Vítězná série U17 pokračuje, starší žáci porazili Olomouc | SK Slavia Praha
Více

Vítězná série U17 pokračuje, starší žáci porazili Olomouc

Šňůra vítězství U17 se prodloužila už na deset utkání. Starší dorostenci padli s Duklou 0:1. Žáci přehráli doma silnou Olomouc. Béčko má další výhru a remízu. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

FC Písek vs. SK Slavia Praha 2:2 (0:1)

Sestava: Sirotník - Trédl, Hunal, Švec, Zachoval (77. Piták) - Planka, Kopáček (87. Jelínek), Tecl - A. Pudil (77. Sy), Škoda (77. Toula), Hájek (66. Pech)

Góly: 41. Zachoval, 58. Planka

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: V prvním poločase jsme si vytvořili minimálně deset příležitostí, trefili tyč nebo se nám nepodařilo uklidit míč do odkryté brány. Chvílemi mi to připomínalo utkání našich mladších kategorii, kdy dominuješ, jen se nemůžeš trefit. Ujala se až poslední akce ke konci poločasu. Utkání jsme si zkomplikovali v úvodu druhého poločasu smolně inkasovaným gólem. Pro Písek to byla první vážnější situace. Brzy na to jsme odpověděli gólem na 2:1. Utkání se lámalo v momentě, kdy jsme po dobře zahraném rohu nedokázali znovu dorazit míč do odkryté brány. Tento moment nám po všech šancích jako kdyby vzal vítr z plachet a už jsme nebyli tolik silní. Pět minut před koncem se domácí prosadili po skvěle trefeném voleji. V úplném závěru chtěly oba týmy strhnout vítězství na svou stranu. Na kdyby a na krásu se ale nehraje. Ztratili jsme dva body, ale po kvalitním týmovém výkonu.

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 1905 B 1:0 (1:0)

Sestava: Sirotník - Trédl, Hunal, Švec, Zachoval - Planka, Kopáček (78. Voriazidis), Hájek - Sy (46. A. Pudil), Škoda, Toula (89. Koffi)

Góly: 17. D. Toula

U19

FK Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 1:1 (1:0)

Sestava: Rezek – Pudil M. (58. Herák), Hanzelka, Slončík (68. Jinoch Jan), Boledovič – Dufek, Zamazal, Koffi (58. Hefner) – Belžík (68. Holub), Pikolon, Lacko (63. Palán)

Góly: 90. Hefner

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Zápas proti velmi odhodlané a fyzické Mladé Boleslavi. Začali jsme dobře a vytvořili si dvě šance v prvních patnácti minutách. Trefili jsme i tyč z přímého kopu. Soupeř hrál v obranném bloku, ale nám se nedařilo otáčet míč a hrát skrz blok soupeře. Po poločase jsme se zlepšili ale nevytvářeli jsme si mnoho vyložených šancí. Nakonec jsme zaslouženě vyrovnali. Nebyl to náš nejlepší výkon a chyběla nám technická kvalita v klíčových momentech. I přesto jsme už osm zápasů bez porážky.

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha 0:1 (0:1)

Sestava: Rezek – Pudil M. (67. Palán), Hanzelka, Holub, Piták (46. Boledovič) – Pech (46. Belžík), Zamazal (83. Teterya), Dufek – Jelínek, Pikolon, Lacko (55. Hefner)

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Začali jsme dobře a v prvních deseti minutách jsme si vytvořili několik dobrých situací, rychle jsme si posouvali míč, ale nebyli jsme schopni zakončit. Měli jsme také velké problémy v přechodové fázi. Ve druhém poločase jsme bojovali, aniž bychom si vytvořili mnoho vyložených šancí. Dukla hrála v bloku a snažila se kontrovat a nám se přes veškerou snahu nepodařilo dát gól. Obecně nám po celou dobu chyběla lepší myšlenka a technická kvalita. Pokoušeli jsme se hrát složité a krátké kombinace, když bylo lepší hrát přímočařeji. Musíme také zapracovat na lepším pohybu našich útočících hráčů. Teď míříme do reprezentační přestávky a prospěje nám odpočinek.

U18

FC Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 4:1 (1:0)

Sestava: Dostalík – Palán, Bouchner, Kovář, Herák – Filippov, Antič (60. Jelínek), Hefner (46. Korenc) – Teterya (60. Sehnoutka), Schwan (60. Kumpan), Jinoch Jan

Góly: 84. Jinoch Jan

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: S Plzní jsme nezvládli prolomit výsledkové trápení. V prvním poločase se hrálo hodně nahoru dolů a oba týmy měly nebezpečné brejky. Nám se v úvodu moc nedařila výstavba hry, kdy Plzeň dobře napadala. V prvním poločase jsme měli 2-3 vyložené šance, ale ani jedna z nich neskončila gólem. Produktivita nás v posledních utkáních trápí. Soupeř vstřelil gól z utažené tečované střely za vápnem. Ve druhém poločase jsme chtěli zlepšit napadání rozehrávky a celkově pohyb při výstavbě a přechodu do útoku. Plzeň si to velmi zjednodušovala dlouhými nákopy, což nám při jejich fyzičnosti vůbec nevonělo. Ve druhém poločase jsme soupeře nechali vstřelit tři góly. Herně to nebylo povedené utkání. Musíme mít větší hlad se ukázat.

