Jedenáctá výhra v řadě pro U17, derby přípravek U9 a U10 | SK Slavia Praha
Více

Jedenáctá výhra v řadě pro U17, derby přípravek U9 a U10

Slávisté z U17 nedali Liberci šanci a vyhráli už jedenácté utkání v řadě. B-tým přehrál Táborsko 3:1 a rozšířil sérii bez porážky na sedm utkání. Přípravkové kategorie U10 a U9 sehrály derby pražských S. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. FC Silon Táborsko B 3:1 (1:1)

Sestava: Sirotník – Trédl, Hunal, Sinyan (74. Voriazidis), Zachoval – Kopáček, Planka, Pech (46. Švec), Hájek (46. Sy, 82. M. Pudil), Toula – Škoda (28. A. Pudil)

Góly: 8. Toula, 62. Švec, 81. Voriazidis

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: V prvním poločase jsme šli rychle do vedení. Chvíli na to jsme si vytvořili další dvě velké šance. I soupeř si vytvořil nebezpečné příležitosti, převážně z rychlých brejků. Důvodem byly časté a zbytečné ztráty ve středu hřiště. Nakonec jsme zaslouženě přišli o vedení gólem do šatny. Ve druhém poločase jsme se zlepšili v defenzívě a i díky tomu jsme se více dostávali do útočných kombinaci. V pravý moment jsme si vzali vedení zpátky, po dohrané situaci na zadní tyči. Pote jsme přidali třetí důležitý gól. V samotném závěru nás podržel Sirotník, když chytil penaltu. V minulých utkání jsme v šancích selhávali, dnes jsme byli naopak efektivní a z pěti šancí vytěžili tři góly. Cely tým má za sebou náročný program a reprezentační srazy, přesto jsme do poslední minuty hráli ve velké intenzitě a na hraně fyzických sil. Navíc proti nám dnes stálo výrazně posílené Táborsko.

U19

SK Slavia Praha vs. FC Slovan Liberec 1:2 (0:1)

Sestava: Rezek – Boledovič, Žitný, Slončík, Herák – Dufek (88. Hanzelka), Zamazal, Koffi – Jelínek (65. Teterya), Lacko (46. Hefner), Belžík (79. Naskos)

Góly: 56. Zamazal

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Herně jedno z nejlepších utkání z naší strany, které nám zkazila katastrofální koncovka. Minimálně sedm vyložených šancí jsme nedali a soupeř ze dvou střel za zápas vstřelil z pětadvaceti metrů dva góly na konci obou poločasů. Třetí utkání v řadě doplácíme na zoufalou koncovku.

U18

FK Viktoria Žižkov U19 vs. SK Slavia Praha 4:1 (4:1)

Sestava: Obdržálek – Bouchner, Hanzelka, Holub, Schwan – Hefner (65. Tomas), Naskos (60. Palaščák), Clarck – Teterya, Lacko (46. Koffi), Jinoch (14. Chaluš)

Góly: 6. Clarck

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Utkání se Žižkovem jsme odehráli na velmi malé umělce. Měli jsme dobrý vstup do utkání. Žižkov vstřelil kontaktní gól po autu, kdy jsme vyhráli hlavičku, ale odražený míč si našel soupeř. Nutno dodat, že na tomto hřišti byl každý aut poblíž vápna velmi nebezpečný. Po kontaktním gólu jsme si vypracovali tři slibné šance, ale žádná neskončila gólem. Utkání se zlomilo ve 35. minutě, kdy začala naše slabá desetiminutovka. Soupeř se trefil hned třikrát. Postupně z centrů a rohu. V těchto situacích jsme soupeře pozdě dostupovali a nechali jim dost místa na centry i zakončení hlavou. Ve druhém poločase jsme měli opticky více ze hry, ale nevedlo to do vyložených šancí. Náznaky šancí gólem bohužel neskončily.

