Splnily jsme cíl. Čeká nás další skvělá sezona | SK Slavia Praha
Více

Splnily jsme cíl. Čeká nás další skvělá sezona

Slávistky potvrdily postup do skupiny Ligy mistryň dominantní výhrou v Kluži. Po zápase své dojmy a vysněné soupeře prozradily kapitánka Diana Bartovičová a střelkyně čtvrtého gólu Martina Šurnovská. Trenér Karel Piták by se raději některým soupeřům vyhnul.

Trenér Karel Piták

„Jsme rádi, že jsme to takhle zvládli, nepřipustili žádné komplikace. Holky na hřišti od první minuty dominovaly, což jsme přesně chtěli. Zatím je se sezonou velká spokojenost. Holky jedou, máme kvalitní tým. Teď budeme chtít dohrát ligové zápasy bez ztráty bodu a přichystat se pořádně na skupinu Ligy mistryň. Vysněného soupeře nemám, ale nechtěl bych narazit na Barcelonu a AS Řím,“ hodnotí trenér A-týmu žen Karel Piták.

Kapitánka Diana Bartovičová

„V Edenu jsme sice předvedly hezčí fotbal, tady nám to tam začalo padat až po půli, kdy Kluž odpadla fyzicky. Dostat se podruhé v řadě do skupiny Ligy mistryň je obrovská radost. Splnily jsme cíl, který jsme si daly. Díky tomu můžeme říct, že to pro nás bude další skvělá sezona. Z týmu cítím větší sílu, větší konkurenci na každém postu, což nás může jen posouvat dopředu. Ve skupině bych si ráda zahrála proti Realu Madrid, který je ale ve stejném koši jako my. Zajímavá je pro mě i Benfica nebo Chelsea,“ těší se na páteční los kapitánka Diana Bartovičová.

Střelkyně Martina Šurnovská

„Hrálo se v podstatě na jednu branku. Očekávaly jsme takový zápas, ale byl to úplně jiný zápas než v Edenu, podařilo se nám dát ještě o gól víc. Zaslouženě jsme postoupily. Ve skupině bych si chtěla zahrát proti Chelsea, Manchesteru United nebo Bayernu,“ říká střelkyně čtvrtého gólu Martina Šurnovská.

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články