U17

FK Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 1:6 (0:3)

Sestava: Dostalík – Palivec, Kočvara, Beran (29. Sehnoutka), Jelínek (65. Kotrba) – Filippov, Hubička, Čížek (65. Neméth) – Šmiga (54. Březina), Antič (65. Kumpan), Kolářík

Góly: 3. Antič, 26., 59. a 65. Čížek, 38. a 82. Kočvara

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Od nás výborné utkání ve všech směrech. Předvedli jsme kvalitní výkon kombinačně, technicky, kondičně a především mentálně. Ustát mladoboleslavské prostředí nebylo lehké. Soupeř nám zranil hráče a dohrávali jsme v deseti třicet minut a skvěle. Náš tým si zaslouží velkou pochvalu.

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha 2:1 (1:1)

Sestava: Obdržálek – Palivec, Hubička, Kočvara, Jelínek (56. Antič) – Čížek, Naskos (56. Belžík), Kolářík – Březina (46. Korenc), Kotrba (56. Kumpan), Németh (75. Sehnoutka)

Góly: 7. vlastní, 88. Čížek

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Další velmi organizovaný, poctivý, běžecky a soubojově náročný soupeř, který nám utkání velice ztížil. A za to jsme rádi. První půle byla ještě opticky možná vyrovnaná, druhou jsme již ovládli. Soupeř měl jeden útok, my bušili do plných, trpělivě jsme stavěli naši převahu po velmi dobrém výkonu, která byla přetavena ve vítěznou branku v 88. minutě. O to cennější to pro kluky je, nemohli vypnout v nasazení, koncentraci. Dukla čekala na naši chybu a brejk, ale dočkali jsme se my a to naprosto zaslouženě.

U16

FC Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

Sestava: Suda – Skokan (60. Červenka), Ferenc, Fuksa, Chaluš – Palaščák, Pastyřík (60. Drašnar), Tománek (60. Magada), Horváth – Martyniuk (60. Potměšil), Brázda (60. Hájek)

Góly: 71. Potměšil

Hodnocení trenéra Šimona Honetchlägera: Po dlouhé době jsme hráli se stejně starým soupeřem a hráli jsme velmi dobře. Byli jsme velmi dobří na míči, směrem dopředu jsme byli aktivní, bohužel nám zvlhnul střelecký prach. Neztráceli jsme však trpělivost a vytvářeli si další pěkné příležitosti. Prosadil se až po dobře provedené samostatné akci Potměšil. Co nás hodně těší, bylo dominantní držení míče, a navíc si soupeř nevytvořil žádnou větší příležitost. Naopak nás mrzí neproměňování šancí, chybí nám lehkost, kterou jsme měli v úvodu sezóny.

U15

SK Slavia Praha vs. SK Sigma Olomouc 2:1 (0:1)

Sestava: Suchý – Chadima, Barčot, Pancíř, Kubeš – Mašek, Ilinčić, Kupera – Filip, Procházka, Belžík

Góly: Zadorozhnii, Pěnkava

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: První poločas se soupeř prezentoval poměrně propracovaným vysokým presinkem, který nám občas dělal problémy. Někdy jsme z něj naopak dokázali skvěle vyjet. Moc často takto proti nám soupeři nehrají a bylo skvělé si rozehrávku vyzkoušet pod tlakem a v těžkých podmínkách. Gól jsme inkasovali z přímého kopu. Druhý poločas už byla hra jednoznačně na naší straně. Dominantní hra na míči, v určitých pasážích jsme Olomouc nepustili z vlastní poloviny. Mám radost že v posledních utkáních jsou hráči trpělivější na míči a dokážeme si situace pro finální přihrávku lépe připravit a nehrajeme zbrklé nesmysly.

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 4:1 (2:1)

Sestava: Vávra – Chadima (41. Barčot), Kuneš, Pancíř (41. Kupera), Baroš (61. Kravařík) – Mašek (41. Procházka), Belžík (41. Kubeš), Ilinčić – Filip, Srb, Kozhushko (61. Zadorozhnii)

Góly: 17. Ilinčić, 35. Belžík, 47. Srb, 63. Zadorozhnii

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: První poločas na nás Boleslav nastoupila tradičně s vysokým a aktivním presinkem, se kterým jsme si až na pár situací dokázali poradit. Přesto si myslím, že při hře na vlastní polovině nám chyběl ještě lepší pohyb útočné trojice. Ve druhém poločase jsme dokázali rychle vstřelit třetí branku a aktivita soupeře opadla.

