Do Slavie přichází Boris Koffi a Pregnon Bahi | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází Boris Koffi a Pregnon Bahi

Profesionální smlouvy se Slavií podepsali dva mladíci z Pobřeží slonoviny Boris Koffi a Pregnon Bahi, kteří uspěli na zkoušce a stali se natrvalo hráči Slavie do června 2028.

Talentovaní záložníci z Pobřeží slonoviny Boris Koffi a Ange Bahi po úspěšných testech ve Slavii podepsali pětileté kontrakty. Kromě tréninku podstupují také intenzivní výuku angličtiny.

„Příchod Borise Koffiho a Angeho Bahiho je výsledkem spolupráce s naším partnerem společností Strive Football Group. Hráče jsme byli osobně vícekrát pozorovat v prostředí akademie v Senegalu jak se skautským týmem, tak s vedením naší mládeže. Byli jsme tak přesvědčeni, že v rámci testů v našem klubu oba uspějí, a tak se i stalo,“ říká generální ředitel Martin Říha.

„V případě Borise Koffiho jde o defenzivněji laděného středního záložníka s velkým akčním rádiem a lídrovskými předpoklady, Bahi je pak ofenzivní typ, "desítka". I pro jeho introvertnější povahu předpokládáme, že adaptace na naše prostředí může u Bahiho trvat déle. V každém případě oba mají potenciál být pro Slavii velkým přínosem,“ představuje nové mladíky CEO Slavie.

Čerstvě osmnáctiletý záložník Boris Koffi přichází do Slavie z FC Ivoire. Po příchodu z Pobřeží slonoviny odehrál tři zápasy v kategorii U19. 10. září debutoval za B-tým v závěru utkání proti rezervě Viktorie Plzeň.

Ange Bahi v červnu oslavil osmnácté narozeniny, do Slavie přišel z Académie Football Chérif z Pobřeží slonoviny. Nadaný záložník odehrál v letošní sezoně čtyři zápasy v základní sestavě Slavie U18.




Aktuálně

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

Další články