U19 i U17 bez ztráty bodu, žáci na turnaji v italském Turíně | SK Slavia Praha
Více

U19 i U17 bez ztráty bodu, žáci na turnaji v italském Turíně

Dorostenci z U19 a U17 mají za sebou náročný týden zakončený plným počtem bodů. Mladší žáci vyrazili na mezinárodní turnaj do Itálie. Další vítězství B-týmu proti Dukle. Starší žáci porazili Teplice. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha 5:1 (2:1)

Sestava: Sirotník - Trédl, Hunal (70. Švec). Behenský, Zachoval - Kopáček (78. Voriazidis), Planka (78. Dom. Pech), Ogunbayi (70. Sy) - A. Pudil, Škoda, Toula (56. Hájek)

Góly: 1. Toula, 12. vlastní, 68. Kopáček, 75. A. Pudil, 88. Sy

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Vysoká výhra, která se nerodila lehce. Dukla tradičně s fotbalovým pojetím hry, což nám vyhovuje a je to tak od soupeře správně, protože se na to pak dá koukat. Od první minuty jsme šli tvrdě za výhrou, daly rychle dva góly a vše nasvědčovalo tomu, že půjde o klidnější průběh utkání. Komplikace nastala snížením do šatny. V úvodu druhé půle nás v klíčovém okamžiku podržel brankář, když chytil nájezd útočníka. Poté už jsme v utkání dominovali i díky velmi dobrému výkonu střídajících hráčů.

U19

SK Slavia Praha vs. FK Pardubice 2:0 (1:0)

Sestava: Rezek – Kolísek, Hanzelka, Slončík, Herák – Dufek (83. Naskos), Zamazal (92. Bouchner), Koffi (67. Hefner) – Jelínek (67. Belžík), Pikolon (83. Teterya), Lacko

Góly: 45. a 72. Pikolon

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Porazili jsme neoblíbeného soupeře, proti kterému se nám výsledkově dlouhodobě nedařilo a který má tradičně velmi dobrou organizaci hry i fyzicky silné hráče na všech postech. V utkaní jsme propojili náročný běžecký výkon s kvalitní kombinací ve výstavbě a přechodové fázi. V závěru prvního poločasu jsme prokombinovali celé hřiště až do prázdné brány. Ve druhém poločase se prosadil Pikolon na zadní tyči hlavou po krásném centru. Poté jsme po samostatném úniku obešli i gólmana, ale z úhlu trefili jen tyč. V závěru jsme nevyřešili optimálně několik brejků, které by utkání definitivně rozhodly. Do zápasu nakonec zasáhli všichni čtyři hráči ročníku 2007. Pochvala i pro všechny střídající hráče.

SK Slavia Praha vs. SK Dynamo České Budějovice 3:1 (0:1)

Sestava: Rezek – Pudil M. (46. Boledovič), Hanzelka, Slončík, Piták (66. Herák) – Dufek, Zamazal, Jelínek (85. Belžík), Koffi (66. Hefner) – Pikolon, Rama (46. Lacko)

Góly: 66. Pikolon, 72. Hefner, 84. Lacko

Hodnocení trenéra Milana Titěry: První poločas nebyl díky změnám i novému rozestavení v takové kvalitě, jakou jsme očekávali. Do šancí se dostávaly oba týmy, ale gólově se prosadily po naší ztrátě v rozehrávce jako první Budějovice. Nejofenzivnější tým soutěže byl pro naši obranu velmi nebezpečný a v několika případech jsme ustáli šance na navýšení. Ve druhé půli pokračoval otevřený fotbal, který začal více vyhovovat nám. Po vyrovnání Pikolona jsme získali sebevědomí a více věřili v obrat. Ten nastal po krásných akcích.

U18

FK Teplice U19 vs. SK Slavia Praha 3:0 (2:0)

Sestava: Tomas – Bouchner, Hubička, Holub, Boledovič (46. Antič) – Belžík, Naskos, Hefner (46. Šmiga) – Schwan (56. Kumpan), Teterya (56. Sehnoutka), Jinoch Jan (46. Palán)

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Dnes jsme v Teplicích neměli dobrý vstup do utkání. Soupeř byl organizovaný a chytře využíval hrotového útočníka, který byl fyzicky vyspělý a vysoký. Nejdřív jsme na půlce hřiště namazali soupeři, který šel sám a brankář ho vychytal. Do dvou minut jsme už inkasovali po rohu. Poté přišla ještě zbytečná penalta za stažení, kterou soupeř také proměnil. V tu dobu jsme po výstavbě dlouho vysouvali hru směrem k soupeřově brance a hra byla roztahaná. Postupně jsme se do poločasu dostali více do hry, ale na góly to nestačilo a chyběla nám dnes lepší finálka. Ve druhém poločase jsme podali lepší výkon týmově, ale bez vstřeleného gólu. Těsně před koncem utkání ještě dal soupeř potvrzující gól z brejku.

