Osmá ligová výhra slávistek v řadě | SK Slavia Praha
Více

Osmá ligová výhra slávistek v řadě

I nadále jsou fotbalistky Slavie na prvním místě ligové tabulky, aktuálně s pěti bodovým náskokem. V 8.kole 1.ligy vyhrály na hřišti Ostravy 2:0, obě branky padly ve druhém poločase.

Slávistky nezaváhaly ani v osmém ligovém kole, po úspěšném postupu do základní skupiny Ligy mistryň zamířily na hřiště sedmé Ostravy. První poločas nedopadl podle představ, i přes velké množství vyložených šancí se nedokázaly naše fotbalistky prosadit a do šaten se šlo za bezbrankového stavu. Druhý poločas začaly naše fotbalistky aktivně a byly odměněny ve 48. minutě vlastní brankou Ostravy, druhou branku Slavie přidala Tamara Morávková, která v 55. minutě napřáhla ke střele z hranice velkého vápna a nedala brankářce Ostravy šanci. Konec zápasu se dohrával na polovině hostí, další branku v zápase jsme však neviděly. Slávistky si tak odvezly z Ostravy důležité tři body a vévodí ligové tabulce s 5 bodovým náskokem.

„První poločas byl z naší strany špatný, nedařila se nám kombinace a nebyly jsme důrazné, i když jsme si dokázaly vytvořit šance, neproměnily jsme je v branku. Ve druhém poločase vypadal nás výkon lépe, byly jsme aktivnější na míči a hlavně daly důležité branky, které nás dostaly do zápasu. Brankářka hostí zachytala skvělý zápas, dokázala zneškodnit velké množství šancí, které jsme měly. Nebyl to z naší strany nejlepší zápas, ale důležitá je výhra a zisk tří bodů. Jsem ráda, že se mi střelecky daří, na hřišti se cítím velmi dobře, levá strana hřiště mi vyhovuje, dokážu si navést balon na střed a silnější pravou nohou vystřelit, ale nebráním se ani druhé straně hřiště,“ zhodnotila výkon Tamara Morávková.


Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články