V září jsme rozdávali radost dětem | SK Slavia Praha
Více

V září jsme rozdávali radost dětem

Slavia není jen fotbal. CSR aktivity se v září zaměřily především na nejmladší. Do pomoci a dělání radosti dětem se kromě nás zapojili také naši partneři v čele s Nadací Terezy Maxové.

Podívejte se na nejzajímavější aktivity z oblasti společenské odpovědnosti v měsíci září.

Zápas s Karvinou přinesl zážitky dětem z dětských domovů

V zápase proti Karviné nastoupil kapitán Slavie Jan Bořil se speciální ceremoniální kapitánskou páskou navrženou Terezou Maxovou, zakladatelkou charitativního projektu TeriBear, který adresně pomáhá opuštěným a znevýhodněným dětem. Všichni slávističtí fanoušci si užili výhru 5:1 a radovat se z ní mohlo také 150 dětí z dětských domovů z celé republiky. 22 z nich doprovodila hráče při nástupu na hrací plochu a 11 si užilo utkání v roli vlajkonošů.

Podpora akce Hýbejte se s TeriBearem

Pro letošní rok jsme se stali partnery projektu TeriBear a zástupci klubu vytvořili, společně s profesorem Janem Pirkem a olympioničkou Zuzanou Hejnovou, speciální štafetu na podporu hlavní akce „Hýbejte se s TeriBearem“. Zároveň si slávistická mládež otevřela svůj koutek na Dni hrdinů na pražském Výstavišti. Pro účastníky měli připravený fotbalový oktagon, ve kterém si nejmladší mohli vyzkoušet netradiční formát našeho sportu. Účastníci mohli získat také cenné informace o náborech i samotném průběhu tréninků ve Slavii i partnerských klubech. Zároveň byly připraveny drobné sešívané dárky i podepsané hráčské kartičky.

Projekt 2 x 45 minut pro Dětské domovy

Název nového edukativního projektu poukazuje na shodnou délku fotbalového poločasu
i běžné vyučovací hodiny. Děti se v nově otevřené „slávistické třídě“ věnují 45 minut učení a poté dalších 45 minut pohybu. Výuka probíhá přímo ve Fortuna Aréně. Tento projekt si poprvé vyzkoušely děti hned ze tří dětských domovů. Edukativní část spočívala v prohlídce Slavia Musea, kde se děti dozvěděly nejen zajímavosti ze slávistické minulosti, ale i některé mezníky české historie. Poté čekal děti program přímo na hřišti, kde pod vedením mládežnických trenérů Tomáše Wolfa a Adama Ježka absolvovaly fotbalový trénink a další pohybové aktivity.

Choreoškolka

Ještě před střetnutím s Karvinou byl Eden vůbec poprvé svědkem unikátní Choreoškolky a slyšel fandění Dětského kotle. Den před startem nového školního roku spustil klub ve spolupráci s Tribunou Sever nový projekt pro mladé sešívané fanatiky. Děti v neděli před výkopem zápasu dostaly v prostorách koridoru pod Tribunou Sever možnost vyzkoušet si různé formáty tvorby choreografií. Nejmladšímu z účastníků Choreoškolky byly tři roky, nejstaršímu patnáct let. V koridoru se jich sešlo na osmdesát a všichni si to moc užili.

Červenobílé zvonění

Prvňáčci na třech základních školách na Praze 10 měli při svém prvním školním dni nečekanou a vzácnou návštěvu. Do nového roku jim přišly popřát hodně štěstí hráčské legendy klubu, mezi nimi i Vladimír Šmicer a Tomáš Vlček. Červenobílí ambasadoři dekorovali celkem sedm tříd na ZŠ Eden, ZŠ Břečťanová a ZŠ Kouzelné školy.

Škola Břečťanová v našem muzeu

Se ZŠ Břečťanová máme již mnoho let fungující spolupráci. V září jsme děti pozvali k nám do muzea, kde se nejen dozvěděly více o bohaté historii klubu, ale nahlédly i do zákulisí stadionu.

Pod hvězdami v Edenu

Více než 60 mládežníků z kategorií U9-U11 mělo jedinečnou příležitost přespat přímo na stadionu a užít si nabitý slávistický program. Ten začal prohlídkou stadionu, po které se všichni posílili pizzou. Pak se soutěžilo o ceny v kvízu s otázkami z fotbalového prostředí. Spalo se v kabinách, ale ještě před tím se promítala pohádka na dobrou noc – dokument Totální sezona. Pevně věříme, že tento zážitek ještě více posílil fotbalovou vášeň mladých sportovců.

Hvězdné přání pro Kubu

Jedním z nejsilnějších okamžiků celého měsíce bylo splnění velkého přání těžce nemocnému Kubovi, který v současné době bojuje s rakovinou krve. Tým si pro něj připravil video k jeho 21. narozeninám, ve kterém mu všichni hráči popřáli hlavně zdraví a pozvali ho na zápas Evropské ligy. Úvod zápasu a nástup hráčů sledoval Kuba přímo od střídaček. Pohárové utkání pak sledoval ze speciálních VIP prostor. Po konečném hvizdu si pak šel užít společný pokřik s A-týmem přímo v kabině. Přejeme ještě jednou všechno nejlepší k narozeninám!

Edukativní besedy na téma šikany a společenské odpovědnosti

Klub uspořádal dvě edukativní besedy. Jedna se konala na Střední odborné škole Jarov, druhá pro naše mládežníky přímo na stadionu. První část besedy byla věnována tématu společenské odpovědnosti a souvisejícím aktivitám klubu. Cílem bylo ukázat mladé generaci smysl a důležitost dobročinných aktivit a jejich pozitivní dopady pro společnost. Druhá polovina přednášek se věnovala boji proti šikaně. Děti se seznámily se zásadami, jak předcházet nebezpečným situacím a jak účinně reagovat, pokud se násilí stane nevyhnutelným. Tyto přednášky doprovodily také ukázky základních technik sebeobrany.

Další zajímavé CSR aktivity v měsíci září:

Premiérová účast na MČR WALKING FOOTBALL

Poprvé v historii se slávistické mužstvo účastnilo mistrovství České republiky ve fotbalu v chůzi. Na skvěle upraveném hřišti Fotbalové asociace ČR na Strahově se ve čtvrtém ročníku představil náš nově založený walking footballový tým pod vedením Ivo Knoflíčka.

Nevidomí fanoušci zažili derby

Domácí derby přineslo nevšední zážitek skupince 15 nevidomých fanoušků. Díky spolupráci s Nadací Světluška a Radiožurnálem Sport měli na stadionu k dispozici doprovodný popisný komentář, měli tak skvělý přehled o dění na hřišti a mohli si utkání naplno vychutnat.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Další články