Slavia má na víc | SK Slavia Praha
Více

Slavia má na víc

308. derby mělo být oslavou fotbalu. Bohužel, stal se pravý opak. Fotbal v nedělní podobě neodpovídá filozofii, se kterou chceme klub rozvíjet.

Uvědomujeme si celospolečenský dosah zápasu, svůj díl odpovědnosti za jeho průběh a budeme hledat řešení, jak fanoušky hlavně bavit a šířit pozitivní emoce.

Dění na hřišti bude předmětem vyšetřování Disciplinární komise LFA. Jsme přesvědčeni, že hráči obou týmů nezvládli své emoce a členové realizačních týmů neměli v žádném případě vstoupit na hrací plochu. Primárně hledáme vinu u sebe, ale nesouhlasíme s vyjádřením Komise rozhodčích FAČR. Rozhodčí derby nezvládli. Nedostatečné potrestání hrubých zákroků na obou stranách v prvních minutách přispělo k eskalaci celého utkání, jak na hřišti, tak ve svém důsledku i v hledišti.

Prezentace našich fanoušků přispívá k jedinečné atmosféře domácích zápasů. Nemůžeme se však ztotožnit s choreografií, která vulgárním způsobem urazila našeho sportovního rivala. Klub o podobě této choreografie nebyl dopředu informován a celou prezentaci v rámci zápasu budeme řešit s Tribunou Sever.

Pro spojení vedení, zaměstnanců, trenérů, hráčů a fanoušků používáme motto „Spolu jsme silnější“. Včera jsme „Spolu prohráli“. Byť na hřišti to byla remíza. Chceme udělat maximum pro to, abychom přesvědčili nejen fotbalovou veřejnost, že se jednalo o jednorázové selhání. Slavia má na víc.

Aktuálně

Hráči na hostování: Dva body Fily i muž utkání Icha

10. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Deset slávistů v nominaci na EURO U17

10. 5. 2024
Slávisté míří na EURO U17. Sešívaní se představí v české i slovenské reprezentaci. První utkání ve skupině A sehrají Češi 20. května s domácím Kyprem.

Hvězdné přání. Láska nezná hranice

10. 5. 2024
Ivo, oddaný fanoušek Slavie a pečující manžel, jehož životní příběh symbolizuje láska a odhodlání. Už více než čtvrt století se Ivo stará o manželku trpící ALS. Díky projektu „Hvězdných přání“ mohl i s manželkou strávit nezapomenutelný den plný fotbalových emocí a vzájemné podpory.

Další články