U17

SK Slavia Praha vs. FC Slovan Liberec

Sestava: Dostalík – Palivec (76. Naskos), Sehnoutka, Antić, Jelínek – Čížek, Hubička (76. Fuksa), Kolářík – Březina, Kotrba, Kumpan (76. Obdržálek)

Góly: 13., 42. a 54. Březina, 59. vlastní, 75. Kolářík, 78., 85. a 88. Kotrba

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: První poločas jsme byli jako pohřební kapela. Sice jsme vedli o dvě branky, ale to jen díky individuální kvalitě našich hráčů. Nebyly tam emoce a chyběla rychlost v práci s míčem, v pohybu bez něj i v rozhodování. Druhý poločas nabídl rapidní zlepšení v tomto ohledu a hned z toho byl týmový výkon, ze kterého vyskakovaly ty individuální. Větší počet útočných akcí, následně šancí, logicky i branek, které byly nádherné. Z utkání tak můžeme odcházet spokojeni. Poradili jsme si i z nezvyklou sestavou a o to cennější je i udržená nula.

U16

FK Viktoria Žižkov U19 vs. SK Slavia Praha 2:6 (0:3)

Sestava: Suda – Drašnar (67. Frolík), Červenka, Fuksa (58. Skokan), Pastyřík – Horváth, Ferenc, Magada (58. Hájek), Tománek (67. Shyshkevych) – Potměšil (58. Martyniuk), Brázda

Góly: 17. a 56. Potměšil, 25. Červenka, 35. a 52. Brázda, 83. Skokan

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Velmi dobrý první poločas jak z hlediska obranné činnosti, ale hlavně v ofenzivní části jsme byli velmi nebezpeční a kromě tří gólů jsme měli i další nebezpečné situace. Ve výstavbě jsme si na malé umělce občas pomohli delším míčem, který jsme buď dobře podrželi nebo měli odražený míč. Ve druhé polovině domácí trošku přidali na intenzitě v soubojích, ale naše hra dopředu byla stále dobrá. Kluci byli hladoví po gólech. Směrem do obrany to bylo ale slabší. Soupeř si vypracoval několik šancí, které pochytal Suda, včetně penalty. Přesto jsme dvakrát inkasovali.

U15

Turnaj Saarbrucken

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – 1. FC Saarbrücken 4:0 (2x Filip, Kozhushko, Srb)
SK Slavia Praha – AZ Alkmaar 1:1 (Kozhushko)
SK Slavia Praha – FC Kodaň 0:0

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha – FC Kodaň 0:1

O 5-8. místo:
SK Slavia Praha – VfB Stuttgart 0:0
SK Slavia Praha – 1. FC Kaiserslautern 0:0

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Celkově hodnotím herní projev se zahraničními soupeři velmi pozitivně. Nikdo nás nepřehrál, naopak my jsme vypadali velmi dobře. Odvaha ve výstavbě, součinnosti, ale i individuality v našem týmu. Co nás dlouhodobě trápí je efektivita v zakončení. Na gól potřebujeme velký počet šancí. Naopak se potvrdilo, že v tomto ročníku máme velmi šikovné stopery. Hra hlavou, osobní souboje, jeden na jednoho do defenzivy, poziční hra a obstáli proti všem útočníkům. V turnaji jsme dostali jen dva góly a oba po hrubých individuálních chybách.

U14

SK Slavia Praha vs. FC Písek 2:4

Sestava: Fukna – Biriukov, Martínek, Vacek, Košťál O., Zich, Bureš, Fingerhutt, Teplý, Novotný, Šourek, Košťál D., Šafr, Bryndza, Hofman, Střihavka, Štěpánek, Lahoda, Všetečka

Góly: Šourek, Střihavka

Hodnocení trenéra Pavola Lehotského: Zápas, který jsme vůbec nezvládli a ve kterém Písek zaslouženě vyhrál. Soupeř nás od začátku napadal vysoko, byli agresivnější, důraznější a klidnější na míči. My jsme si prakticky nebyli schopni dát více než pět přihrávek po sobě, dělali jsme až dětinské chyby a nedokázali jsme se častokrát dostat z vlastní poloviny hřiště.

