S pokorou vítězů aneb nové besedy pro mládež | SK Slavia Praha
Více

S pokorou vítězů aneb nové besedy pro mládež

Prostřednictvím rozmanitých společensky odpovědných aktivit ovlivňovat myšlení a jednání našich mladých fotbalistů a fotbalistek včetně jejich přímého a aktivního zapojení. Tedy vychovávat nejen úspěšné sportovce, ale zejména slušné mladé lidí. To je hlavní cíl CSR iniciativy „S pokorou vítězů“.

Série tematických besed „S pokorou vítězů“ začala v září. První se uskutečnila přímo ve Fortuna Areně, a to se všemi našimi dorostenci. Druhá na půdě naší partnerské školy SOŠ na pražském Jarově.

Na obsahu prvních workshopů jsme spolupracovali se speciálními hosty z projektu Men’s Factor, hercem Hynkem Čermákem a expertem na sebeobranu Josefem Tomanem. Ti si připravili část o problematice šikany, která se odráží v nedostatku pochopení společnosti pro fair play a zodpovědnosti v chování vůči druhým. Seznámili mládežníky s tím, jak jí předcházet, ale také s tím, jak ji v případě potřeby účinně čelit. Účastníci si mohli ve vzájemné interakci řešení modelových situací také vyzkoušet.
Ve druhé části byla pozornost věnována představení přístupu našeho klubu k etickým otázkám i nové klubové strategie Za hranice hřiště. Zároveň bylo ze strany vedení Slavie vysoce oceněno dlouhodobé zapojení našich mládežnických týmů a jejich trenérů do sešívaných společensky odpovědných projektů.
„Naším cílem je oslovit s přednáškami i další školy po celé republice a pravidelně je pořádat samozřejmě i pro další naše mládežnické kategorie. A to i opakovaně, protože témat, která rezonují mezi mladými je opravdu mnoho. Nám dělá nesmírnou radost i to, že slávistické hráčky a hráči se sami aktivně ozývají, zda se mohou zapojit do našich CSR aktivit, což znamená, že roli klubu ve společnosti chápou a chtějí ji i sami za sebe rozvíjet,“ dodala Michaela Schejbalová, CSR manažerka SK Slavia Praha.

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články