U17

SK Slavia Praha vs. FK Pardubice 3:1 (1:1)

Sestava: Obdržálek – Palivec, Kočvara, Beran, Korenc (82. Kumpan) – Naskos, Filippov (65. Antič), Belžík (46. Hubička) – Březina (75. Kotrba), Sehnoutka (65. Šmiga), Kolářík

Góly: 6. Kolářík, 58. Březina, 68. Šmiga

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Stejně jako U19 jsme i my narazili na soupeře, který má velmi dobrou organizaci hry a fyzicky silné hráče. První půle z naší strany nebyla dobrá, přesto nám to stačilo k poločasové remíze 1:1. Přes přestávku jsme potřebovali zlepšit náš přístup, disciplínu, nasazení a koncentraci. Za reakci kluků můžeme být rádi. Druhou půli jsme byli týmem a bylo to na naší hře znát. Dominovali jsme, soupeře k ničemu nepouštěli, přibouchli jej na jeho polovinu a šli za šancemi, ze kterých nakonec pramenily dvě rozhodující branky. Nakonec je vítězství zasloužené, ale první půle musí pro nás být varovný prst. Kromě hry ve druhém dějství, můžeme být rádi i za to, jak do utkání vstoupili kluci za lavičky.

SK Slavia Praha vs. SK Dynamo České Budějovice 5:3 (3:2)

Sestava: Dostalík – Palivec, Kočvara, Beran, Korenc (82. Kumpan) – Kolářík, Filippov, Čížek (70. Hubička) – Březina (70. Sehnoutka), Kotrba (70. Šmiga), Németh (70. Antič)

Góly: 2. Čížek, 33. Březina, 45. Kolářík, 47. Kotrba, 82. Šmiga

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Výborné mládežnické utkání hrané ve vysoké intenzitě a plné fotbalu. Zásluhu na tom mají oba týmy, které chtěly hrát bez ohledu na špatný terén. Na ten se nikdo nevymlouval ani neohlížel a divákovi byl servírován super zápas. K tomu hodně šancí na obou stranách a mohlo to klidně skončit 8:5. Máme radost z pěti střelců, stejně tak z výkonu brankáře. Pochvalu zaslouží naprosto všichni.

U16

FK Teplice U17 vs. SK Slavia Praha 5:1 (4:1)

Sestava: Paar – Skokan, Kovář, Červenka (60. Ferenc), Chaluš – Kubů, Palaščák, Pastyřík (60. Horváth) – Klepáč (60. Drašnar), Magada (60. Fuksa), Hájek (60. Martyniuk)

Góly: 33. Palaščák

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Fotbal ve vysoké intenzitě z obou stran, kdy jsme více drželi míč pod kontrolou, vypracovali si i zajímavé příležitosti a mnohokrát pokazili zajímavě rozjeté útoky. Tentokrát jsme dělali hodně proběhů a chyběla nám však větší hladovost. Soupeř byl velice vyspělý, několik hráčů mělo přes 190 cm a zejména útočník nás zlobil po dlouhých nakopávaných míčích. Výsledkově to nedopadlo opět dobře, ale podali jsme velmi dobré výkony. Tento výkon nás snad posilní, ale musíme zlepšit soubojové chování v obranné fázi.