Football Talent Academy U15 vs. SK Slavia Praha 2:5 (0:2)

Sestava: Fukna – Kravařík, Šafr (41. Martínek), Košťál D., Košťál O. (41. Bryndza) – Svoboda (52. Lahoda), Vacek (52. Hofman), Všetečka – Štěpánek, Procházka, Šourek

Góly: 5. Svoboda, 9. a 78. Procházka, 64. a 68. Štěpánek

Hodnocení trenéra Matúše Farkaše: Další slušný zápas, i díky kvalitní hře soupeře, který se prezentoval velmi dobře. Úvod zápasu patřil nám po vstřelení dvou rychlých gólů. Po tom naše hra začala mít mezery. Nefungovala nám moc výstavba hry od brankáře a celkově nám chyběl lepší pohyb. Ve druhém poločase jsme byli efektivnější v koncovce, naopak soupeř nás potrestal po chybě v obraně. Hrozili jsme hlavně z protiútoků, ale naší nepřesností jsme často nedotáhli akci do zakončení. Dnes to nebyl náš nejlepší výkon, některé situace umíme určitě vyřešit lépe. Mimo skóre to byl vyrovnaný zápas, místy jsme byli lepší my, místy soupeř.

U13

SK Slavia Praha vs. FC Tempo Praha U14 2:1

Góly: 2x Střihavka

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: S Tempem to pro nás bylo těžké utkání, zejména co se tyče osobních soubojů a silovosti jsme se nemohli rovnat. První poločas jsme si zkusili hrát v rozestavení 4-1-4-1, nebylo to ale od nás dobré, nedařilo se nám přecházet plynule na útočnou polovinu soupeře a přečíslovat je zejména z křídelních prostor. Druhý poločas jsem změnili rozestavení na 3-5-2 a to byla za nás dobrá volba. Byli jsem více na míči, dařila se kombinace a tím jsme se dostávali na dostřel soupeřovi branky. Také se zlepšil pohyb při pressingu.

Football Talent Academy U14 vs. SK Slavia Praha 4:2 (1:2)

Sestava: Jeřábek – Skopec (55. Vavrla), Kočí, Zich (55. Sklenář) – Dvořák (50. Vlášek), Petrović, Rakár, Teplý, Šíma – Rigoci, Rusyn (50. Střihavka)

Góly: 5. Teplý, 26. Rakár

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Utkání pro nás o poznání jiné než jaké jsme odehráli proti Tempu. I když jsem hráli v rozestavení 3-5-2 a chtěli navázat právě na toto utkání, nebylo to dnes ono. FTA mělo rychlý přechod po našich ztrátách, kde byl silný a rychlý útočník a křídelní hráči, kteří to doplňovali. I když jsme se snažili hrát co umíme, dnes to nebylo tolik přesné. Kluci ale nic nevzdávali a snažili se dostávat do nebezpečných pozic, zejména v druhém poločase.

U12

Miniturnaj Eden

Sestava: Vacek, Vohralík – Kočina, Hošek, Jozífek, Chlumský, Franěk, Podhorský, Vrabec, Bayo, Botnari, Dvořák, Ficl, Freimann, Kroupa, Plháček

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 4:4 (3x Vrabec, Hošek)
SK Slavia Praha – Bohemians Praha 1905 6:1 (2x Vrabec, Dvořák, Bayo, Freimann)
SK Slavia Praha – SKP České Budějovice 4:1 (2x Plháček, Kroupa, Ficl)
SK Slavia Praha – FC Ivančice 9:0 (3x Ficl, Vrabec, Chlumský, Dvořák, Hošek, Bayo, Freimann)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Celkově to až na druhých patnáct minut se Spartou a prvních dvacet minut s SKP to bylo z naší strany dobré. Dobře jsme točili hru, snažili se hrát jeden na jednoho i pohyb bez míče nebyl špatný.

