Všetečka, Novotný (51. Šourek)

Góly: 31. Biriukov, 57. Pěnkava

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Zápas dvou odlišných poločasů. První poločas jsme byli vcelku klidní s míčem, dali jsme krásný gól ze standardky, mohli přidat další po vypracovaných šancích. Gól jsme dostali po chybě. Druhy poločas velké trápení. Pod tlakem Bohemky jsme často ztráceli míč, vůbec jsme nediktovali tempo hry, herně to bylo padesát na padesát a několikrát nás podržel brankář.

FC Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 8:1 (2:1)

Sestava: Beneš – Fingerhutt (41. Teplý), Šafr, Košťál D., Novotný – Biriukov, Vacek (41. Košťál O.), Bureš (51. Zich) – Střihavka (51. Fukna), Všetečka, Šourek

Góly: 29. Novotný

Hodnocení trenéra Pavla Němce: První poločas kvalitní. Na hřišti jsme byli lepším týmem, hráli jsme spíše na polovině soupeře. Jen nám chyběla kvalita ve vápně, spoustu rozjetých akcí jsme nedokázali dotáhnout do finále. Plzeň byla extrémně nebezpečná rychlým a velice kvalitním útočníkem. Druhý poločas jsme brzy inkasovali a celá naše hra se sesypala. Po vystřídání se nám ještě zranil hráč a hráli jsme v deseti. Na hřišti byl už jen jeden tým a zcela po zásluze jsme šestkrát inkasovali. Soupeř často chodil ve výrazném přečíslení na naši bránu.

U13

SK Slavia Praha vs. FK Teplice 12:1

Sestava: Jeřábek – Vlášek, Odei, Skopec, Sklenář, Petrović, Rusyn, Javůrek, Kléma, Rakár, Vavrla, Dvořák

Góly: 4x Javůrek, 3x Rusyn, 3x Vlášek, 1x Rakár, 1x Petrović

Hodnocení trenéra Adama Ježka: Dnes velmi kvalitní výkon od všech našich hráčů. Od úvodu jsme byli dominantním týmem. Dařily se nám individuální průniky, náběhové situace i kombinace středem hřiště. Velmi úspěšní jsme byli i v presingu a represingu. Skvělá byla i domluva s trenéry z Teplic. Všem našim klukům patří velká pochvala. Víc takových zápasů.

U13 + U12

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 1905 U13 8:15

Sestava: Vohralík – Vlášek, Skopec, Rusyn, Lžíčař, Jozífek, Vrabec, Javůrek, Vavrla, Franěk, Kroupa, Podhorský

Góly: 3x Javůrek, 2x Franěk, Lžičař, Vlášek, Vavrla

Hodnocení trenéra Tomáš Wolfa: Dnes nás soupeř přetlačil fyzičností a agresivitou. Góly jsme inkasovali z delších míčů za obranu nebo z dálky pod břevno. My se snažili o kombinaci a často se nám i dařila, ale krok se soupeřem jsme dokázali držet jen do sedmdesáté minuty, kdy jsme ještě snížili na rozdíl jediného gólu. Kluci se snažili, ale v agresivitě a fyzičnosti se starším hráčům soupeře nevyrovnali.

U12

Turnaj Licheń

Sestava: Vohralík, Kubička – Botnari, Kočina, Lžíčař, Valenta, Paur, Jozífek, Dvořák, Vrabec, Bayo, Ficl, Freimann, Hlaváč

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Escola Varšava 2:2 (Valenta, Dvořák)
SK Slavia Praha – FC Nõmme United 1:2 (Valenta)
SK Slavia Praha – Widzew Łódź 0:1
SK Slavia Praha – Raków Čenstochová 1:5 (Ficl)
SK Slavia Praha – Cracovia 0:2
SK Slavia Praha – FK Karpaty Lvov 3:1 (Paur, Ficl, Freimann)
SK Slavia Praha – FC Dinaz Vyshhorod 2:0 (Bayo, Dvořák)
SK Slavia Praha – Budapest Honvéd FC 2:3 (2x Ficl)
SK Slavia Praha – GKS Katowice 0:0

