Výhra nad Libercem, slávistky zůstávají stoprocentní | SK Slavia Praha
Více

Výhra nad Libercem, slávistky zůstávají stoprocentní

Slávistické ženy si připsaly další tři body do ligové tabulky, před reprezentační pauzou porazily na domácí půdě Slovan Liberec 3:0. Střelecky se prosadila Martina Šurnovská, Kristýna Růžičková a poprvé v sešívaném dresu Karolína Křivská.

Sobotní utkání Slavie s Libercem začaly lépe naše domácí fotbalistky, které si vytvořily územní převahu a zahrávaly několik standardních situací. Prosadit se však dokázal vedoucí tým soutěže až v 17. minutě, když poslala Křivská hlavou do sítě centr od Tamary Morávkové. Severočeškám se nedařilo držet míč a rychle o něj po zisku přicházely. Na dvoubrankový rozdíl zvyšovala Šurnovská z pokutového kopu, který byl nařízen po kontaktu Terezy Černé s domácí Franny Černou. Ve druhém poločase Slovan zabral, branku ohrozila z trestného kopu střídající Harvilová, ale gólmanka Lukášová byla připravena. Zanedlouho mířila mimo tři tyče Hlouchová. Nakonec se prosadila potřetí domácí Slavia. Khýrová po třech minutách na hřišti vybídla ke skórování Kristýnu Růžičkovou a ta dala konečnou podobu výsledku.

Vítězný gól si připsala Karolína Křivská, která otevřela skóre a zároveň se radovala z první trefy v sešívaném dresu. „Holky i trenér si ze mě dělali trochu srandu, že nechci platit do kasy, ale já jsem věděla, že to přijde, všichni mi tu věří, a doufám, že to dneškem prolomím,“ svěřila se.

Slavii nečekalo lehké utkání. „Po derby jsme věděly, že nás nečeká nic lehkého a chtěly jsme navázat na výkon z Letné. První poločas se nám vydařil a soupeře jsme do ničeho nepustily. Po přestávce jsme malinko polevily, ale pohlídaly jsme si to a jsem ráda i za nulu vzadu. Daly jsme tři góly, hlavně jsme vyhrály a nebyl to úplně jednoduchý zápas,“ doplnila Křivská

Po reprezentační přestávce hrají slávistky v sobotu v 7.října na domácím hřišti v Horních Měcholupech proti Lokomotivě Brno.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články