V osmifinále MOL Cupu venku proti Hradci Králové | SK Slavia Praha
Více

V osmifinále MOL Cupu venku proti Hradci Králové

Slávisté v osmifinále domácího poháru vyzvou Hradec Králové, utkání proběhne na půdě soupeře. Úředním hracím termínem je středa 1. listopadu, informace ke vstupenkám přineseme v nejbližších dnech.

Sešívaní vycestují k osmifinále MOL Cupu na Všesportovní stadion v Malšovicích, kde se utkají s domácím Hradcem Králové. S "Votroky" se výběr Jindřicha Trpišovského v této sezoně setkal v úvodním kole FORTUNA:LIGY, kdy po brankách Micka van Burena a Mojmíra Chytila vstoupil do sezony s plným bodovým ziskem.

„Na začátku sezony mě mrzelo, že nádherný nový stadion uvidíme jako poslední ze všech soutěžících v lize. V Hradci budeme hrát poslední kolo nejvyšší soutěže, los nás tam ale poslal už nyní v listopadu. Těšíme se nejen na stadion, ale i na samotný zápas, víme totiž, co pro nás pohár znamená. Je to kvalitní soupeř, který vyměnil trenéra, uvidíme, co na nás vymyslí. Doufám ale, že to i tak bude zápas hlavně o nás a o tom, zdali na hřišti soupeře uspějeme. Utkání nás čeká až za měsíc, do té doby se může stát spousta věcí, určitě ale chceme v poháru uspět, stejně jako v minulých sezonách," říká k losu MOL Cupu asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Kádr pod taktovkou Václava Kotala je aktuálně na průběžném desátém místě nejvyšší domácí soutěže, z deseti utkání bral tři výhry, dvakrát remizoval a pětkrát svému soupeři podlehl. Nejlepším střelcem Hradce v domácí soutěži je třígólový Daniel Horák. Účast v osmifinále si Východočeši zajistili vyřazením prvoligové Jihlavy, jediným střelcem utkání byl Daniel Hais. Před startem sezony tým posílil o Ladislava Krejčího s Václavem Pilařem.

Slávisté obhajují v pohárové soutěži loňský triumf. Mezi šestnáctku nejlepších se výběr Jindřicha Trpišovského dostal vyřazením Kroměříže, nováčka druhé nejvyšší soutěže porazil před rekordní návštěvou 4 197 fanoušků 2:0. Branky obstarali Matěj Jurásek a Mojmír Chytil.

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články