U15

SK Slavia Praha vs. FK Teplice 8:1 (2:0)

Sestava: Vávra – Chadima (41. Barčot), Kratochvíl, Kuneš, Baroš – Mašek (41. Kozhushko), Srb, Belžík – Filip (61. Zadoroznii), Procházka (66. Pěnkava), Ilinčić (41. Pancíř)

Góly: 9., 40. a 60. Srb, 45. Kozhushko, 52. Procházka, 54. a 67. Belžík, 74. Baroš

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Od nás dnes velmi dobrý vstup do utkání. Rychlý gól, koncentrovaný výkon a dominantní hra. Od dvacáté páté minuty nám ve hře přibývaly nepřesné přihrávky, zpracování a zbytečné ztráty a kontrolu nad utkáním jsme na pár minut ztratili. Uklidnil nás druhý gól těsně před poločasem. Druhý poločas už byl jasně v naší režii a soupeře jsme téměř do ničeho nepustili. Opět musím zmínit, že mě v takovém zápase mrzí obdržená branka, kterou jsme si dali prakticky sami.

U14

SK Slavia Praha vs. FK Teplice 4:2 (2:1)

Sestava: Fukna – Fingerhutt, Košťál D., Šafr, Košťál O. (41. Bureš) – Biriukov, Vacek (49. Zich), Štěpánek (69. Beneš) – Šourek, Pěnkava (59. Střihavka), Novotný

Góly: 25. Šourek, 34., 46. a 50. Pěnkava

Hodnocení trenéra Pavla Němce: K vidění byla spousta našich pěkných ofenzivních akcí, které jsme však často nedotáhli do finále. Snažili jsme se konstruktivně vystavovat, často se nám to dařilo, ale stále se nám nezřídka stává, že umíme do šance našimi nepovedenými kombinacemi dostat i soupeře.

U13

Football Talent Academy vs. SK Slavia Praha 1:8

Sestava: Jeřábek – Kočí, Skopec, Kléma, Petrović, Sklenář, Šíma, Javůrek, Kopřiva, Rusyn, Vavrla, Vlášek, Dvořák

Góly: 3x Šíma, 2x Kléma, 2x Dvořák, Vavrla

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Trpělivostí jsme si vytvářeli brankové příležitosti, jak po průnikových přihrávkách, kombinací z křídelního prostoru tak po otočení hry, což bylo v tématu týdne. Soupeř nás napadal ve vysokém počtu. Nám se to dnes tolik nedařilo. Nic méně zápas jsme kontrolovali a snažili se až do konce navýšit gólový rozdíl.

U12

Football Talent Academy vs. SK Slavia Praha 3:9

Sestava: Kubička, Vohralík – Kočina, Botnari, Bayo, Plháček, Franěk, Ficl, Podhorský, Dvořák, Freimann, Valenta, Vrabec

Góly: 3x Ficl, 3x Freimann, 2x Dvořák, Valenta

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Z naší strany velmi špatná první třetina bez pohybu a chuti hrát. Pozitivní věci se hledali těžko. Od druhé třetiny jsme se výrazně zlepšili, dokázali jsme hrát ob jednu řadu a vytvářeli jsme si dost šancí, akorát jsme trefovali brankovou konstrukci.

U11

Turnaj Turín

Základní skupina:
SK Slavia Praha – Juventus academy Carmagnola 12:1
SK Slavia Praha – GSD Lascaris 2:2
SK Slavia Praha – Juventus FC 1:5

Skupina o 7. - 12. místo:
SK Slavia Praha – NK Lokomotiva Záhřeb 2:1
SK Slavia Praha – NK Domžale 0:1

Skupina o 7. - 9. místo:
SK Slavia Praha – RCD Espanyol 2:2
SK Slavia Praha – NK Lokomotiva Záhřeb 1:5

Celkové umístění:
9. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Skončili jsme devátí ze dvaceti čtyř týmů. Odjíždíme spokojení. Naše hra snesla měřítka s top západními akademiemi. V práci s míčem a v pohybu jsme byli před Maďary, Chorvaty a Slovinci. Italové jsou lepší v organizaci hry a v zakončení. Ajax Amsterdam je celkově vyšší úroveň než ostatní.

U10

Turnaj Hodonín U11

Celkové umístění:
7. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Hezký dvoudenní turnaj na příjemné Moravě. Organizace byla skvělá a odehráli jsme celkem 250 minut za dva dny. Čekaly nás těžké zápasy, nechyběla herní odvaha, snaha chodit jeden na jednoho v rychlosti a objevovaly se spolupráce více hráčů. Bohužel máme problém s agresivním soupeřem a pokud dostaneme první branku, tak nám z toho kluci vypínají. Ale na to, že pro kluky není vůbec typický formát 7+1, tak si s tím dobře poradili.

Aktuálně

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

Další články