U14

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 3:3 (3:2)

Sestava: Jeřábek – Fingerhutt, Košťál D., Šafr (57. Zich) – Střihavka (41. Košťál O.), Biriukov (57. Teplý), Všetečka, Vacek (63. Martínek), Novotný – Šourek (63. Bureš), Pěnkava

Góly: 18. a 25. Pěnkava, 33. Vacek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: V zápase nám chyběla kvalita na míči a lehkost. Neprospěla nám ani změna rozestavení. Měli jsme problémy soupeře, který zodpovědně napadal a byl velice aktivní bez míče, nějakým způsobem přehrát. Nedominovali jsme. Od 45. minuty jsme navíc hráli v deseti, což bylo pro nás již velmi těžké. Výsledek tak asi odpovídá tomu, co se dělo na hřišti.

U13

SK Slavia Praha vs. FC Tempo Praha 9:1

Sestava: Jeřábek – Vlášek, Kočí, Skopec, Kléma, Rakár, Petrović, Šíma, Rigoci, Vavrla, Dvořák, Botnari, Plháček

Góly: 2x Rakár, 2x Plháček, Šíma, Rigoci, Dvořák, Kléma, Kočí

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: V dnešním zápase za nás naskočili i dva hráči U12. My jsme se snažili hru hodně roztahovat, hrát jeden na jednoho z křídelních prostorů a mít kvalitní výstavbu. Tempo se nás snažilo hodně presovat a dostupovat ve více lidech, znepříjemňovat nám tedy výstavbu.

U13 + U12

Miniturnaj Neratovice

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Do miniturnaje jsme poskládali tým z U13 i U12. Pro kluky z U12 to byla první zkušenost na velkém fotbale. V prvním zápase se nám nepodařilo proměnit loženky, nebo jsme řešili situace, zbytečným přidržováním míče. Jinak nám turnaj nic zvláštního nepřinesl. Jen, že si musíme více hlídat brejkové situace soupeře. Jsme rádi, že si kluci mohli zase po delší době zahrát na velkém hřišti, tedy formát 10+1.

U12

SK Kladno U13 vs. SK Slavia Praha 11:8

Góly: 2x Valenta, 2x Dvořák, 2x Ficl, Podhorský, Pokorný

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: První třetina byla z naší strany skvělá, dobře jsme točili hru, neztráceli lehce míče a díky dobrému pohybu jsme si vytvářeli velký počet šancí, které jsme ale z větší části neproměnili. I tak jsme ale dokázali vstřelit šest gólů. V první třetině chtělo Kladno ještě hrát, snažili se o výstavbu a presovali relativně vysoko. Od druhé třetiny se více zatáhlo a spoléhalo na své vyspělé hráče a nakopávali to na ně. My jsme začali i trochu více kupit nepřesnosti, vytvořili si méně šancí, ale i tak jich stále bylo dost. Podobný obrázek hry byl i ve třetí třetině. Jen některé zákroky kladenských už byly dost za hranou. Celkově si kluci nezasloužili prohrát a podali velmi dobrý výkon.

U11

SK Kladno U12 vs. SK Slavia Praha 4:3

Hodnocení trenéra Miloslava Pácala: V dnešním zápase jsme narazili na soupeře, který nechtěl hrát moc fotbal a míče spíše nakopával. Přesto, že jsme šli do vedení, tak jsme nedokázali se více prosadit proti soupeři, který skoro celý zápas bránil. My jsme si mysleli, že vše půjde samo. Tři branky soupeře padly po chybách. Poté se vše otočilo, bylo nás všude plno a Kladno se vlastně k vůbec k ničemu nedostalo, což pramenilo během dvou minut k vyrovnání. Nicméně v poslední minutě přišla chyba a další gól soupeře.

U10

Miniturnaj Plzeň

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Skvělé tři zápasy proti U11 Plzně, Mladé Boleslavi a Karlovým Varům byly ve vysokém tempu. Měli jsme hodně úspěšných pokusů jeden na jednoho a následně dobrá herní řešení. Byli jsme zaměření na rychlý přechod do protiútoku, po zisku míče jsme se snažili hrát hned nahoru.

FK Motorlet Praha U11 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Zápas měl dobré tempo. Opět jsme byli zaměření po zisku rychle nahoru. Byli jsme spokojeni s naším zakončením. Vyzkoušeli jsme si i jednu čtvrtinu také v podčíslení. Hráli jsme hodně jeden na jednoho v rychlosti.

Aktuálně

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

Další články