SK Slavia Praha vs. FK Pardubice 5:14

Sestava: Vohralík, Kubička – Botnari, Kočina, Lžíčař, Valenta, Paur, Dvořák, Vrabec, Bayo, Ficl, Freimann, Podhorský

Góly: 2x Valenta, Vrabec, Freimann, Ficl

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: První třetinu, dokud jsme měli síly, jsme s Pardubicemi dokázali držet krok. Po delší době jsme měli i super vstup do utkání, ze kterého jsme bohužel nedokázali vytěžit žádný gól. Celý zápas se nám dařila výstavba, bohužel v poslední třetině jsme byli nebezpeční hlavně první třetinu, zbylé dvě už potom méně. Pro kluky to bylo strašně těžké, protože Pardubice k fyzičnu přidali i fotbalovost a my jsme vyhrávali tak každý pátý souboj. Někdy nedokázali rozeznat situace, kdy je lepší přihrát, než jít jeden na jednoho. Z toho jsme dostali i dost gólů. Herně si myslím, že to bylo vyrovnané, ale naši gólmani jsou zatím na velké branky víceméně bez šance.

U11

Miniturnaj Olomouc

SK Slavia Praha – FK Admira Praha 6:1 (2x Pavlíček V., 2x Špinar, Rafa, Šálený)
SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 1:0 (Šálený)
SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno 0:1
SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 0:0
SK Slavia Praha – SK Sigma Olomouc 7:1 (2x Nesvadba, Kalík, Pudlik, Hofman, Kaiser, Melvin)

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Kluci odehráli všechny zápasy proti dobrým týmům ve vysoké intenzitě i postavením. Všechny soupeře jsme přehrávali v poli, ale některé zápasy, jsme i přes herní převahu nedokázali před bránou vyhodnocovat situace správně a tak jsme často naráželi do bránícího soupeře. Kluky jsme nabádali k trpělivosti, k přípravě si pozic pro zakončení, poslední tréninky se tomu dost věnujeme. A i díky trpělivosti to naši hráči naplno rozjeli v posledním zápase se Sigmou.

SK Slavia Praha vs. FK Pardubice U12

Góly: 2x Javůrek, Pudlik, Kaiser, Hofman, Pavlíček V.

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Kluci vše z tréninků s velkou lehkostí přenesli do zápasu. Výborně pracovali s šířkou i hloubkou hřiště, komunikovali, vystavovali, měnili rytmus hry a hráli velice vyspělou hru. Na koukání to byl letos jednoznačně nejhezčí zápas, ke kterému přispěl i soupeř. Nesložila nás ani ztráta vedení v první třetině, kdy během pěti minut Pardubice otočili z 0:2 na 3:2. Kluci si šli za vítězstvím a vytvořili si šance na dalších osm gólů. Veliká pochvala pro všechny.

U10

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Na hřišti 4+1, jsme ukázali dovednosti, kluci se snažili hrát jeden na jednoho a bylo to hodně intenzivní. Na hřišti 6+1 nám chyběl pohyb hráčů bez míče, měli jsme špatné rozhodování a špatné řešení herních situací. Od začátku byli kluci hodně nervózní, postupem času se do toho dostávali. Mrzí nás nastavení v hlavách při zápase se Spartou. Byli jsme zbytečně nervózní, měli malé sebevědomí a schovávali se za hráče.

U9

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha

Hodnocení trenéra Jana Duse: Předvedli jsme výkon, který je hluboko pod naše možnosti. Byli jsme zbytečně nervózní, bez sebevědomí, agresivity, chuti po vítězství. Zlepšit musíme hlavně chování na obou koncích hřiště. Měli jsme špatná řešení před brankou soupeře, zbrklost nebo nevylepšení pozice a byli velmi slabí do defenzívy, co se týče přepínání po ztrátě, odebírání míče a dostupování soupeře.

Aktuálně

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

Další články