Hodnocení trenéra Tomáš Wolfa: První den na nás padla deka a nedokázali jsme ji zvednout. Celkově kluci působili na hřišti trochu mrtvě. Problém máme hlavně s náběhy za obranu a průnikovými přihrávkami. Často jsme v dobrých situacích, ale zakončíme je ofsajdem. V obranném chování jsme se zlepšili, ale oproti polským týmům stále nejsme dostatečně agresivní a kompaktní. S Rakówem se ukázalo, že nám v poslední době chybělo víc zápasů s těžšími soupeři, kteří by nás i pressovali. První fázi výstavby jsme zvládli, ale v druhé jsme potřebovali být o myšlenku napřed a pracovat rychleji. Málo jsme i otáčeli hru, což byl hlavní klíč k překonání soupeřova bloku. Nehroutíme se z toho, ale rozhodně máme zpětnou vazbu, kde a jak ještě přidat. I druhý den kluci získali cenné zkušenosti. Zatím ještě neumíme hrát tolik hrát pod časovým tlakem a dvaceti minutové zápasy nezvládneme především v hlavě. V delších zápasech si myslím, že bychom utkání dokázali otočit. Druhý den nám problém dělaly dlouhé nakopávané míče. Ještě kluci nemají takový odhad na míč. Naopak jsme dnes zlepšili náběhy za obranu a průnikové přihrávky.

U11

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 1905 U12 2:6

Sestava: Škorpil – Pavlíček J., Šálený, Javůrek, Aminu, Pavlíček V., Háječek, Kalík, Eliáš, Kaiser, Hofman, Pudlik, Nesvadba, Zouhar

Góly: Kalík, Nesvadba

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Začátek zápasu z naší strany nebyl dobrý. Byli jsme málo odvážní, špatně jsme pracovali s prostorem a s fyzicky vyspělým soupeřem jsme prohrávali hodně soubojů. Postupem času jsme na rozdíl od soupeře drželi intenzitu, pořád se snažili chodit jeden na jednoho a dostávali se víc a víc do nebezpečných situací. Druhá část zápasu tak začala být hrou na jednu bránu a Bohemku jsme přehrávali. Díky tomu jsme vyhráli poslední třetinu, ve které to klidně mohlo být 5:0. I přes výsledek tedy hodnotíme dnešní utkání pozitivně.

SK Slavia Praha vs. FK Teplice U12 3:1

Sestava: Škorpil, Javůrek – Šálený, Melvin, Nesvadba, Háječek, Kalík, Pavlíček J., Pavlíček V., Eliáš, Kaiser, Zouhar, Pudlik

Góly: Pavlíček J., Kalík, Pavlíček V.

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Dnes jsme na hráčích viděli velkou chuť hrát a vyhrát. Téměř po celý zápas vydrželi všichni hráči koncentrovaní na hru, na svůj věk spolu výborně komunikovali, a i díky fotbalovému pojetí hry Teplic to byl zápas svižný, plný dovedností a šancí na obou stranách. Naši brankáři hráli výborně nohama, oběma se dařilo sbírat míče hodně nahoře a přesně rozehrávat.

U10

FC Tempo Praha U11 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Byl to zápas, ve kterém nám chyběl pohyb bez míče. Bylo v něm také hodně soubojů a méně fotbalu. Byli jsme doplnění o čtyři hráče U9, kteří se s tím prali statečně a byli odvážní.

U9

FC Tempo Praha U10 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Duse: Celkově u našich hráčů vidím velké zlepšení v dovednostech s míčem v rychlosti. Občas nám ale chybí ještě větší odvaha chodit jeden na jednoho.

Aktuálně

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

ONLINE: Od 17:00 na Slovácku

18. 5. 2024
V předposledním kole Finále FORTUNA:LIGY se slávisté představí v Uherském Hradišti. Jakou základní sestavu vybral trenérský štáb?

Další články